ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Η Δανία αξίζει το χειροκρότημα

Οι παίκτες της Δανίας πανηγυρίζουν την πρόκριση στους "16" του Euro 2020
Οι παίκτες της Δανίας πανηγυρίζουν την πρόκριση στους "16" του Euro 2020 PHOTO CREDITS: © JONATHAN NACKSTRAND/POOL VIA AP / AP IMAGES

Η Δανία προκρίθηκε στο "παρά ένα" στους "16" του Euro 2020, έχοντας κάθε δικαίωμα να κοιτάζει ακόμη πιο μακριά στη διοργάνωση. Μία χώρα που μέσα σε δέκα μέρες τα έζησε όλα.

Πριν από δέκα μέρες, η Δανία ήταν παγωμένη εξαιτίας της περιπέτειας του Κρίστιαν Έρικσεν. Ένα ολόκληρο έθνος προσπαθούσε να διαχειριστεί τα συγκλονιστικά λεπτά που μεσολάβησαν από την στιγμή της κατάρρευσης του 29χρονου μέσου μέχρι τη διαρροή της είδησης πως είναι καλά στην υγεία του, έχοντας πλήρως τις αισθήσεις του. Απολύτως φυσιολογικά, ουδείς είχε στο μυαλό του οτιδήποτε αφορούσε στο Euro 2020, όλοι έμοιαζαν να περιμένουν απλά το φινάλε της φάσης των ομίλων για να... πάνε στο επόμενο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Πάμε Στοίχημα που προσφέρει περισσότερα από 500 ειδικά στοιχήματα για τα δύο μεγάλα παιχνίδια με τα οποία ολοκληρώνεται σήμερα ο τέταρτος όμιλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: Τσεχία - Αγγλία και Κροατία - Σκωτία.

Η Δανία έκανε κατάθεση ψυχής και πήρε το εισιτήριο για τους "16" της διοργάνωσης. Δεν είναι μόνο η νίκη απέναντι στη Ρωσία, στην αυλαία της φάσης των ομίλων, αλλά πολύ περισσότερο η εμφάνιση, η ποιότητα του ποδοσφαίρου και η αποφασιστικότητα στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα.

Την στιγμή που η "Αρκούδα" μείωσε το σκορ, πολλοί θα περίμεναν πως η Δανία θα πετάξει λευκή πετσέτα και θα υποκύψει στο ψυχολογικό βάρος που κουβαλούσε εδώ και μέρες. Όχι όμως, δεν έγινε έτσι. Οι παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ δεν είχαν την παραμικρή διάθεση να τα παρατήσουν.

Εδώ δεν τα παράτησε ο Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα ζωής που έδωσε στην Κοπεγχάγη πριν από δέκα μέρες, θα τα παρατούσαν αυτοί;

Η Δανία αξίζει το χειροκρότημα όλων για τον τρόπο που ανέκαμψε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από το σοκ της περιπέτειας του ηγέτη της. Τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Είναι μια ομάδα/χώρα που παρέδωσε μαθήματα θάρρους σε όλο τον πλανήτη κι αυτό είναι που θα "μείνει" στο φινάλε του Euro 2020. Όχι μόνο για τη Δανία, αλλά για ολόκληρη τη διοργάνωση.

Παρεμπιπτόντως, μετά από μια τέτοια πρόκριση, αλλά και με δεδομένο πως το επόμενο εμπόδιο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό (βλ. Ουαλία), ποιος μπορεί να απαγορεύσει στη Δανία να ελπίζει και να κοιτάζει μέχρι τα προημιτελικά;

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ