THE SPORTS ECONOMIST

Τι έγινε με Σπόρτινγκ και Ντόουγκλας Αουγκούστο

Τι έγινε με Σπόρτινγκ και Ντόουγκλας Αουγκούστο
INTIME SPORTS

Δεν είναι αβάσιμα τα δημοσιεύματα που συνέδεσαν τον Ντόουγκλας Αουγκούστο με την Σπόρτινγκ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, πέραν μιας ερώτησης για τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ από τα «λιοντάρια» δεν έχει υπάρξει τίποτα περισσότερο. Και δύσκολα εκτιμάται πως θα υπάρξει κιόλας.

Όταν το καλοκαίρι του 2019 ο νιόφερτος τότε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα ζητούσε επιτακτικά ως πρώτη επιλογή του στα ηνία του Δικεφάλου τον Ζοάο Παλίνια, σίγουρα ούτε αυτός θα περίμενε πρώτιστα την εξέλιξή του και δευτερευόντως πως έστω και εμμέσως θα εμπλέκονταν ακόμη με τον ΠΑΟΚ.

Τότε δανεικός στην Μπράγκα από την Σπόρτινγκ ο διεθνής Πορτογάλος μέσος – εξ ου και η συνεργασία του με τον Φερέιρα -, πλέον αναντικατάστατο στέλεχος των «λιονταριών» με τη μισή ποδοσφαιρική Ευρώπη στο κατόπι του.

Η παραχώρηση του Παλίνια τον περασμένο Ιανουάριο θεωρούνταν σχεδόν… δεδομένη. Δεν συνέβη και πλέον μετατέθηκε για το ερχόμενο καλοκαίρι. Και όχι με… ότι και ό,τι, αλλά την Σπόρτινγκ να αξιώνει το ποσό της ρήτρας του για την παραχώρησή του, δηλαδή 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτική η – ήδη εντατική – προετοιμασία της Σπόρτινγκ για τον διάδοχό του. Και εδώ πλέον προκύπτει και ο ΠΑΟΚ στην εξίσωση, αφού δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών εμφάνισαν τον Ντόουγκλας Αουγκούστο στο στόχαστρο του πορτογαλικού συλλόγου.

Το SPORT24 είναι σε θέση να γνωρίζει πως όντως ο ΠΑΟΚ δέχτηκε κρούση από την Σπόρτινγκ. Σκοπός της να ενημερωθούν τα «λιοντάρια» τις απαιτήσεις των Κυπελλούχων Ελλάδας για τον Βραζιλιάνο μέσο. Η απάντηση δόθηκε, παρότι δεν έχει διασταυρωθεί το πόσο που αναφέρθηκε, χωρίς όμως έκτοτε να υπάρξει η παραμικρή συνέχεια εκ μέρους του πορτογαλικού club. Και όπως εκτιμάται, δύσκολα κιόλας θα υπάρξει.

Αφενός γιατί το απαιτητό ποσό πιθανότατα θεωρήθηκε υπερβολικό – ειδικά για ποδοσφαιριστή ο οποίος το καλοκαίρι μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του (σ.σ. δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν, τι και πότε θα κάνει επ’ αυτού ο ΠΑΟΚ, αν δηλαδή επιδιώξει μια επέκτασή του ή θα μπει σε διαδικασία πώλησης του Αουγκούστο, αφού είναι εμφανές ότι ο Βραζιλιάνος έχει αγορά), αφετέρου για αγωνιστικούς λόγους.

Προτεραιότητα της Σπόρτινγκ είναι να ψάξει ποδοσφαιριστή ανάλογων σωματικών προσόντων του Παλίνια, ο οποίος – για παράδειγμα - έχει ύψος 1.90 (ο Αουγκούστο είναι 1,73). Σε αυτό το πλαίσιο θα ταίριαζε – γι’ αυτό και τον έχουν ξεχωρίσει – ο Αιγύπτιος Αλμοάτ Αλ Μουσράτι της Μπράγκα, αλλά είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση τόσο σε επίπεδο διαπραγμάτευσης με τους «αρσεναλίστας» (δεν είναι καλές οι σχέσεις των δύο ομάδων) όσο και σε επίπεδο ανταγωνισμού.

Δεύτερον, στο σωματότυπο και στη χρησιμότητα του Αουγκούστο, η Σπόρτινγκ χρησιμοποιεί – και χρησιμοποιεί αρκετά – τον 20χρονο Ουρουγουανό Μανουέλ Ουγκάρτε, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στο «Αλβαλάδε» αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις. Συνεπώς, δύσκολα θα μπει σε διαδικασία να πλαισιώσει τον λατινοαμερικάνο, τον οποίο πιστεύουν πολύ στη Λισαβώνα, ενώ η μεγαλύτερη ανάγκη δεν αφορά ποδοσφαιριστή με τέτοια χαρακτηριστικά.

Όπως και να ‘χει και συμπερασματικά, το δεδομένο είναι πως η Σπόρτινγκ όντως ρώτησε για τον Αουγκούστο. Η απάντηση που πήρε εκτιμάται πως δεν την ικανοποίησε, αφού μετά από τη συγκεκριμένη κρούση δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως συνέχεια. Και η πιθανότητα να υπάρξει εφεξής τέτοια, στον ΠΑΟΚ τουλάχιστον, δεν τη θεωρούν ως την επικρατέστερη.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ