ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: Είχε "πίστη" Fede στην "εκκλησία" Chiesa του Euro η Ιταλία

Ο Φεντερίκο Κιέζα πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της Ιταλίας κόντρα στην Αυστρία στο Euro 2020 (26 Ιουνίου 2021)
Ο Φεντερίκο Κιέζα πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της Ιταλίας κόντρα στην Αυστρία στο Euro 2020 (26 Ιουνίου 2021) @ 2021 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Όπως αναμενόταν ο βαθμός δυσκολίας στα νοκ αουτ ανέβηκε επικίνδυνα. Το Var έπαιξε σημαντικό ρόλο και τελικά η Ιταλία δεν επέτρεψε στον εαυτό της να πετάξει στα σκουπίδια την ευκαιρία. Γράφει από το Λονδίνο ο Αντρέα Παλομπαρίνι.

Πέρασε στα προημιτελικά, αναμένει απόψε τον αντίπαλο της και εν τω μεταξύ θα κάνει και το απαραίτητο mea culpa, για το τι πήγε στραβά και δεν εντυπωσίασε με την Αυστρία, όπως κατάφερε στη φάση των ομίλων. Εκείνοι άλλωστε, οι παίκτες των ατζούρι και ο Μαντσίνι, μας έμαθαν να είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικοί με την εθνική Ιταλίας. Μπορεί να μη πέταξε στα ουράνια από ικανοποίηση για το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο Γουέμπλεϊ, αλλά σε ένα τόσο ισορροπημένο Euro 2020, πείτε μου, ποια άλλη ομάδα είναι ικανή να τσακίσει αμείλικτα τον ανταγωνισμό...;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Σώθηκε για ελάχιστα εκατοστά, στο γκολ που δεν μέτρησε του Αρναούτοβιτς, αγχώθηκε, εκνευρίστηκε, έκανε πολλά περισσότερα λάθη συγκριτικά με τις τρεις πρώτες αναμετρήσεις, αλλά στο τέλος, ενώ μίλησαν οι δυο αλλαγές του Ιταλού τεχνικού Κιέζα-Πεσίνα , το φινάλε γράφτηκε και πάλι στους ήχους του Inno di Mameli.

Οι αγκαλιές του Μαντσίνι με τους συνεργάτες του στο τέλος της παράτασης, έδειξαν περισσότερο κινήσεις ανακούφισης, κάποιου που "ξόρκισε" την κατάρα του Γουέμπλεϊ, και ετοιμάζεται να αναθαρρήσει, θέλοντας να μη τα θαλασσώσει στη φάση των "8". Για να πετύχει αυτό, ο 56χρονος έσπασε το ρεκόρ του Βιτόριο Πότσο με τα περισσότερα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα.

Έφτασε τα 31 ο "Μάντσιο", ενώ ο Ντοναρούμα έσπασε το ρεκόρ του Ντινο Τζοφ που το 1974, είχε να δεχτεί τέρμα μετά από 1.143’ αγωνιστικά λεπτά φτάνοντάς το ο νέος γκολκιπερ της Παρί στα 1.169’. Δεν ήταν όμορφη η Ιταλία στο Γουέμπλεϊ, ήταν όμως ουσιαστική. Αντιμετώπισε τις φοβίες της και δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής της θεωρεί το επόμενο πιο εύκολο ματς από το χθεσινό.

Η επιστροφή του Κιελίνι στο επόμενο παιχνίδι θα δώσει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση στους ατζούρι στη προσπάθεια να περιορίσουν τον αντίπαλο επικίνδυνο επιθετικό. Αν τελικά είναι ο Λουκάκου, τότε υπάρχει ένας λόγος περισσότερο για να πάρουν μαζί με τον Μπονούτσι εκδίκηση για τον χαμένο τίτλο στο πρωτάθλημα. Αν είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ακόμα καλύτερα, τον γνωρίζουν πολύ καλά οι δυο συμπαίκτες του στη Γιουβέντους.

Η "Σκουάντρα Ατζούρα", έσπασε κι άλλα ρεκόρ χθες ειδικά μετά την είσοδο του Κιέζα στη θέση του Μπεράρντι. Ο παίκτης της Γιουβέντους σκόραρε 23 χρόνια μετά τον πατέρα του Ενρίκο, ενώ έγινε και ο πρώτος διεθνής Ιταλός που σκοράρει σε παράταση μετά από 8 φορές.

Η χθεσινή εξαιρετική προσπάθεια, θα του δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη για να ξεπεράσει στη ιεραρχία του Μαντσίνι τον Μπεράρντι. Αλλά ούτως η άλλως για τον Μαντσίνι που διεύρυνε το ροτέισον, όλοι πρέπει να θεωρούνται βασικοί. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας σε ένα τουρνουά επίπονο και δύσκολο από πολλές πλευρές.

Να παίρνεις ό,τι καλύτερο μπορείς από όσο περισσότερους παίκτες μπορείς. Ήταν ο Ιμόμπιλε στους ομίλους, χθες ο "Φέντε" Κιέζα που στα ιταλική σημαίνει "πίστη", ενώ το επώνυμο "εκκλησία". Προληπτικοί ως γνωστόν οι Ιταλοί, τώρα έγιναν και πρακτικοί...

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ