ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θετική εισήγηση για μονιμοποίηση των πέντε αλλαγών, απορρίφθηκε το ημίχρονο 25 λεπτών

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει με τον Λιονέλ Μέσι αφού σκόραρε στο Παρί - Λειψία
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει με τον Λιονέλ Μέσι αφού σκόραρε στο Παρί - Λειψία © 2021 CHRISTOPHE ENA / AP IMAGES

Το IFAB αναμένεται να μονιμοποιήσει τις πέντε αλλαγές στη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, αφού αποφασίστηκε να υπάρξει θετική εισήγηση για το μέτρο. Απορρίφθηκε η πρόταση για αύξηση της διακοπής για ημίχρονο στα 25 λεπτά.

Η ετήσια επιχειρηματική συνέλευση του IFAB, του διεθνούς συμβουλίου που είναι αρμόδιο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, έδωσε την ευκαιρία στα μέλη του να μιλήσουν και για τις αλλαγές της σεζόν 2022-2023.

Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης συζητήθηκε η πρόταση διαφόρων "μετόχων" του αθλήματος (ομοσπονδίες, λίγκες, παίκτες κλπ.) από τον Οκτώβριο για μονιμοποίηση του μέτρου των πέντε αλλαγών στη διάρκεια ενός αγώνα και αποφασίστηκε να υπάρξει θετική εισήγηση στην ετήσια γενική συνέλευση στις 4-5 Μαρτίου 2022, στη Ζυρίχη.

Η αύξηση του αριθμού των αλλαγών υπήρξε ένα προσωρινό μέτρο που αιτήθηκε η FIFA από το IFAB στην αρχή της πανδημίας και το οποίο πήρε αρκετές παρατάσεις, με την τελευταία να δίνει περιθώριο στις ομάδες για πέντε αλλαγές (που οδηγούν μάξιμουμ σε τρεις διακοπές του αγώνα) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, ήτοι μέχρι το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Οι δοκιμές για έναν άλλον κανονισμό που αφορά επιπρόσθετες αλλαγές σε παίκτες που υπέστησαν ή πιθανόν να υπέστησαν διάσειση στη διάρκεια ενός αγώνα έπειτα από σύγκρουση στο κεφάλι πήραν παράταση. Σύμφωνα με την ενημέρωση του IFAB, στις περίπου 100 διοργανώσεις που δοκιμάστηκε το μέτρο από τον φετινό Ιανουάριο δεν υπήρξαν αρκετός αριθμός τέτοιων περιπτώσεων, με συνέεπια το IFAB να δίνει παράταση για ακόμα ένα χρόνο στα τεστ, ήτοι μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

Ταυτόχρονα, εξετάστηκε η πρόταση που αφορούσε την αύξηση του χρόνου διακοπής ενός αγώνα από 15 σε 25 λεπτά. Αρκετά από τα μέλη του IFAB θεώρησαν ότι μια τέτοια μεταβολή θα προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο στους παίκτες, αφού θα αυξήσει τη χρονική περίοδο που θα είναι ανενεργοί στη διάρκεια ενός αγώνα. Η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα προχωρήσει.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων αποσαφηνίστηκε και ένας κανονισμός που αφορά τη θέση του τερματοφύλακα στις εκτελέσεις πέναλτι, όπου επιβεβαιώθηκε ότι θα πρέπει να πατάει στη γραμμή του γκολ πριν από την εκτέλεση, όμως δεν θα τιμωρείται αν έχει ένα πόδι πίσω από τη γραμμή (συνήθως για να βοηθηθεί στην εκτίναξη) τη στιγμή της εκτέλεσης.

Τέλος, η FIFA ενημέρωσε τα μέλη του IFAB για τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις που ετοιμάζει και που θα μπορούν να βοηθήσουν τα πρωταθλήματα με περιορισμένο μπάτζετ να χρησιμοποιούν την τεχνολογία VAR, καθώς και για άλλα συστήματα που θα βοηθούν τους διαιτητές video να αποφασίσουν για τις περιπτώσεις οφσάιντ πιο γρήγορα και με ακρίβεια.

Οι τελικές αποφάσεις για τους κανονισμούς αγώνων ποδοσφαίρου του 2022-2023 θα ληφθούν τον προσεχή Μάρτιο, στην ετήσια γενική συνέλευση του IFAB, με την έγκριση ή την απόρριψη των τελικών εισηγήσεων. Η εφαρμογή των νέων κανονισμών θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου 2022.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ