ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ

Το παραθυράκι συμμετοχής του Μέσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και οι δυσκολίες

Ο Λιονέλ Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι @ 2023 GUSTAVO GARELLO / AP IMAGES

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Λιονέλ Μέσι για να αγωνιστεί στο Παρίσι, αυτή τη φορά, όμως, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και τον προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας της Αργεντινής, Χαβιέ Μασεράνο, να πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με την απονομή της Χρυσής Μπάλας του 2023 να πλησιάζει και τον Λιονέλ Μέσι να είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο για 8η φορά στην καριέρα του, η συζήτηση περί παρουσίας του Αργεντίνου σταρ ξανά στο Παρίσι έχει φουντώσει. Αυτή τη φορά, όμως, για να αγωνιστεί με την ομάδα της χώρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο ηγέτης της Ίντερ Μαϊάμι, έχει κερδίσει κάθε πιθανό τίτλο στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, αλλά ενδέχεται να επιδιώξει να πετύχει κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος στην ιστορία του αθλήματος. Να γίνει ο μόνος παίκτης που έχει κατακτήσει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια με την εθνική της χώρας του, καθώς ο Μέσι έχει ήδη ανέβει στην κορυφή του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, σε ηλικία 21 ετών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζουν τόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας της Αργεντινής και πρώην συμπαίκτης του Μέσι στην Μπαρτσελόνα, Χαβιέ Μασεράνο, όσο και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Ο Γερμανός σε πρόσφατη παρουσία του στο Παρίσι για να δει τις εξελίξεις που συντελούνται στην προσπάθεια η γαλλική πόλη να είναι πανέτοιμη για την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος παγκοσμίως, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει ο Λιονέλ Μέσι στη γιορτή του αθλητισμού, όπως, έχει αποφασίσει να πράξει και ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας.

"Θα ήταν φανταστικό αν μπορούσε να είναι εδώ. Οι Αγώνες αποτελούν φιλοδοξία για πολλούς αστέρες του ποδοσφαίρου. Για τον Λιονέλ Μέσι θα σήμαινε μια ευκαιρία να γράψει ιστορία για άλλη μια φορά. Θα μπορούσε να είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία που θα έχει δύο χρυσά μετάλλια και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν παίξει, η Αργεντινή θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, θα ήταν φανταστικό για το ποδόσφαιρο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες", σημείωσε ο Μπαχ.

Με τον Πούλγκα να μην έχει πάρει καν θέση σε αυτό το ενδεχόμενο, η παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού φαντάζει από αρκετά δύσκολη έως απίθανη, αφού 10 μέρες πριν την έναρξη των αγώνων, και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου, πραγματοποιείται ο τελικός του Κόπα Αμέρικα, με τον Μέσι να θέλει μετά το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Αργεντινής, να πανηγυρίσει και τον δεύτερο τίτλο Λατινικής Αμερικής με το εθνόσημο στο στήθος του.

TAGS ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΙΝΤΕΡ ΜΑΪΑΜΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ