ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Η Ιταλία μπορεί να δώσει χρώμα στο Wembley Stadium

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της Ιταλίας
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της Ιταλίας PHOTO CREDITS: © 2021 AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, POOL VIA AP / AP IMAGES

Η έναρξη της φάσης των "16" στο Euro 2020 είναι προ των πυλών, με την Ιταλία να έχει την ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά και -παράλληλα- να δώσει λίγο χρώμα στο Wembley Stadium.

Ό,τι είδαμε έως τώρα στο Euro 2020 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μη γενόμενο. Πολύ απλά γιατί η πραγματική ουσία της διοργάνωσης, το κυρίως πιάτο της σερβίρεται από το Σάββατο 26 Ιουνίου, με την έναρξη των νοκ άουτ αναμετρήσεων. Αυτών που ξεχωρίζουν τις καλές από τις μεγάλες ομάδες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Πάμε Στοίχημα .προσφέρει περισσότερες από 500 στοιχηματικές επιλογές για κάθε αγώνα της φάσης των «16» Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στη δεύτερη κατηγορία θέλει να αποδείξει ότι ανήκει η Ιταλία. Μετά από μια επιβλητική πρόκριση ως πρώτη από τον 1ο όμιλο, η "σκουάντρα ατζούρα" αφήνει το Stadio Olimpico της Ρώμης για να παίξει στο Wembley Stadium του Λονδίνου. Βάσει όσων έχουν δείξει σε τρεις αγώνες οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι, δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λίγο χρώμα στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro 2020.

Αυτό δεν έχει να κάνει με το χρώμα της φανέλας, αλλά με το γεγονός πως οι τρεις αγώνες που έγιναν στο ίδιο γήπεδο για τη φάση των ομίλων δεν ήταν η αποθέωση του θεάματος και του ωραίου ποδοσφαίρου. Η Αγγλία πιο πολύ προβλημάτισε παρά ενθουσίασε με την εικόνα της, εν προκειμένω όμως η Ιταλία μπορεί να αποδειχθεί το... μαύρο άλογο της διοργάνωσης και να πάει πολύ μακριά.

Όχι με κατενάτσιο και αμυντικογενή προσέγγιση των αγώνων, αλλά με πίεση ψηλά, με φουλ επίθεση και τη διάθεση να οδηγήσει τα παιχνίδια της σε πολλά γκολ. Τουλάχιστον από τη δική της πλευρά, γιατί σε αμυντικό επίπεδο η ιταλική ομάδα παραμένει πολύ αξιόπιστη. Ήταν άλλωστε μία από τις δύο (η Αγγλία είναι η έτερη) που δεν δέχθηκε γκολ στη φάση των ομίλων. Για την ακρίβεια, είναι αυτή που απειλήθηκε λιγότερο από κάθε άλλη -έχει κι αυτό την αξία του.

Η ορμητικότητα με την οποία θα φτάσει η "σκουάντρα ατζούρα" στο Λονδίνο δεν φαίνεται πως μπορεί να αμφισβητηθεί άλλωστε από την Αυστρία. Μία ομάδα που είναι ήδη επιτυχημένη, αλλά δεν έχει το ειδικό βάρος, το βάθος και το ταλέντο για να προβληματίσει για πολλή ώρα την Ιταλία.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ