ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θανάσης Ανδρούτσος: Από την έξοδο, στην Εθνική

Ο Θανάσης Ανδρούτσος από ματς του Ολυμπιακού
Ο Θανάσης Ανδρούτσος από ματς του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την -σαν από ταινία– ιστορία του Θανάση Ανδρούτσου που από “καμένο χαρτί” έγινε μέσα σε δύο μήνες βασικός και διεθνής με τον Ολυμπιακό.

Η Εθνική ομάδα συγκεντρώθηκε την Δευτέρα με το βλέμμα στο Μουντιάλ του Κατάρ και μέσα στα νέα πρόσωπα φιγουράρει αυτό του Θανάση Ανδρούτσου. Ενός ποδοσφαιριστή που έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στον Ολυμπιακό, είναι γνήσιο προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου και με το σπαθί του έφτασε στα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας.

Με την ιδιαιτερότητα ότι ο 23χρονος σήμερα ποδοσφαιριστής, έχει περάσει απ’ όλα τα σημεία του γηπέδου. Ξεκίνησε ως επιθετικός, αναδείχθηκε μέχρι πρώτος σκόρερ στην ομάδα Νέων του συλλόγου. Από τότε μέχρι τώρα, αγωνίστηκε ως εξτρέμ, ως δεύτερος επιθετικός, ως κεντρικός χαφ, κόφτης, δεξιός μπακ. Σε αυτή τη θέση τον έφερε η ανάγκη τους τελευταίους μήνες, μετά τον τραυματισμό του Ραφίνια κι έως την ώρα που πάτησε το πόδι του στον Πειραιά ο Κένι Λαλά.

Επέστρεψε το καλοκαίρι μετά το δανεισμό του στον Ατρόμητο, αλλά από τα μέσα του Ιούλη, πάτησε ξανά γήπεδο στις 21 Νοέμβρη. Έπαιξε για λιγότερο από 10 λεπτά στο νικηφόρο με 1-0 ντέρμπι σε βάρος του Παναθηναϊκού. Μέχρι τότε, από τη διαχείριση που του είχε γίνει, προέκυπτε ξεκάθαρα πως Δεκέμβρη ή Γενάρη θα έπαιρνε νέο φύλλο πορείας για άλλη ομάδα, επειδή πολύ απλά περίσσευε στο ρόστερ των πρωταθλητών.

Ο Ανδρούτσος, όμως, παρότι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ακόμη και ομάδες του εξωτερικού εκείνο το διάστημα με τη Φένλο να του έχει στείλει και τα εισιτήρια, ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, ούτε να παραδοθεί αμαχητί στην προδιαγεγραμμένη μοίρα. Άρπαξε αυτά τα λίγα λεπτά, μέχρι τα επόμενα. Από τότε μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί συνολικά σε 19 παιχνίδια μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών και κατάφερε να πείσει για το πόσο απαραίτητη μονάδα μπορεί να αποδειχθεί…

Κάπου εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι και η περσινή του παρουσία στην ομάδα του Περιστερίου δεν πήγε χαμένη. Πάλεψε σε κάθε παιχνίδι για να αποδείξει ότι του αξίζει για δεύτερη ευκαιρία στο ρόστερ των πρωταθλητών. Δεν αγωνιζόταν, βέβαια, σε ρόλο μπακ, αλλά στον άξονα και η συγκομιδή του ήταν αξιοπρόσεκτη (31 ματς, 4 γκολ, μία ασίστ).

Ο πάντα δίκαιος Πέδρο Μαρτίνς, βλέποντας τη διάθεση και την προσπάθεια, αλλά και τη γρήγορη προσαρμοστικότητά του, όχι απλά τον διατήρησε στο ρόστερ, αλλά του έδωσε σταδιακά όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, προτιμώντας τον από τον "έτοιμο" για την ίδια θέση Μοχάμεντ Ντρέγκερ.

Πλέον φτάσαμε στο σημείο ο "Ανδρού" να μοιράζεται τον χρόνο συμμετοχής με τον Κένι Λαλά, ενώ εξασφάλισε και νέο συμβόλαιο, το οποίο τον δεσμεύει με την ΠΑΕ έως το 2023.

Η διοίκηση των “ερυθρολεύκων” συνόδευσε την ανακοίνωση για το νέο του συμβόλαιο με τα ακόλουθα λόγια: "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Θανάση Ανδρούτσο. Το νέο συμβόλαιο του 23χρονου μέσου θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023. Ο Θανάσης Ανδρούτσος έχει ξεπηδήσει από το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ολυμπιακού, κάνοντας όλη τη διαδρομή από τη Σχολή του Ρέντη, στην Ακαδημία του συλλόγου και από εκεί στην πρώτη ομάδα. Η πρώτη του εμφάνιση με τους άνδρες ήρθε στις 18/8/2016 στον ευρωπαϊκό εκτός έδρας αγώνα για το UEFA Europa League κόντρα στην Αρόουκα σε ηλικία 19 ετών. Πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στον Ατρόμητο ενώ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2017. Έχει περάσει από όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων".

Η αναφορά του συλλόγου στο σύνολο της διαδρομής του διεθνούς πλέον “πολυεργαλείου” λέει πολλά. Πρώτα απ’ όλα έχει να κάνει με το τι μπορεί να προσφέρει, αλλά και τι δίνει καθημερινά στα αποδυτήρια, στους συμπαίκτες του. Πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στο εντός έδρας 3-0 με αντίπαλο τη Λαμία, ο Ανδρούτσος φόρεσε το περιβραχιόνιο από το 62ο λεπτό, μετά την αποχώρηση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Όχι επειδή το ζήτησε, αλλά επειδή του το έβαλε στο μπράτσο ο ίδιος ο Μαροκινός "κανονιέρης". Επειδή ακόμη και ο διεθνής φορ της ομάδας γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό, σε όλες τις βαθμίδες, η παρουσία του Θανάση Ανδρούτσου, ο οποίος μετράει 14 χρόνια από τότε που πρωτοπέρασε το κατώφλι των εγκαταστάσεων του Ρέντη σε ηλικία μόλις 9 ετών…

Κι όπως όλα δείχνουν ως παίκτης κι εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού θα κάνει πρεμιέρα και με την Εθνική Ανδρών σε κάποιο από τα παιχνίδια που ακολουθούν. Αν όχι στα δύο που έρχονται, σε όσα έπονται. Αρκεί να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, την ίδια διάθεση και την ίδια επιθυμία να εκμεταλλεύεται ακόμη και το ένα λεπτό συμμετοχής με την ερυθρόλευκη φανέλα της καρδιάς του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ