ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Επίθεση εναντίον άμυνας

Ο Ρομέλου Λουκάκου πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε για το Βέλγιο στο Euro 2020
Ο Ρομέλου Λουκάκου πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε για το Βέλγιο στο Euro 2020 PHOTO CREDITS: © 2021 ANATOLY MALTSEV / AP IMAGES

Ο προημιτελικός του Βελγίου με την Ιταλία είναι η μονομαχία της επίθεσης εναντίον της άμυνας, δεδομένου ότι ο Ρομέλου Λουκάκου θα βρει απέναντι ένα δίδυμο που του έχει κάνει τη ζωή δύσκολη στη Serie A: τον Λεονάρντο Μπονούτσι και τον Τζόρτζο Κιελίνι.

Οι μονομαχίες των προημιτελικών του Euro 2020 ξεκινούν, με την κόντρα του Βελγίου με την Ιταλία να ξεχωρίζει αδιαμφισβήτητα μεταξύ των τεσσάρων ζευγαριών που έχουν διαμορφωθεί. Η βελγική επίθεση και η συνέπεια στο σκοράρισμα απέναντι στην ιταλική άμυνα, που έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Αντίστοιχα, αυτό που επί της ουσίας περικλείει όλη την ουσία του συγκεκριμένου ζευγαριού είναι το μαρκάρισμα του Ρομέλου Λουκάκου από το ιταλικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Σε περίπτωση που ο Τζόρτζο Κιελίνι νιώθει καλά, είναι σαφές πως θα βρεθεί στο πλευρό του Λεονάρντο Μπονούτσι. Δύο παίκτες που στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους απέναντι στο βαρύ πυροβολικό του Βελγίου, στις μεταξύ τους συναντήσεις για τη Serie A.

Αν όμως ο Τζόρτζο Κιελίνι δεν πάρει το χρίσμα για την αρχική ενδεκάδα από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, τότε στη θέση του θα βρίσκεται ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι. Για να μειωθεί κάπως έτσι ο βαθμός δυσκολίας της αποστολής του σέντερ φορ του Βελγίου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Πάμε Στοίχημα που προσφέρει περισσότερες από 500 στοιχηματικές επιλογές για τα ματς των προημιτελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς και 4 Power Combo για τα Ελβετία - Ισπανία και Βέλγιο - Ιταλία.

Όπως και να έχει πάντως, η ουσία είναι η εξής: ο τρόπος με τον οποίο θα επιδιώξει η ιταλική άμυνα να "κλειδώσει" τον Ρομέλου Λουκάκου θα κρίνει το αποτέλεσμα του προημιτελικού. Αν μπορέσει η "σκουάντρα ατζούρα" να τον κρατήσει μακριά από την περιοχή και να ελαχιστοποιήσει τις επαφές που θα έχει με την μπάλα μέσα στο "κουτί", τότε όλα θα είναι πιο εύκολα. Από εκεί ξεκινούν όλα για την Ιταλία, με τη δική της επιθετική λειτουργία να έρχεται -μοιραία- σε δεύτερη μοίρα.

Ο ίδιος ο Ρομπέρτο Μαντσίνι χαρακτήρισε άλλωστε το Βέλγιο ως την "πιθανότατα καλύτερα ομάδα του πλανήτη". Τοποθέτησε δηλαδή τον αντίπαλο της Ιταλίας στη θέση του φαβορί για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενδεχομένως θέλοντας να μεταφέρει την πίεση στην απέναντι πλευρά.

Όλα βέβαια θα αποδειχθούν στην πράξη, στο χορτάρι της Football Arena του Μονάχου.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ