ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θα δοκιμαστεί πειραματικά η δεκάλεπτη αποβολή, τον Μάρτιο πιθανότατα η οριστική απόφαση

Ο Μαλίκ Τιό αντικρίζει την κόκκινη κάρτα
Ο Μαλίκ Τιό αντικρίζει την κόκκινη κάρτα AP

Η IFAB ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να δοκιμαστεί σε επαγγελματικούς αγώνες η δεκάλεπτη αποβολή, ενώ η οριστική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα θα παρθεί πιθανότατα τον Μάρτιο.

Μία ακόμα αλλαγή είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε τα επόμενα χρόνια στο ποδόσφαιρο η οποία είναι βγαλμένη από το ράγκμπι.

Φυσικά, αναφερόμαστε στην δεκάλεπτη αποβολή των αθλητών σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά τις διαμαρτυρίες στον διαιτητή και η δεύτερη την εσκεμμένη διακοπή αντεπίθεσης.

Η IFAB (αρμόδια επιτροπή της FIFA) συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη και εισηγήθηκε την δοκιμή του συγκεκριμένου μέτρου το προσεχές διάστημα σε επαγγελματικούς αγώνες.

Στην ανακοίνωσή της τόνισε χαρακτηριστικά: "Το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε ότι η προσωρινή αποβολή για διαμαρτυρίες στον διαιτητή ή για ξεκάθαρα φάουλ τακτικής θα πρέπει να δοκιμαστεί σε επαγγελματικούς αγώνες".

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο, ο εκτελεστικός διευθυντής της IFAB, Μαρκ Μπέλινγχαμ τόνισε: "Η απογοήτευση των οπαδών είναι τεράστια όταν βλέπουν μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση να σταματά από ένα φάουλ".

Στη συνέχεια είπε: "Το ερώτημα αν η κίτρινη κάρτα είναι αρκετή για να τιμωρήσει αυτήν την παράβαση μας έκανε να αναρωτηθούμε αν θα έπρεπε να υπάρχει και η λευκή κάρτα".

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω αναμένεται το προσεχές διάστημα να υπάρξουν δοκιμές κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων αναμετρήσεων για να φανεί η λειτουργικότητα της συγκεκριμένης σκέψης.

"Θα δούμε σε ποια διοργάνωση θα μπορέσουμε να το δοκιμάσουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέλιγχαμ, ενώ η Γενική Συνέλευση του IFAB είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Μάρτιο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ