SERIE A

Το εκπληκτικό ρεκόρ του Μπαλαρντίνι!

Το εκπληκτικό ρεκόρ του Μπαλαρντίνι!
Μπαλαρντίνι-Παλέρμο

Ο Νταβίντε Μπαλαρντίνι έχει αφήσει άναυδα τα ιταλικά ΜΜΕ, με την απίστευτη βαθμολογική του συγκομιδή στους πάγκους των Κάλιαρι και Παλέρμο την τελευταία διετία

Ο 44χρονος Ιταλός τεχνικός κατάφερε με την νίκη της Παλέρμο στο Τορίνο επί της Γιουβέντους (2-1) να είναι αυτή τη στιγμή ο πιο πολυσυζητημένος άνθρωπος στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας να κάνουν ειδική μνεία στα απίστευτα επιτεύγματά του την τελευταία διετία.
Την περασμένη περίοδο ανέλαβε τα ηνία της Κάλιαρι, όταν αυτή βρισκόταν στον πάτο της βαθμολογίας με 10 πόντους, και κατέκτησε 32 πόντους σε 21 ματς (9 νίκες-5 ισοπαλίες-7 ήττες), με το μέσο όρο πόντων σε κάθε αγωνιστική να είναι 1.52, γεγονός που ήταν υπεραρκετό για τους Σαρδηνούς ώστε να αποφύγουν το τρένο του υποβιβασμού στη Serie B.

Τα... θαύματα όμως δεν σταμάτησαν εδώ, με τον Μπαλαρντίνι να διαδέχεται τον Κολαντουόνο στον πάγκο της Παλέρμο αμέσως μετά την πρεμιέρα του φετινού Καμπιονάτο, και να έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 4 νίκες σε 5 ματς (μοναδική ήττα αυτή από τη Νάπολι με 2-1 στο "Σαν Πάολο"), κάτι που σημαίνει πως οι "ροζανέρι" παίρνουν κατά μέσο όρο 2,4 πόντους σε κάθε αγωνιστική.

Μέσος όρος που είναι ανώτερος και από αυτόν του Ρομπέρτο Μαντσίνι όταν έκλεισε τον κύκλο του στην Ίντερ (2.17 βαθμοί σε 152 παρουσίες του), αλλά και από τους αντίστοιχους των Αντσελότι (1.96 πόντους ανά παιχνίδι σε 251 ματς στη Μίλαν) και Σπαλέτι (1.94 πόντους σε 120 ματς με τη Ρόμα).

Ποιό είναι το μυστικό για την επιτυχημένη πορεία του Μπαλαρντίνι στους πάγκους της Serie A; "Μου αρέσει να δουλεύω πολύ και να μιλάω λίγο, ώστε να κάνω ποιοτική δουλειά. Είναι νωρίς να πω τί μπορεί να κάνει η Παλέρμο. Είμαστε ακόμα στην αρχή, όμως αυτή είναι καλή ομάδα", τόνισε χαρακτηριστικά.






TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ