ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Southgate you're the one

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πανηγυρίζει την πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020 απέναντι στην Δανία
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πανηγυρίζει την πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020 απέναντι στην Δανία @ 2021 FRANK AUGSTEIN/ AP IMAGES

Η μεγαλύτερη μέρα στη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία της Αγγλίας ξημέρωσε, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και τους παίκτες του να έχουν την ευκαιρία να γράψουν (πραγματική) ιστορία. Γι αυτό κιόλας ο προπονητής των "τριών λιονταριών" έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων.

Όταν ξεκινούσε το Euro 2020, ούτε ο πιο φανατικός φίλος της Αγγλίας μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η ομάδα θα έφτανε μέχρι τον τελικό της 11ης Ιουλίου. Η εικόνα στα φιλικά παιχνίδια άλλωστε δεν ήταν τέτοια που να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας γι αυτά που έρχονται. Κι ας γινόταν το μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης στο Γουέμπλεϊ.

Σιγά σιγά όμως, οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ άρχισαν να διαψεύδουν τους επικριτές τους. Μπορεί να μην απέδιδαν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, ήταν όμως πολύ αποτελεσματικοί στην επίθεση και κρατούσαν με σχετική ασφάλεια τους αντιπάλους μακριά από τη δική τους περιοχή. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στην πράξη από το γεγονός πως στη διαδρομή από τη φάση των ομίλων μέχρι τον νικηφόρο ημιτελικό με τη Δανία, έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ -κι αυτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Πάμε Στοίχημα που προσφέρει πολλά ειδικά και συνδυαστικά στοιχήματα.

Κάπως έτσι, τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία στο Νησί, σε τέτοιο βαθμό που άπαντες προσπαθούν να αντιληφθούν πως η Αγγλία βρίσκεται 90 λεπτά (ή και 120) μακριά από την παρθενική κατάκτηση του τίτλου σε Euro. Κοινώς, είναι πιο κοντά από ποτέ να τα καταφέρει, δεδομένου -μεταξύ άλλων- πως ουδέποτε ξανά στο παρελθόν έχει βρεθεί σε παρόμοια θέση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το κεντρικό πρόσωπο σε όλη αυτό είναι σε αγωνιστικό επίπεδο ο Χάρι Κέιν, ο παίκτης που σηκώνει στους ώμους του όσα ονειρεύονται οι φίλοι των "τριών λιονταριών". Την τιμητική του όμως, σε αντίστοιχα μεγάλο βαθμό, έχει κι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος άλλωστε στον τελικό με την Ιταλία, είναι ο προπονητής που οδήγησε την Αγγλία αρχικά μέχρι τους "4" του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (μετά από συνεχόμενες αποτυχίες σε μεγάλες διοργανώσεις) κι εν συνεχεία σε έναν τελικό του Euro.

Γι αυτό κιόλας, το όνομά του έχει γίνει σύνθημα (ακούγεται πολλές φορές μάλιστα) στα αγγλικά χείλη, που γεμίζουν το Γουέμπλεϊ. Να ναι καλά οι Atomic Kitten, ένα συγκρότημα αποτελούμενο από γυναίκες, το οποίο πριν από είκοσι χρόνια είχε βγάλει το "Whole Again". Μία τεράστια επιτυχία της εποχής στο Ηνωμένο Βασίλειο, την οποία παρέφρασαν οι φίλοι της Αγγλίας για χάρη του προπονητή τους.

"Looking back on when we first met

I cannot escape and I cannot forget

Southgate you're the one, you still turn me on

Football's coming home again"

Αυτό τραγουδούν διαρκώς τόσο εντός όσο κι εκτός του Γουέμπλεϊ. Με την ελπίδα και την ευχή πως ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα γίνει στην πράξη ο... one.

Football's coming home again, λοιπόν; Για να δούμε...

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ