ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το γήπεδο της Αθλέτικ Μπιλμπάο θα διεκδικήσει τον τελικό του Μουντιάλ του 2030

Το γήπεδο της Αθλέτικ Μπιλμπάο θα διεκδικήσει τον τελικό του Μουντιάλ του 2030
Το γήπεδο της Αθλέτικ Μπιλμπάο, "Σαν Μαμές" @2021 AP IMAGES/ALVARO BARRIENTOS

Αντίπαλο στην αναδοχή του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 θα έχει το "Σαντιάγο Μπερναμπέου", με τον δήμαρχο του Μπιλμπάο να δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα, προκειμένου το μεγάλο γεγονός να πραγματοποιηθεί στη Χώρα των Βάσκων και πιο συγκεκριμένα στο "Σαν Μαμές".

Είναι γνωστό ότι η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 έχει ανατεθεί από κοινού στην Πορτογαλία, την Ισπανία και το Μαρόκο. Αυτό, όμως, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα είναι το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός του θεσμού, με το "Σαντιάγο Μπερναμπέου" της Ρεάλ Μαδρίτης να είναι το απόλυτο φαβορί.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε σε ισπανικά μέσα ο δήμαρχος του Μπιλμπάο, Χουάν Μαρί Αμπούρτο, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει το σπουδαίο διεθνές γεγονός στη Χώρα των Βάσκων και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο της Αθλέτικ, "Σαν Μαμές".

"Αναμφίβολα θα εργαστούμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε γεγονότα που μας κάνουν να νιώθουμε ότι ανήκουμε σε μια πόλη και μια χώρα που αποτελεί σημείο αναφοράς στον κόσμο", τόνισε ο Αμπουρτό μετά την παρουσίαση των στοιχείων για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του τουρνουά τον περασμένο Ιούλιο.

Το "Σαν Μαμές" είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ισπανίας και αυτό το οφείλει στο ότι είναι πρόσφατα ανακαινισμένο (2013), με τη χωρητικότητά του, 53.289, να το κάνει ένα από τα 7 μεγαλύτερα στη χώρα της Ιβηρικής.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ