Το SPORT24 στο Λονδίνο: Please don’t take me home

Ο Χάρι Κέιν το έβαλε κι η Αγγλία είναι σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από 55 χρόνια. Το "please don't take me home" των φιλάθλων στις εξέδρες μετά το τέλος του ημιτελικού με τη Δανία περιγράφει τα πάντα.
Πεντέμισι δεκαετίες αργότερα η Αγγλία βρίσκεται ξανά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρέθηκαν στο Wembley Stadium το βράδυ της 7ης Ιουλίου δεν είχαν ζήσει όσα έγιναν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ’66, οπότε δεν είχαν την ανάλογη εμπειρία.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ
Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Pamestoixima.gr που προσφέρει πολλά ειδικά και συνδυαστικά στοιχήματα για τον μεγάλο τελικό του EURO 2020 την Κυριακή (11/7).
Στον τελικό Ιταλία-Αγγλία υπάρχουν οι ακόλουθες προσφορές, για τις οποίες ισχύουν όροι και προϋποθέσεις:
- 0% γκανιότα στην αγορά «Τελικό Αποτέλεσμα» έως την έναρξή τους
- «Money Back» σε επιλεγμένες αγορές
- «2-0 & έληξε»
- «Βoost Νίκης»
Η δίψα όμως για μια ιστορικής σημασίας πρόκριση ήταν τόσο μεγάλη, που υπερνικούσε τα πάντα. Ο παλμός στις εξέδρες ήταν από πολύ νωρίς έντονος, ό,τι χρειάζονταν οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για να διαμορφώσουν το αγωνιστικό τους μονοπάτι. Μοναδική εξαίρεση το πεντάλεπτο που ακολούθησε το γκολ της Δανίας. Σε αυτό το διάστημα, τα φαντάσματα του παρελθόντος άρχισαν να περικυκλώνουν το γήπεδο. Πολύ γρήγορα όμως το τοπίο καθάρισε ξανά και το μονοπάτι προς τη νίκη έγινε πιο ξεκάθαρο.
Ο τρόπος με τον οποίο πανηγυρίστηκε η πρόκριση στον τελικό της 11ης Ιουλίου είναι η απόδειξη της αγωνίας και της θέλησης που υπήρχε γι αυτό. Για περίπου είκοσι λεπτά, ουδείς κουνήθηκε από τη θέση του. Έμειναν εκεί για να συνεχίσουν το τραγούδι και να αποθεώσουν έναν προς έναν τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.
Το “Please don’t take me home” είχε την τιμητική του και φυσικά αποτύπωνε ανάγλυφα όσα σκέφτονταν οι φίλοι των “τριών λιονταριών”. Αν μπορούσαν, δεν θα άφηναν τις θέσεις τους μέχρι την έναρξη του τελικού. Κι ας είναι σε τέσσερις μέρες το παιχνίδι με την Ιταλία. Κανείς δεν θα είχε πρόβλημα να κάνει υπομονή προκειμένου να έχει εξασφαλισμένη παρουσία στον σημαντικότερο αγώνα της Αγγλίας στη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία της.
Γιατί σε περίπτωση που… γυρίσει σπίτι το τρόπαιο, όλοι τους θα είναι μάρτυρες ενός ιστορικού γεγονότος.