ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θυμήθηκαν επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟΚ στην αστυνομία

Θυμήθηκαν επεισόδια με οπαδούς του ΠΑΟΚ στην αστυνομία
Πανθεσσαλικό

Μόλις οι άνθρωποι στην αστυνομική διεύθυνση Βόλου πληροφορήθηκαν την απόφαση της ΕΠΟ για διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό, έβγαλαν "αφρούς" και θυμήθηκαν παλαιότερα επεισόδια με τους οπαδούς του "Δικεφάλου του Βορρά".

Μπορεί η ΕΠΟ να αποφάσισε την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στον Βόλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, παρ' όλα αυτά η αστυνομική διεύθυνση Βόλου μόνο ευχάριστα δεν πήρε αυτή την εξέλιξη και δεν θα ήταν υπερβολικό να ειπωθεί ότι έβγαζαν "αφρούς οι άνθρωποί της μόλις πληροφορήθηκαν ότι παίρνουν πάνω τους την ασφαλή διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα μεταξύ των δυο "Δικεφάλων" στις 6 Μαΐου (20:30).

Μάλιστα, στην αστυνομία Βόλου έφεραν στο μυαλό περιστατικά του παρελθόντος, το οποία μπορεί να συνέβησαν τέσσερα και έξι χρόνια πριν, αλλά είναι ακόμα αποτυπωμένα στο μυαλό τους και ακόμα δεν το έχουν ξεχάσει. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αστυνομία Βόλου έλεγαν ότι δεν θα άφηναν να διαλύσουν και την άλλη μισή πόλη οι χούλιγκαν.

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΟΚ

Για την ιστορία, ήταν Ιανουάριος του 2011, όταν σε αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΠΑΟΚ, έγιναν εκτεταμένα επεισόδια με πρωταγωνιστές κατά βάση τους "ασπρόμαυρους" οπαδούς και ο αγώνας είχε ξεκινήσει με καθυστέρηση. Τότε, θυμίζουμε ότι μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ακολούθως έγινε Δήμαρχος της πόλης και πλέον είναι έκπτωτος Δήμαρχος με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε εκείνο το ματς στο Πανθεσσαλικό, μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της αναμέτρησης (19.30) που ολοκληρώθηκε με νίκη 3-0 για τον ΠΑΟΚ, οι οπαδοί των φιλοξενούμενων φέρεται προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια και τότε άρχισαν τα επεισόδια, εκτός γηπέδου με τους Αστυνομικούς.

Στην συνέχεια, οι φίλοι των δύο ομάδων, άρχισαν να ανταλλάσσουν καθίσματα και φωτοβολίδες, με την Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων με την αναμέτρηση να ήταν στον "αέρα". Τελικά ένα τέταρτο πριν την προγραμματισμένη έναρξη του ματς, τα πνεύματα ηρέμησαν και εξαλείφθηκε ο κίνδυνος της οριστικής αναβολής του αγώνα.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο ο Αχιλλέας Μπέος και εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, που από το μικρόφωνο ζήτησαν από τους οπαδούς να ηρεμήσουν, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ξεκινήσει το ματς. Λίγο αργότερα ο κ.Μπέος δήλωνε ότι "τούτη τη φορά η αστυνομία είχε δίκιο" και ότι στις συμπλοκές με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι "αστυνομικοί έφαγαν το ξύλο της αρκούδας".

ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επίσης, τέσσερα χρόνια πριν (30/3/2013) και λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Final 4 Kυπέλλου μπάσκετ γυναικών, οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού συναντήθηκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο Νέας Ιωνίας Βόλου και σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές.

Η αστυνομία είχε αποφασίσει στην σύσκεψη ασφαλείας να μην παραχωρήσει εισιτήρια στις ομάδες, αλλά να διατεθούν αυτά σε εκδοτήρια έξω από το κλειστό. Παράλληλα είχε αποφασίσει την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών με διακριτικά.

Τα μέτρα αυτά όμως δεν σταμάτησαν τους χούλιγκανς, οι οποίοι λίγη ώρα πριν το πρώτο τζάμπολ (17:00 έπαιζαν ΠΑΟΚ-Αθηναϊκός και 19:30 Παναθηναϊκός-Πρωτέας Βούλας) συναντήθηκαν έξω από το γήπεδο για να πάρουν εισιτήρια και ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια.

Οι μαινόμενοι οπαδοί έπιασαν την αστυνομία στον ύπνο και προκάλεσαν αρκετές υλικές ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα στην γύρω περιοχή. Με αρκετή καθυστέρηση οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνιση τους, ενώ έγιναν και αρκετές προσαγωγές.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ