ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Ούτε η βροχή σταμάτησε το πάρτι των Ιταλών

Οι φίλοι της Ιταλίας τραγουδούν τον εθνικό ύμνο υπό βροχή
Οι φίλοι της Ιταλίας τραγουδούν τον εθνικό ύμνο υπό βροχή PHOTO CREDITS: SPORT24

Την στιγμή που ο Μπουκάγιο Σάκα έχασε το πέναλτι, οι φίλοι της Αγγλίας άρχισαν να αποχωρούν άρον άρον από το Γουέμπλεϊ. Οι Ιταλοί έμειναν, το απόλαυσαν και δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, δείχνοντας να μην τους πειράζει στο ελάχιστο η βροχή.

Ο Τζίτζι Ντοναρούμα πιάνει το πέναλτι του Μπουκάγιο Σάκα, η Ιταλία είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της κι η Αγγλία μένει με άδεια χέρια. Ξανά. Το πόσο περίμεναν όλοι στο Νησί αυτό το τρόπαιο, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, είναι περιττό να το αναφέρουμε. Ξυπνούσαν και κοιμόντουσαν με μία σκέψη: να κατακτήσουν το τρόπαιο και να... το φέρουν σπίτι.

Όσο έντονη ήταν λοιπόν η επιθυμία για την κατάκτηση του τίτλου, εξίσου έντονη ήταν η απογοήτευση την στιγμή που ο Μπουκάγιο Σάκα έχασε το πέμπτο πέναλτι της διαδικασίας για την αγγλική ομάδα. Μοιραία, οι περισσότεροι φίλοι της Αγγλίας αποχώρησαν από το Γουέμπλεϊ, δίχως να περιμένουν την απονομή ή ένα θερμό χειροκρότημα για τους παίκτες της ομάδας τους.

Από την άλλη, οι φίλοι της "σκουάντρα ατζούρα" το ζούσαν όσο πιο έντονα μπορούσαν. Ακόμη κι όταν άρχισε πάλι η βροχή, έμειναν στη θέση τους για να στήσουν το πάρτι της κατάκτησης του τροπαίου. Μετά από περίπου τρία τέταρτα, έφυγαν από το γήπεδο, αλλά και πάλι δεν άφησαν ούτε στιγμή να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Στον δρόμο προς το μετρό, για τον δρόμο της επιστροφής, τραγουδούσαν δυναμικά τον εθνικό ύμνο. Υπό βροχή. Ποιος νοιαζόταν όμως; Αντίθετα, το βροχερό σκηνικό έμοιαζε να προσθέτει το αλατοπίπερο σε μια βραδιά που απέκτησε ιστορική σημασία και έκανε άπαντες να νιώσουν τυχεροί που ήταν "εκεί" όταν ο Τζόρτζο Κιελίνι σήκωνε την κούπα του Euro 2020 στον αέρα.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ