ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Το Βέλγιο θέλει να γίνει ο βασιλιάς της ζούγκλας

Οι παίκτες του Βελγίου πανηγυρίζουν την πρόκριση στους "8" του Euro 2020
Οι παίκτες του Βελγίου πανηγυρίζουν την πρόκριση στους "8" του Euro 2020 PHOTO CREDITS: © 2021 LLUIS GENE / AP IMAGES

Το Βέλγιο πέταξε εκτός συνέχειας του Euro 2020 την Πορτογαλία, κάνοντας το πρώτο βήμα για να γίνει ο βασιλιάς της ζούγκλας. Κάτι που δεν είναι βέβαια τόσο απλό.

Λένε πως για να γίνεις ο βασιλιάς της ζούγκλας πρέπει πρώτα να σκοτώσεις το λιοντάρι. Αυτό έκανε το Βέλγιο το βράδυ της Κυριακής 27 Ιουνίου, μετά τη νίκη που πήρε σε βάρος της Πορτογαλίας (1-0). Επιβλήθηκε των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2016, τους πέταξε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης και έκανε το πρώτο βήμα για να κατακτήσει το τρόπαιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Pamestoixima.gr που προσφέρει πολλά ειδικά και συνδυαστικά στοιχήματα για τους αγώνες Κροατία - Ισπανία και Γαλλία - Ελβετία. Τέσσερα από τα συνδυαστικά στοιχήματα για την κανονική διάρκεια των σημερινών αγώνων είναι τα ακόλουθα:

  • Κροατία-Ισπανία: Πρώτη ομάδα που θα σκοράρει η Ισπανία & ομάδα του πρώτου κόρνερ η Κροατία & η Ισπανία over 5,5 κόρνερ.
  • Κροατία-Ισπανία: Σκορ πολλαπλών επιλογών 2-1, 2-2, 0-3.
  • Γαλλία-Ελβετία: Ο Μπενζεμά να σκοράρει & η Ελβετία over 0,5 γκολ & over 8,5 κόρνερ.
  • Γαλλία-Ελβετία: Σκορ πολλαπλών επιλογών 3-1, 1-1, 0-1.

Στα της χθεσινής ημέρας, για πολλά χρόνια, οι "κόκκινοι διάβολοι" θάμπωναν το φίλαθλο κοινό με το επιθετικό παιχνίδι τους και την τάση που είχαν να ασκούν αφόρητη πίεση σε κάθε αντίπαλη άμυνα. Στο τέλος της βραδιάς όμως, αυτό που τους έλειπε σε κάθε μία από τις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις ήταν η προσωπικότητα και η αμυντική συνέπεια. Κάτι που παρουσίασαν στη μονομαχία για τη φάση των "16" απέναντι στην Πορτογαλία.

ΟΚ, στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Πίεσαν πολύ, επιτέθηκαν από τα άκρα και πλησίασαν δύο - τρεις φορές το γκολ. Δίχως όμως αποτέλεσμα. Ακόμη κι έτσι όμως, το Βέλγιος έδειχνε να αισθάνεται σίγουρο πως θα τα καταφέρει, δεν επικρατούσε πανικός στο δικό του μισό του γηπέδου και προσπάθησε με κάθε τρόπο να προστατεύσει το τέρμα του Τιμπό Κουρτουά -με την απαραίτητη βοήθεια των δοκαριών.

Αυτό που μένει για το Βέλγιο είναι η πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που σε νοκ άουτ αγώνες έχει αποδειχθεί εξαιρετικά σκληρή και επικίνδυνη από την ημέρα που πήρε τα ηνία ο Φερνάντο Σάντος. Από την στιγμή όμως που οι "κόκκινοι διάβολοι" βρίσκονται στην πλευρά του bracket που έχει τις περισσότερες μεγάλες παραδοσιακές δυνάμεις, ο αγώνας που πέρασε φαντάζει πιο εύκολος από αυτόν που ακολουθεί. Για αρχή, η αναμέτρηση με την Ιταλία και... βλέπουμε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι της Ολλανδίας απέναντι στην Τσεχία, αποδείχθηκε πως η εικόνα της δεύτερης στη φάση των ομίλων δεν ήταν τυχαία. Το κάθε άλλο. Παρουσιάστηκε ξανά πολύ στιβαρή στην άμυνα, την ώρα που ο Πάτρικ Σικ "χρησιμοποιεί" αυτούς τους αγώνες για να απογειώσει την αξία του και να διεκδικίσει ακόμη μια μεγάλη μεταγραφή -πέρσι μετακόμισε από τη Ρόμα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ