FOOTBALL LEAGUE

Το ντέρμπι της Ρόδου άρχισε νωρίς

κοσμος οπαδοι φιλαθλοι εξεδρες

"Πόλεμος" ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον Διαγόρα και την Ρόδο ενόψει του Δευτεριάτικου αγώνα

Οι δύο ΠΑΕ του «σμαραγδένιου» νησιού, από νωρίς το Σάββατο άρχισαν έναν “πόλεμο” ανακοινώσεων, με τον Διαγόρα να κατηγορεί πως ο πρόεδρος της Ρόδου Τώνης Μαρτίνης δυναμιτίζει το κλίμα και με την Ρόδο να απαντά πως στον Διαγόρα βλέπουν φαντάσματα!


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Διαγόρας:




“Δυστυχώς είναι αδύνατο να παρακολουθήσουμε, τη γνώριμη σε όλους τους φιλάθλους του νησιού, τακτική του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΠΑΕ Ρόδος, που για μια ακόμα φορά με αναφορές και ενέργειες δυναμιτίζει το κλίμα παραμονές του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων του νησιού, λησμονώντας τη φιλοξενία του Διαγόρα στον αγώνα του πρώτου γύρου.




Είναι πάγια τακτική του Διαγόρα να μην απαντά σε προκλήσεις αλλά οφείλουμε να τον καταγγείλουμε σε όλους του υγιείς φιλάθλους του νησιού μας. Τις προκλήσεις τις ξεκίνησε τη Δευτέρα όταν αναίτια απείλησε τους Διαγορίτες που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα ότι θα γίνει «Γεντί Κουλέ» λησμονώντας ότι από το Γεντί Κουλέ ο Διαγόρας επέστρεφε θριαμβευτής. Τις επόμενες μέρες και αντιμέτωπος με την κατακραυγή του κόσμου, φόρεσε το ήπιο «προσωπείο» του και μίλησε περί γιορτής του ποδοσφαίρου, στην οποία δήθεν όλοι είναι καλεσμένοι.




Δυστυχώς, υπογείως άλλα σχεδίαζε. Παρά τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση έθεσε σε κυκλοφορία όλα τα εισιτήρια του αγώνα πλην της θύρας 6 του Σταδίου Διαγόρας με συνέπεια οι φίλοι των δύο ομάδων να εισέλθουν από τις ίδιες θύρες με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων για τα οποία θα φέρει ακέραια την ευθύνη.




Ο Διαγόρας καλεί Διαγορίτες και μη, να προσέλθουν στο Στάδιο Διαγόρας, ν’ αγνοήσουν τις προκλήσεις του και να υποστηρίξουν με θέρμη την ομάδα μας στα πλαίσια που απαιτούνται για μια γιορτή του ποδοσφαίρου.
Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του…”.

Στην ανακοίνωση αυτή του Διαγόρα, λίγο αργότερα, ήρθε και η ανακοίνωση- απάντηση της Ρόδου.




Απάντηση της ΠΑΕ Ρόδος αναφέρει:




“Σε απάντηση ανακοίνωσης που εξέδωσε η διοίκηση του Διαγόρα, η ΠΑΕ Ρόδος τονίζει τα παρακάτω:
1. Η διάθεση των εισιτηρίων για την ποδοσφαιρική συνάντηση Ρόδος- Διαγόρας άρχισε και θα συνεχισθεί κανονικά ως την έναρξη του αγώνα.





2. Με προτροπή του Αστυνομικού Διευθυντή – παρουσία του εκπροσώπου του Διαγόρα – τα εισιτήρια από την Θύρα 6 θα διατίθενται κανονικά από το πρωί της Δευτέρας (για να μην διατεθούν “οργανωμένα”).




3. Οι αρμόδιοι του Διαγόρα που δυστυχώς βλέπουν παντού φαντάσματα παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ρόδος για τα περί Γεντί Κουλέ. Ο κ. Μαρτίνης στη συνέντευξη της περασμένης Δευτέρας τόνισε πως η Αστυνομία στη Ρόδο είναι υπέρμετρα ευαίσθητη και ειδικά όταν παίζει η Ρόδος. Δεν θέλουμε, είπε, να μετατρέψουμε το γήπεδο σε Γεντί Κουλέ, αλλά ας πάψει και η υπερευαισθησία! Αυτά οι κύριοι του Διαγόρα τα μετέτρεψαν σε …πυροδότηση του κλίματος.




4. Ως τώρα η στάση των φιλάθλων και της ομάδας μας ήταν άψογη απέναντι σε όλους τους αντιπάλους. Τις προκλήσεις να τις μετρήσουν οι κύριοι του Διαγόρα, με όσα ως τώρα έχουν κάνει ή έχουν καθοδηγήσει να γίνουν: Από τα συνθήματα στους δρόμους ως τις αναφορές στην δυναμική παρουσία της Ρόδου που τους ενοχλεί, οι προκλήσεις είναι πολλές.




5. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί κόπτονται για τα εισιτήρια και θεωρούν πως η διάθεση τους από Δευτέρας, δυναμιτίζει το κλίμα. Μήπως νόμιζαν πως θα παρανομούσαμε δίνοντας “οργανωμένα και μαζικά” για να καλύψουμε τις ανάγκες τους; Μήπως ο υπέρμετρος εγωισμός τους, γνωστός σε όλους, που ως τώρα τους έβγαζε “παντοδυναμία¨, νόμιζαν πως θα συνεχίζεται επ’ αόριστον;”.


Μαρτίνης: “Δείξτε την αξία σας”



Παράλληλα ο πρόεδρος της Ρόδου, Τώνης Μαρτίνης με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ανέφερε πως πιστεύει στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών της ομάδας και τους κάλεσε να δείξουν την αξία τους εντός του αγωνιστικού χώρου.




“Θέλουμε τη νίκη. Με αυτοσυγκέντρωση και με αυτοπεποίθηση, πάμε δυνατά για να κερδίσουμε τη μάχη. Δεν χρειάζονται από μας όρκοι τιμής γιατί έχουμε δώσει μαζί όρκο τιμής να κρατήσουμε την ομάδα μας στη Β’ Εθνική χωρίς περιπέτειες.




Η Ρόδος φέτος μένει και του χρόνου αλλάζει, προσαρμόζεται για να χτυπήσουμε τις πρώτες θέσεις και την άνοδο! Πιστεύουμε σε σας, πιστεύουμε πως έχουμε μια από τις καλύτερες ομάδες, πιστεύουμε σε όλους εσάς που δίνετε τις μάχες για να κερδίσουμε τον πόλεμο. Μπροστά στους φιλάθλους μας, δείξτε την αξία σας”.



Μάλιστα, ο Τώνης Μαρτίνης συνοδευόμενος από τους Χρήστο Ψέλλα και Φάνη Ροδίτη επισκέφθηκε στην απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου τους παίκτες και συνομίλησε με τον προπονητή των “πρασίνων” Παναγιώτη Τζαναβάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ