STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το Big-4 συμφωνεί για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι της Stoiximan Super League

Οι Μελίσσανίδης, Αλαφούζος, Μαρινάκης στη συνάντηση με τους Μητσοτάκη - Τσέφεριν
Οι Μελίσσανίδης, Αλαφούζος, Μαρινάκης στη συνάντηση με τους Μητσοτάκη - Τσέφεριν EUROKINISSI

Οι ομάδες του Big-4 συμφωνούν για την παρουσία ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος και μένει να φανεί η στάση της ΚΕΔ που είναι αρμόδια για τους ορισμούς.

Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, έστειλε επιστολή με αποδέκτη τον ομόλογό του της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, κάνοντας λόγο για διαιτητικές παραφωνιές σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος που οδηγούν σε φαινόμενα όξυνσης, τονίζοντας ότι έχει 48 ώρες να αλλάξει κατεύθυνση.

Μάλιστα, στην επιστολή τονίζεται το εξής: "Επιδίδεσαι πεισματικά σε έναν αγώνα να μην έρχονται ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα ενώ ήταν – και παραμένει - συμφωνία των τεσσάρων μεγάλων ομάδων τα ντέρμπι να τα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές. Ποιος έσπασε τη συμφωνία των «4» και δεν το γνωρίζω;

Γιατί κόπτεσαι να μην έρχονται ξένοι διαιτητές και προβάλλεις διαρκώς προσκόμματα περί δήθεν «άδειας» από FIFA/UEFA για να δικαιολογήσεις την απόφαση σου αυτή; Σου ζήτησε κάποιος προσωπικά να σταματήσουν να έρχονται ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα; Αν στο ζήτησε, βγες και πες το δημοσίως.

Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι με τη στάση σου αυτή βάζεις φωτιά στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο; Ήδη από τις πρώτες αγωνιστικές με τις επιδόσεις των «εκλεκτών» διαιτητών της ΚΕΔ το πρωτάθλημα δυναμιτίζεται και κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Όλοι οι φίλαθλοι διάβασαν τις ανακοινώσεις και είδαν τι έγινε στα γήπεδα. Στα ντέρμπι τι θα γίνει;".

Οι τέσσερις "μεγάλοι" συμφωνούν για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σύμπνοια αναφορικά με την παρουσία ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του πρωταθλήματος έπειτα από άτυπη επικοινωνία των τεσσάρων "μεγάλων", αρχής γενομένης απ' αυτά της 4ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά και του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση της Ομοσπονδίας και της ΚΕΔ, η οποία είναι αρμόδια για τους ορισμούς.

Θυμίζουμε ότι σε σεμινάριο διαιτητών στην Ξάνθη (4/8), ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, είχε αποκαλύψει τι θα ισχύει με τους ξένους διαιτητές από το φετινό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, τόνισε πως η διαδικασία δεν θα είναι ίδια με την περσινή. Οι ξένοι διαιτητές θα έρχονται στη χώρα μας για να σφυρίξουν αγώνες της πρώτης κατηγορίας μόνο μέσα από προγράμματα ανταλλαγής.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού είναι δεδομένο πως είναι υπέρ της παρουσίας ξένων ρέφερι στα μεγάλα παιχνίδια, κάτι που εκφράστηκε άλλωστε και από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επίσης θέλει διαιτητές από το εξωτερικό στα ντέρμπι.

Όσο για την ΑΕΚ, η θέση της είναι η εξής: "Η ΑΕΚ δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, τόσο με τους Έλληνες, όσο και με τους ξένους διαιτητές. Αναγνωρίζοντας ως μόνη αρμόδια για να αποφασίζει γι' αυτά τα θέματα την ΕΠΟ, συντάσσεται και συμφωνεί με τις αποφάσεις της ΕΠΟ. Αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και αρκετό καιρό από τις αρμόδιες επιτροπές της Ομοσπονδίας".

Τέλος, η θέση του έτερου Δικεφάλου είναι πως "όσον αφορά την παρουσία των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι, πάγια θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια είναι η παρουσία ξένων διαιτητών. Σαφώς πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές σιγά σιγά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αυτό στην παρούσα φάση, αφού η παρουσία Ελλήνων θα συμβάλλει στην ένταση και την τοξικότητα".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΠΟ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ