ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Το καλοκαίρι του Νεϊμάρ

Το καλοκαίρι του Νεϊμάρ

Από τα γιουχαΐσματα 50.000 οπαδών στο φιλικό με τη Χιλή δύο μήνες νωρίτερα, στην θριαμβευτική κατάκτηση του Συνομοσπονδιών ως ο Νο 1 σόουμαν της Βραζιλίας. Ο Νεϊμάρ είναι εδώ και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση...

Στα δύο πρώτα μεγάλα του ραντεβού με την Εθνική Βραζιλίας, στο Copa America το 2011 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ο Νεϊμάρ δεν κατάφερε να ξεπηδήσει από τη μετριότητα, γεγονός που έδωσε έναυσμα στους επικριτές του να ξεσπαθώσουν...

Ατομιστής, φλύαρος, υπερβολικά... soft, άναρχος, "λίγος" για μεγάλα πράγματα, ήταν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που τον συνόδευαν για αρκετό διάστημα και η αλήθεια είναι πως ασκήθηκε υπέρ του δέον κριτική για ένα παιδί ο οποίος δεν είχε καν κλείσει τα 20 χρόνια ζωής.

Ο παίκτης όμως που έχει τα φόντα για να γίνει ο διάδοχος του Πελέ, σύμφωνα με την άποψη των υποστηρικτών του, έσκυψε το κεφάλι και δούλεψε σκληρά για να πείσει όλο τον κόσμο πως δεν είναι κάτι το συνηθισμένο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και πως το παρόν και το μέλλον του ανήκουν.

Και όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του το καλοκαίρι του 2013 το καταφέρνει και μάλιστα πανηγυρικά. Η αρχή της προσωπικής του δικαίωσης έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες του Μάη όταν η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του από τη Σάντος για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το καλοκαίρι του Νεϊμάρ

Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Πουγιόλ, Πικέ και οι υπόλοιποι άσοι των "μπλαουγκράνα" υποδέχτηκαν τον Βραζιλιάνο άσο, μαζί με περίπου 60.000 οπαδούς της "Μπάρτσα" που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Καμπ Νόου" για να τον καλωσορίσουν στην παρουσίασή του, ωστόσο ο 21χρονος άσος φρόντισε να μην επαναπαυθεί σε αυτές τις δάφνες.

Μπροστά του υπήρχε άλλωστε η τεράστια πρόκληση το 2013 FIFA Confederations Cup μέσα στην πατρίδα του και ήξερε καλύτερα από τον καθένα πως δεν υπήρχαν καθόλου περιθώρια για τρίτο συνεχόμενο μέτριο τουρνουά όσον αφορά στον ίδιο.

"Τα πράγματα κατέληξαν καλύτερα από ότι τα περίμενα. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που έπαιξα καλά και που η Σελεσάο πανηγύρισε τον τίτλο στο τέλος", τόνισε μετά τον τελικό με την Ισπανία, που βρήκε τη Βραζιλία να θριαμβεύει με 3-0 και να δίνει το πρώτο ηχηρό χαστούκι στη "φούρια ρόχα" μετά τις διαδοχικές κούπες των Ιβήρων σε Euro 2008, Μουντιάλ 2010 και Euro 2012.

Το καλοκαίρι του Νεϊμάρ

Δεν ήταν ωστόσο το πρώτο μεγάλο τρόπαιο με την Εθνική Βραζιλίας που έκανε πολύ κόσμο να αποθεώσει τον Νεϊμάρ αλλά το γεγονός ότι ο ίδιος "βγήκε μπροστά", φάνηκε, πέτυχε γκολ, έθελξε το κοινό με τις ατομικές του ενέργειες και έδειξε χαρακτήρα ηγέτη.

Ναι, ο Φρεντ ήταν ο άνθρωπος-γκολ για τους "καριόκας" (5 γκολ όσα και ο Φερνάντο Τόρες), όμως ο Νεϊμάρ με τα 4 τέρματά του στη διοργάνωση και την πληθωρική του παρουσία στο χορτάρι κέρδισε τη "Χρυσή Μπάλα", ως ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά.

Τι άλλο να απαιτεί λοιπόν κανείς από έναν παίκτη μέσα σε λίγους μήνες, ο οποίος μάλιστα έχει προσθέσει ένα έξτρα βάρος στις πλάτες του;

Το καλοκαίρι του Νεϊμάρ

Αυτό δεν είναι άλλο από το ότι είναι ο αυθεντικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται με τα νέα αθλητικά παπούτσια της Nike "Ηypervenom" με τον λάτιν άσο να τα φοράει και στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών την περασμένη Κυριακή στο "Maracanã", εκεί όπου έκανε (άλλη μία φορά) "πράματα και θάματα".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ