ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το μήνυμα του Σεβτσένκο στους Ιταλούς: "Η Ουκρανία υφίσταται μία αδικία και έχει μεγάλη ανάγκη την βοήθειά σας"

Ο Άντρει Σεβτσένκο στον πάγκο της Ουκρανίας
Ο Άντρει Σεβτσένκο στον πάγκο της Ουκρανίας © 2021 LARS BARON / AP IMAGES

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται δύο ολόκληρα χρόνια από τη ρωσική εισβολή, με τον Αντρέι Σεβτσέκο να κάνει έκκληση στον ιταλικό λαό, μέσω video, ζητώντας τους να συνεχίσουν να στηρίζουν την πατρίδα του στη μάχη που δίνει κατά της αδικίας.

Σαν σήμερα πριν από δύο ολόκληρα χρόνια έγινε η ρωσική εισβολή σε ουκρανική εδάφη (24/02/22), με τον πόλεμο να μην έχει λάβει ακόμη τέλος και τους Ουκρανούς να συνεχίσουν να αντιστέκονται σθεναρά στον Ρώσο κατακτητή.

Όλο αυτό το διάστημα πολλές είναι οι χώρες της Ευρώπης που έχουν δείξει έμπρακτα τη στήριξή τους στο δράμα των Ουκρανών, με τον Αντρέι Σεβτσένκο να επιλέγει την μαύρη επέτειο των δύο χρόνων για να στείλει μήνυμα στους Ιταλούς.

"Γεια σου σε όλους τους Ιταλούς και στην αγαπημένη μου πόλη, το Μιλάνο. Έζησα μαζί σας τα καλύτερά μου χρόνια και τα ομορφότερα συναισθήματα της καριέρας μου.

Σήμερα είναι δύο χρόνια από την έναρξη της ολικής εισβολής στην Ουκρανία", ήταν η αρχική αναφορά του σπουδαίου παλαίμαχου επιθετικού και εδώ και νυν προέδρου της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, για να συνεχίσει:

"Όλοι όμως ξέρουμε κακά πως ο πόλεμος άρχισε στην πραγματικότητα δέκα χρόνια πριν. Κάνω αυτή την έκκληση από το Κίεβο. Ο λαός μου βιώνει μία πολύ μεγάλη αδικία.

Όλοι εμείς πολεμάμε για την αξία και για την ελευθερία ενός εκπληκτικού λαού. Η Ουκρανία μας έχει ανάγκη από υποστήριξη και η βοήθειά σας είναι ζωτικής σημασίας.

Θα πρέπει να πάρετε θέση ώστε να ακούγεται πιο δυνατή η φωνή μας και η φωνή σας. Συνεχίστε να μιλάτε για αυτό που υφιστάμεθα.

Χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι, δεν πρέπει να θεωρείται φυσιολογικό όλο αυτό που κάνει ο εισβολεας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε την ειρήνη που είναι ο μοναδικός στόχος μας.

Σας ευχαριστώ για αυτό που κάνατε και θα κάνετε. Ευχαριστώ Ιταλία, σε αγαπώ πολύ".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ