EURO 2020

Το SPORT24 στο Γουέμπλεϊ: Η απόγνωση των Άγγλων στις κερκίδες και τα σκουπίδια έξω απ' το γήπεδο

Φίλαθλοι της Αγγλίας σε στιγμιότυπο στο περιθώριο του τελικού με την Ιταλία για το Euro 2020 στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ, Λονδίνο | Κυριακή 11 Ιουλίου 2021
Φίλαθλοι της Αγγλίας σε στιγμιότυπο στο περιθώριο του τελικού με την Ιταλία για το Euro 2020 στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ, Λονδίνο | Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 © 2021 MATT DUNHAM/ASSOCIATED PRESS

Το SPORT24 βρέθηκε στο Γουέμπλεϊ και κατέγραψε τις πρώτες στιγμές έπειτα απ' το πέναλτι που έστεψε πρωταθλήτρια Ευρώπης την Ιταλία. Η αντίδραση των Άγγλων στην κερκίδα, το "it's coming Rome" των Ιταλών και η εικόνα... βομβαρδισμένου τοπίου έξω απ' το γήπεδο.

Η Ιταλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ύστερα από τη νίκη της με 3-2 στα πέναλτι κόντρα στην Αγγλία, στον τελικό του "Γουέμπλεϊ". Η κατάκτηση του Euro 2020 έγινε με ψυχοφθόρο τρόπο, τόσο για τους παίκτες, όσο και για τους φιλάθλους στις κερκίδες του εμβληματικού γηπέδου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Το τελευταίο πέναλτι είχε αρνητικό πρωταγωνιστή τον Μπουκαγιό Σακά για τα "τρία λιοντάρια" και θετικό τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα για τη "σκουάντρα ατζούρα". Ήταν η εκτέλεση που καταρράκωσε τους Άγγλους φιλάθλους στις κερκίδες, αρκετοί εξ αυτών δεν περίμεναν πάνω από ένα δευτερόλεπτο για να φύγουν από το γήπεδο.

Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισε το πάρτι των περίπου 7.000 Ιταλών που βρέθηκαν στο "Γουέμπλεϊ".

Μαζί και τα πυροτεχνήματα που είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι του γηπέδου και της διοργάνωσης.

Όπως είναι φυσικό, τα συναισθήματα των φιλάθλων ήταν αντίθετα και κατά την έξοδο από το γήπεδο. Για παράδειγμα, οι Ιταλοί πίκαραν τους Άγγλους με παραλλάσσοντας το "It's Coming Home" σε "It's Coming Rome".

Όσο για τους Άγγλους, άφησαν πίσω τους ένα χάος γεμάτο σκουπίδια, που δημιουργήθηκε κυρίως από τη φιέστα πριν από τον τελικό.

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ