ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Μεθυσμένη πολιτεία

Οι οπαδοί της Αγγλίας πανηγυρίζουν τη νίκη πρόκριση της ομάδας τους
Οι οπαδοί της Αγγλίας πανηγυρίζουν τη νίκη πρόκριση της ομάδας τους PHOTO CREDITS: © 2021 JUSTIN TALLIS / AP IMAGES

Η Αγγλία πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Euro 2020 και μετέτρεψε το Λονδίνο σε μεθυσμένη πολιτεία.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έκανε (ξανά) το κομμάτι του, ο Χάρι Κέιν βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα κι η Αγγλία πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Euro 2020. Μία επιτυχία που, όπως καταλαβαίνετε, πανηγυρίστηκε ανάλογα από τους φίλους των "τριών λιονταριών" που βρέθηκαν στο Wembley Stadium το απόγευμα της Τρίτης 29 Ιουνίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Πάμε Στοίχημα που προσφέρει πολλά ειδικά και μακροχρόνια ειδικά στοιχήματα για τον νικητή του Ευρωπαϊκού, τον πρώτο σκόρερ, την ομάδα που θα φτάσει στον τελικό, το ζευγάρι του τελικού, τον νικητή της διοργάνωσης με διπλή ευκαιρία, τον όμιλο του νικητή..

Στο Wembley την Τρίτη από νωρίς, η ατμόσφαιρα ήταν περίπου γιορτινή. Λέμε περίπου γιατί ταυτόχρονα με τον ενθουσιασμό για το μεγάλο παιχνίδι με τη Γερμανία υπήρχε το άγχος, η αγωνία. Στοιχεία που όσο πλησιάζαμε στην έναρξη της αναμέτρησης έβλεπες να εξαλείφονται γιατί πάνω απ όλα κυριαρχούσε η προσμονή για ό,τι επρόκειτο να συμβεί στο χορτάρι του Wembley Stadium.

Εκεί όπου οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ φρόντισαν να δείξουν ανώτεροι έναντι αυτών του Γιόακιμ Λεβ. Η Γερμανία είχε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει (με τον Τίμο Βέρνερ και τον Τόμας Μίλερ), από την άλλη όμως η Αγγλία είχε τον έλεγχο του ρυθμού και την αποτελεσματικότητα με το μέρος της, ειδικά στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης, που κρίθηκαν όλα.

Αυτή η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα, σαν κατάκτηση τροπαίου, από τους περίπου 40.000 φίλους των "τριών λιονταριών" που βρίσκονταν στις εξέδρες. Αντίστοιχα, έξαλλοι ήταν οι πανηγυρισμοί την στιγμή που το πλασέ του Τόμας Μίλερ λίγο πριν από το τέλος κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζόρνταν Πίκφορντ.

Στην Αγγλία είχαν ανάγκη από όλο αυτό: την πρόκριση σε βάρος ενός τόσο σπουδαίου αντιπάλου, τη βοήθεια της τύχης, το ξέσπασμα στο φινάλε. Τα φαντάσματα του παρελθόντος άλλωστε είναι πολλά και συνεχίζουν να τους στοιχειώνουν. Εκτός κι αν το βράδυ της 11ης Ιουλίου το τρόπαιο του Euro 2020 καταλήξει σε αγγλικά χέρια. Τότε όλα τα... αδικήματα του παρελθόντος θα παραγραφούν.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ