LA LIGA

Θέλτα - Ρεάλ 1-3: Τρίποντο με σφραγίδα του καυτού Μπενζεμά

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ του Μπενζεμά κόντρα στην Θέλτα σε ματς για την La Liga
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν γκολ του Μπενζεμά κόντρα στην Θέλτα σε ματς για την La Liga @ 2021 LALO R.VILLAR/ASSOCIATED PRESS

Με ηγέτη τον Καρίμ Μπενζεμά που είχε δύο γκολ και μία ασίστ, η Ρεάλ έφυγε με σπουδαίο τρίποντο από το Μπαλαΐδος νικώντας 3-1 την Θέλτα και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου (VIDEOS).

Ολοζώντανη στη μάχη του τίτλου στη φετινή La Liga έμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης, με την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν να επικρατεί 3-1 εκτός έδρας της Θέλτα και να μειώνει στους τρεις πόντους την απόστασή της από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ατλέτικο (με ματς παραπάνω οι μερένγκες).

Οι Μαδριλένοι μπήκαν δυναμικά στο ματς, και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα είχαν καθαρό προβάδισμα δύο γκολ χάρη στον εξαιρετικό Καρίμ Μπενζεμά: στο 20' πήρε την ασίστ του Κρόος και εκτέλεσε με το δεξί μέσα από την περιοχή για το 1-0 ενώ στο 30' επωφελήθηκε από κλέψιμο του Κρόος και σκόραρε με αριστερό πλασέ για να κάνει το 2-0 με το 17ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Η Θέλτα μείωσε πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο με κεφαλιά του Μίνα μετά από εκτέλεση φάουλ του Σουάρες και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του αγώνα, κάτι που φάνηκε και στο δεύτερο ημίχρονο όταν και άσκησε πίεση στους μερένγκες.

Δεν μπόρεσε ωστόσο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στις φάσεις που της παρουσιάστηκαν, με κορυφαία την εκτέλεση φάουλ του Άσπας στο 82' που έστειλε τη μπάλα να βρει το δεξί δοκάρι της εστίας του Κουρτουά (προηγουμένως είχε βρει και το κεφάλι του Καζεμίρο στο τείχος) και στις καθυστερήσεις ήρθε και το τρίτο γκολ για την Ρεάλ.

Ο Μόντριτς έκλεψε τη μπάλα και ο Μπενζεμά βγήκε από τα αριστερά για να γυρίσει υπέροχα από το ύψος του κόρνερ μέσα στη μικρή περιοχή και τον Ασένσιο να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1 των πρωταθλητών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρέαλ μετράει πλέον 12 νίκες και 2 ισοπαλίες στα 14 τελευταία ραντεβού της με την Θέλτα για το πρωτάθλημα, με την τελευταία επιτυχία των Γαλιθιάνων να καταγράφεται τον Μάιο του 2014.

ΘΕΛΤΑ: Βιγιάρ, Μάγιο, Αραούχο, Μουρίγιο (84' Φερέιρα), Καρικόλ, Τάπια, Μέντες (84' Μπελτράν), Σουάρεθ, Νολίτο (71' Σολάρι (90' Φοντάν)), Μίνα, Άσπας

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Βαράν, Νάτσο, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος (71' Ασένσιο), Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 19 Μαρτίου

Μπέτις - Λεβάντε 2-0 (70' Φεκίρ, 75' Χουάνμι)

Σάββατο 20 Μαρτίου

Μπιλμπάο - Έιμπαρ 1-1 (9' Γιούρι / 17' Κίκε)

Θέλτα - Ρεάλ 1-3 (40' Μίνα / 20' 30' Μπενζεμά, 90+4' Ασένσιο)

Ουέσκα - Οσασούνα (19:30)

Βαγιαδολίδ - Σεβίλλη (22:00)

Κυριακή 21 Μαρτίου

Χετάφε - Έλτσε (15:00)

Βαλένθια - Γρανάδα (17:15)

Βιγιαρεάλ - Κάντιθ

Ατλέτικο - Αλαβές (19:30)

Σοθιεδάδ - Μπαρτσελόνα (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και των άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: @ 2021 Lalo R.Villar/Associated Press

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ