PREMIER LEAGUE

Τιμωρία σε διαιτητή και Var-ίστες για το τρανταχτό πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της Γουλβς, κόντρα στην Γιουνάιτεντ

Τιμωρία σε διαιτητή και Var-ίστες για το τρανταχτό πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της Γουλβς, κόντρα στην Γιουνάιτεντ
PRINT SCREEN

Το φινάλε του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουλβς έβαλε φωτιά στην Premier League, με τον διαιτητή και τους ανθρώπους στο VAR να κλείνουν τα μάτια σε οφθαλμοφανές πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ονανά και να μπαίνουν στο "ψυγείο" για μία αγωνιστική.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη φετινή Premier League επικρατώντας 1-0 της Γουλβς με σκόρερ τον Βαράν, όμως το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά στην κάλυψη των αγγλικών ΜΜΕ αφού για αυτό φρόντισε ο... Αντρέ Ονανά και οι άρχοντες της αναμέτρησης.

Ο Καμερουνέζος κίπερ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός σε όλο το ματς, έκανε μία άστοχη έξοδο στις καθυστερήσεις και "γκρέμισε" τον Σάσα Κάλαϊτζιτς μετά από σέντρα του Πέδρο Νέτο, με την παράβασή του να μη γίνεται αντιληπτή από τον διαιτητή Σάιμον Χούπερ και να συνεχίζεται το ματς.

Όλοι υπέθεσαν πως μετά από την εξέταση της επίμαχης φάσης από το VAR, θα άλλαζε η απόφαση και οι λύκοι θα είχαν τη μεγάλη ευκαιρία -χάρη στο λάθος του Ονανά- να φτάσουν στην ισοφάριση, ωστόσο οι υπεύθυνοι του VAR, Μάικλ Σάλισμπερι και Ρίτσαρντ Γουέστ, θεώρησαν πως δεν υπήρχε παράβαση και έτσι η Γουλβς έμεινε να διαμαρτύρεται έντονα στο... τρίτο μέρος.

Ο προπονητής της, Γκάρι Ο'Νιλ, αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών στην Αγγλία, Τζον Μος, μίλησε μαζί του στα αποδυτήρια και παραδέχτηκε πως έπρεπε να δοθεί το πέναλτι, ενώ ως συνέπεια της απόφασής τους, τόσο ο διαιτητής όσο και οι δύο VAR-ίστες μπήκαν στο ψυγείο για τα ματς της 2ης αγωνιστικής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Το εντυπωσιακό είναι πως παρότι άπαντες παραδέχτηκαν πως υπήρχε πέναλτι, ο Έρικ τεν Χαχ θέλησε να υπεραμυνθεί της απόφασης του διαιτητή, υποστηρίζοντας πως έπραξε σωστά.

"Όταν το VAR κοίταξε τη φάση, αποφάσισαν να μη δώσουν κάτι. Οι δύο παίκτες της Γουλβς συγκρούστηκαν, ο Ονανά δεν είχε ανάμειξη. Δεν νομίζω πως ήταν πέναλτι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός προπονητής των κόκκινων διαβόλων.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΟΥΛΒΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ