ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι ισχύει για τον Σεμέδο και τι για τον Έντουαρντς

Ο Ρούμπεν Σεμέδο στην πιο πρόσφατη εμφάνισή του με τον Ολυμπιακό
Ο Ρούμπεν Σεμέδο στην πιο πρόσφατη εμφάνισή του με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το... μέλλον του Ρούμπεν Σεμέδο και ποια τα δεδομένα στην υπόθεση του Έντουαρντς. Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης έχει το ρεπορτάζ για τα τρέχοντα ζητήματα του Ολυμπιακού.

Η επιστροφή του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό λογικό ήταν να βάλει πάλι στη συζήτηση το ενδεχόμενο παραχώρησης του Ρούμπεν Σεμέδο τον Ιανουάριο. Υπό την έννοια ότι ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, με εξαίρεση τη συμμετοχή του στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, είχε να αγωνιστεί από τα μέσα Αυγούστου και το παιχνίδι ρεβάνς με τη Λουντογκόρετς.

Επίσης, πέρα από τον Σεμέδο, οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν πλέον έξι κεντρικούς αμυντικούς (Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Μπα, Παπαδόπουλος, Μάρκοβιτς) που σημαίνει ότι είναι καλυμμένοι στις συγκεκριμένες θέσεις.

Η Πόρτο κινείται ενεργά για την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο από τον Ολυμπιακό, όμως όχι με κανονική μεταγραφή από τώρα, αλλά τον θέλει ως δανεικό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Οι Δράκοι σκοπεύουν να δώσουν ένα ποσό ως ενοίκιο (στην Πορτογαλία κάνουν λόγο για 250.000 ευρώ) και τον Ιούνιο να καταβάλουν στην πειραϊκή ΠΑΕ κοντά στα 5.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως στον Ολυμπιακό δεν συμφωνούν -για την ώρα- ούτε με το ποσό του ενοικίου ούτε με το ύψος της ρήτρας που θέλει η Πόρτο. Οι ερυθρόλευκοι φέρεται να έχουν πιο υψηλές απαιτήσεις, κάτι το οποίο δυσκολεύει για την ώρα τους Δράκους.

Η πειραϊκή ΠΑΕ ναι μεν δεν έχει πρόβλημα να παραχωρήσει κάποιο ποδοσφαιριστή, αλλά έχει αποδείξει την τελευταία δεκαετία ότι το πράττει στη σωστή τιμή. Δηλαδή, στο ποσό που εκείνη θεωρεί ότι πρέπει να πουληθεί ένας παίκτης. Άλλωστε, για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός αρνήθηκε προσφορά για τον Σεμέδο το περασμένο καλοκαίρι από την Πόρτο και την Μπενφίκα πάνω από 10.000.00, ενώ παλαιότερα απέρριψε πρόταση της Άουγκσμπουργκ για τον Σισέ που ξεπερνούσε τα 15.000.000 ευρώ. Οπότε, θα χρειαστεί λίγο υπομονή ακόμη για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού.

Στο προσκήνιο ξανά ο Έντουαρντς

Πέρα από τον Σεμέδο, στην Αγγλία και στην Πορτογαλία συνδέουν τις τελευταίες ώρες τον Ολυμπιακό με έναν παίκτη που είχε απασχολήσει τους ερυθρόλευκους τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους και πρόκειται για τον Μάρκους Έντουαρντς.

Κατά τους Πορτογάλους, η Βιτόρια Γκιμαράες είναι ανοιχτή στην πώληση του 23χρονου Άγγλου επιθετικού, καθώς θέλει να τακτοποιήσει τα οικονομικά της και στην Αγγλία αναφέρουν πως ενδιαφέρον για την απόκτηση του παίκτη έχουν δείξει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν χτυπήσει την πόρτα της Γκιμαράες το περασμένο καλοκαίρι, αλλά εκείνη είχε ζητήσει τότε 10.000.000 ευρώ, καθώς με βάση τη συμφωνία που υπήρχε όταν πήρε τον Έντουαρντς από την Τότεναμ το 2019, η τελευταία θα καρπωθεί το 50% του ποσού σε περίπτωση μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.

Παρά τη διάθεση της Βιτόρια Γκιμαράες να πουλήσει, φαίνεται πως οι απαιτήσεις της για τον ταλαντούχο εξτρέμ (έχει 21 συμμετοχές, 7 τέρματα και 3 ασίστ) δεν έχουν διαφοροποιηθεί. Η αξία του 23χρονου ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 10.000.000 και ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει στη συζήτηση για ένα τέτοιο ποσό. Εκτός πια και αν η πορτογαλική ομάδα βάλει πολύ νερό στο κρασί της και υπάρξει άλλη φόρμουλα για συμφωνία.

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν καίγεται αυτή τη στιγμή για την απόκτηση εξτρέμ, καθώς διαθέτει τους Μασούρα, Λόπες, Ροντρίγκες, Ονιεκουρού, Βρουσάι, Βαλμπουενά και ενίοτε παίζει στα πλάγια της επίθεσης και ο Αγκιμπού Καμαρά. Έτσι, θα είχε νόημα η κουβέντα για την απόκτηση του Έντουαρντς μόνο αν έφτανε σημαντική πρόταση στους ερυθρόλευκους για την πώληση κάποιου εξτρέμ τον Ιανουάριο.

Προς το παρόν, ούτε ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί επίσημη πρόταση για την παραχώρηση πλάγιου επιθετικού ούτε κίνηση έχει κάνει προς την πλευρά της Γκιμαράες για τον Άγγλο ποδοσφαιριστή. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να γίνει σε ένα μήνα από τώρα, αλλά στην παρούσα φάση έτσι έχει η κατάσταση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ