“Θα είχαν σκοτώσει τον Στοΐκοβιτς…”!

Στην αποκάλυψη πως οι χούλιγκανς παραλίγο να σκοτώσουν τον Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς κατά την επίθεσή τους στο πούλμαν της αποστολής, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Ιταλία-Σερβία στο "Λουίτζι Φεράρις", προχώρησε ο Σέρβος γκολκίπερ Αντέλκο Τζούρισιτς.
“Το πρόβλημα του χουλιγκανισμού στη Σερβία είναι πραγματικά σοβαρό”, τόνισε ο Τζούρισιτς με δηλώσεις του σε πορτογαλικά ΜΜΕ (ανήκει στη Λεϊρία), για να αναφερθεί στη συνέχεια στο άσχημο περιστατικό με “θύμα” τον συμπαίκτη του:
“Πρώτα οι οπαδοί έβαλαν φωτιά στην είσοδο του ξενοδοχείου μας, μετά έριξαν πέτρες στο πούλμαν της ομάδας. Τελικά σκαρφάλωσαν στο λεωφορείο και κυνήγησαν τον Στοΐκοβιτς με βία που δεν έχω ξαναδεί ποτέ.
Πιστεύω πραγματικά ότι αν δεν τον είχαμε προστατέψει, οι χούλιγκαν θα είχαν σκοτώσει τον Βλάντιμιρ”.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι οπαδοί πέταξαν μέχρι και φωτοβολίδες μέσα στο πούλμαν με στόχο τον τερματοφύλακα ενώ κάποιος επιχείρησε ακόμα και να τον μαχαιρώσει, με τον Στοΐκοβιτς να έχει μπει στο στόχαστρο των φανατικών του Ερυθρού Αστέρα ελέω της επιλογής του να πάει αυτό το καλοκαίρι στην “αιώνια αντίπαλο” Παρτίζαν.