Την Τετάρτη η απόφαση

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΟΦΗ για την αδειοδότηση της ομάδας στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ και η απόφαση αναμένεται μέχρι την Τετάρτη, καθώς η επιτροπή ζήτησε την μετάφραση των εγγράφων που αφορούν τον διακανονισμό με τον Σουλεάπ και τον Πέερσμαν.
Την Τετάρτη αναμένεται να μάθουν οι άνθρωποι του ΟΦΗ, εάν θα πάρει τελικά άδεια η ομάδα για να συμμετάσχει στα φετινά πλέϊ οφ της Football League.
Το πρωί της Δευτέρας, εκδικάστηκε στα γραφεία της ΕΠΟ από την αρμόδια επιτροπή η έφεση που κατέθεσε η Κρητική ΠΑΕ για τον φάκελο της αδειοδότησης και μετά από δύο ώρες ακροαματικής διαδικασίας η επιτροπή ζήτησε την μετάφραση των εγγράφων που αφορούν τον διακανονισμό με τον Σουλεάπ και τον Πέερσμαν.
Στους Σουλεάπ και Πίρσμαν έχει γίνει διακανονισμός και στον ΟΦΗ έχουν ήδη έτοιμα και μεταφρασμένα τα έγγραφα που ζήτησε η επιτροπή της ΕΠΟ.
Πάντως, στον ΟΦΗ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την θετική έκβαση της υπόθεσης για να πάρει η ομάδα την αδειοδότηση, ενώ καταλυτική ήταν η παρέμβαση του Γιάννη Κουράκη που έκανε λόγο για την βιωσιμότητα του συλλόγου. Βασικός μάρτυρας ήταν και ο Βασίλης Ξημέρης.
Κουράκης: “Η υπόθεση πήγε καλά”
Στο μεταξύ, ο Γιάννης Κουράκης μιλώντας στον “Athletic Radio 104,2”, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι ο ΟΦΗ θα καταφέρει να πάρει την άδεια, ενώ αναφέρθηκε και στην βομβιστική επίθεση που δέχθηκε.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Κουράκης: ” Η εκτίμηση μου είναι ότι η υπόθεση πήγε καλά. Αποδείξαμε με το λόγο μας και τα στοιχεία που παρουσιάσαμε ότι η ομάδα έχει μέλλον. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα τακτοποιούμε τις υποχρεώσεις προς το κράτος, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα μαύρο συμβόλαιο στον ΟΦΗ. Η ομάδα μας με ένα καλύτερο τρόπο διαχείρισης είναι πολύ βιώσιμη.
Πέρσι βγήκαμε πρώτοι στα εισιτήρια και έχει ένα μέγα πλήθος που στηρίζει αυτήν την ομάδα. Πρέπει να κοιτάξουμε την ουσία. Μπορεί να υπήρξε μια καθυστέρηση η οποία δικαιολογήθηκε απόλυτα. Είναι τακτοποιημένα τα πάντα. Η Επιτροπή στάθηκε στην βιωσιμότητα της ομάδας και αποδείξαμε ότι η ομάδα είναι βιώσιμη. Στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι ο Πέερσμαν έχει εξοφληθεί, ενώ και με τον Σουλεάπ, έχει ρυθμιστεί η οφειλή του.
Παρουσιάστηκαν υπογραφές, εμβάσματα τραπέζης, όπου έχουν κατατεθεί τα χρήματα. Είχαμε καθαρές απαντήσεις για όλα. Δεν θέλω να προκαταλάβω τη θέση της Επιτροπής, αλλά βλέπω ότι υπάρχει πληρότητα φακέλου και η ομάδα είναι οικονομικά είναι βιώσιμη“, είπε αρχικά και πρόσθεσε:
” Είπα και για τις μεγάλες διαφορές που έχουν στα έσοδα τους οι ομάδες της Α’ με την Β’ κατηγορία. Στην Α’ Εθνική τα τηλεοπτικά είναι 2,5 εκ. ευρώ, ενώ στην Β’ κατηγορία είναι 200 χιλιάδες ευρώ. Αυτή η μεγάλη απόκλιση δημιουργεί κάποια παρατράγουδα. Θα κατατεθεί ένα πρόσθετο υπόμνημα μέχρι την Τετάρτη και η απόφαση θα βγει σύντομα. Όλοι αισιοδοξούμε ότι μετά από μια τέτοια πορεία η ομάδα θα τα καταφέρει.
Διαφορετικά τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτήν. Η εκτίμηση μου είναι ότι ο φάκελος του ΟΦΗ, είναι πολύ καλός. Αν δεν είχαμε πέρσι την ατυχία να έπαιρνε την άνοδο η ομάδα, σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Εύχομαι ότι η ομάδα φέτος θα τα καταφέρει και με ένα καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό του χρόνου, θα πάμε καλύτερα. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι βοηθούμε πραγματικά. Και έχουμε βοηθήσει οικονομικά και ηθικά“.
Για την βομβιστική επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε: ” Έχει αναλάβει η δικαιοσύνη και η αστυνομία. Πιστεύω ότι θα κάνει καλά την δουλειά της και ο υπεύθυνος θα λογοδοτήσει“.
Ανακοινώσεις από την ΠΑΕ
Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΟΦΗ εξέδωσε ευχαριστήριες ανακοινώσεις προς τους φιλάθλους της ομάδας, αλλά και τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, ενώ δεν έδωσε και τα συγχαρητήρια της σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα για την άνοδο στην Superleague.
Οι ανακοινώσεις τγης ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρουν: ” Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τον φίλαθλο κόσμο για την άριστη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας μας με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Ο φίλαθλος κόσμος, με το βροντερό παρών του, βοήθησε τα μέγιστα την προσπάθεια του προπονητή και των παικτών να φτάσουν στη δίκαιη νίκη με σκορ 4-1. Κυρίως, όμως, με το σωστό τρόπο που φέρθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, έδειξαν για πολλοστή φορά πως πρέπει να φέρεται ο φίλος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο.
Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ με την ευκαιρία λήξης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος Foootball League συγχαίρει την ΠΑΕ Παναιτωλικός και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα που κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στο βαθμολογικό πίνακα και θα αγωνιστούν τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Super League. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια των προσπαθειών τους και υλοποίηση των στόχων τους.
Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά τον αστυνομικό διευθυντή ταξίαρχο κ. Μανόλη Κοντοδιάκο και τους άνδρες της αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου για τα άψογα προληπτικά μέτρα που είχαν λάβει και βοήθησαν τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα που έδωσε η ομάδα μας με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, εξασφαλίζοντας συγχρόνως την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των φιλάθλων. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται“.