ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Τα φαντάσματα του παρελθόντος εμφανίστηκαν ξανά

Η αντίδραση του Τζέιντον Σάντσο μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Euro 2020
Η αντίδραση του Τζέιντον Σάντσο μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 PHOTO CREDITS: @ 2021 JOHN SIBLEY / AP IMAGES

Η Αγγλία έβαλε γρήγορα το γκολ στον τελικό του Euro 2020, αλλά από εκείνο το σημείο προτίμησε έναν παθητικό ρόλο. Το πλήρωσε στη διαδικασία των πέναλτι, όταν επανεμφανίστηκαν τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Το χει η μοίρα της! Η Αγγλία έχασε το τρόπαιο του Euro 2020 στη διαδικασία των πέναλτι, η οποία έχει αποδειχθεί άλυτο πρόβλημα ξανά και ξανά εδώ και δεκαετίες. Από το 1966 κι έπειτα, οι φίλοι της Αγγλίας περιμένουν για έναν τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση, για ένα τρόπαιο που θα επιβεβαιώσει το "it's coming home". Μηδέν εις το πηλίκο όμως. Ξανά. Όπως το 1996, έτσι και τώρα, που το κυρίως πιάτο της διοργάνωσης σερβιρίστηκε στο Λονδίνο, δεν χαμογέλασαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Πάμε Στοίχημα.

Οι επιλογές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ως προς τη σειρά και τα πρόσωπα που πήραν την ευθύνη συζητούνται από την πρώτη στιγμή -και θα συνεχίσουν για πολύ καιρό ακόμη. Αυτό είναι το ένα ζητούμενο των αναλύσεων στην Αγγλία, γιατί το άλλο μοιραία έχει να κάνει με την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση από το... 3ο λεπτό. Όταν δηλαδή ο Λουκ Σο σκόραρε και έφερε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Το ότι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προτιμά να έχει το κεφάλι του ήσυχο με την άμυνα, παρά να ποντάρει πολλά στην επίθεση είναι γνωστό και το αντιλήφθηκαν άπαντες στο σύνολο της διοργάνωσης. Εν προκειμένω όμως, επέτρεψε στην Ιταλία υπέρ το δέον να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό, να ελέγξει την κατάσταση με καλή κυκλοφορία της μπάλας και, εν τέλει, να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο μέρος.

Η ουσία είναι πως τα "τρία λιοντάρια" έμειναν ξανά με το "παραλίγο" να συνοδεύει την προσπάθειά τους. Κι αν η επιστροφή σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από 55 χρόνια είναι από μόνη της, ως γεγονός, κάτι αξιοσημείωτο. Μοιραία, το μυαλό όλων πάει στο ότι φέτος χάθηκε μια πραγματικά μεγάλη, τεράστια ευκαιρία για να... έρθει στο σπίτι η κούπα του Euro 2020.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ