EURO

Τέσσερα αστέρια του ποδοσφαίρου που κινδυνεύουν να μη βρεθούν στο EURO 2024

Ο Έρλινγκ Χάλαντ με τη φανέλα της Νορβηγίας σε διεθνές φιλικό κόντρα στην Ελλάδα | 6 Ιουνίου 2021
Ο Έρλινγκ Χάλαντ με τη φανέλα της Νορβηγίας σε διεθνές φιλικό κόντρα στην Ελλάδα | 6 Ιουνίου 2021 @2023 JOSE BRETON/AP IMAGES

Με τα προκριματικά του Euro να φτάνουν στο τέλος τους, τα πράγματα σιγά σιγά με τις ομάδες που θα βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι του 2024 ξεδιαλύνονται. Ποια είναι, όμως, τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η συμμετοχή των οποίων με την εθνική τους τίθεται εν αμφιβόλω.

Μέχρι τώρα έξι ομάδες (Ισπανία, Σκωτία, Γαλλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Τουρκία) έχουν καπαρώσει μια από τις θέσεις που οδηγούν στο EURO 2024, με την 7η να είναι η οικοδέσποινα Γερμανία.

Μερικές ακόμα (Αγγλία, Ρουμανία, Ουγγαρία) είναι στα πρόθυρα να ολοκληρώσουν επιτυχημένα την αποστολή παρουσίας σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση, με κορυφαίες ονόματα του ποδοσφαίρου να αναμένεται να απουσιάσουν, όπως σε κάθε τουρνουά εξάλλου. Ποια είναι, όμως, αυτά τα ονόματα και πόσο κοντά είναι στον αποκλεισμό;

Έρλινγκ Χάαλαντ - Μάρτιν Έντεγκαρντ

Η αρχή γίνεται με τους Διόσκουρους της Νορβηγίας, καθώς μετά την ήττα από την Ισπανία με 1-0 τέθηκαν και επισήμως εκτός διεκδίκησης της δεύτερης θέσης του πρώτου προκριματικού ομίλου του EURO 2024. Η χώρα της Σκανδιναβίας έχει να συμμετάσχει σε μεγάλη διοργάνωση από το Euro 2000, με την προοπτική το αρνητικό αυτό σερί να επεκταθεί να είναι ορατή, αφού πλέον θέλει απευθείας πρόκριση της Σερβίας για να πάρει τη θέση της στο φάιναλ φορ του Nations League τον Μάρτιο.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει 27 γκολ σε 28 συμμετοχές με την εθνική Νορβηγίας, με τα έξι από αυτά να είναι στην τρέχουσα προκριματική φάση, μια επίδοση που δε βοήθησε τη χώρα του να καταλάβει ένα από τα δυο προνομιούχα εισιτήρια.

Απών μαζί με το μεγάλο φαβορί για τη χρυσή μπάλα και παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι, αναμένεται να είναι και ο αρχηγός της εθνικής Νορβηγίας, Μάρτιν Έντεγκαρντ, με τον μέσο που έχει αναγεννηθεί στην Άρσεναλ αποτελώντας έναν από τους καλύτερους δημιουργικούς παίκτες αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, να μην έχει επιβεβαιώσει τον τίτλο που έχει δοθεί στην παρούσα μορφή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ως Golden Generation.

Λούκα Μόντριτς

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν διάγει τις λαμπρότερες μέρες του στο Μπερναμπέου, έχοντας χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα μετά την άφιξη του Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ο αρχηγός της Κροατίας και θρυλική φιγούρα για τη χώρα, ενδέχεται να μην καταφέρει να κλείσει την καριέρα του στην εθνική μέσω της παρουσίας σε ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού, καθώς η ήττα της Κροατίας από την Ουαλία με 2-1 έχει δυσκολέψει το έργο να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Μια ήττα που συνδυάστηκε με την 100η του εμφάνιση με τη φανέλα της "Χβράτσκα".

Η Κροατία τερμάτισε τρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον περασμένο χειμώνα, αλλά η πρόκρισή της στο Euro 2024 εξαρτάται πλέον από τα αποτελέσματα άλλων. Ωστόσο, η δικλείδα ασφαλείας υπάρχει, αφού η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πρώτο όμιλο του League A στο Nations League, της δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη θέση της και τον Μάρτιο.

Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι

Οι ελπίδες της Πολωνίας να φτάσει στη διοργάνωση λιγόστεψαν μετά την ισοπαλία 1-1 με τη Μολδαβία την Κυριακή (15/10), αποτέλεσμα που την αφήνει τρίτη στον όμιλο Ε, έχοντας παίξει ένα παιχνίδι περισσότερο από την Αλβανία και την Τσεχία, βρισκόμενη τρεις και έναν πόντο πίσω αντίστοιχα.

Η απουσία του Λεβαντόφσκι λόγω προβλήματος τραυματισμού στον αστράγαλο αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στο κέντρο της επίθεσης της Πολωνίας, με το παιχνίδι κόντρα στην Τσεχία το βράδυ της Τρίτης (17/11, 20:45) να έχει τον χαρακτήρα του τελικού.

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο πολωνικό ποδόσφαιρο έχει συμπληρώσει τα 35 του έτη, με το Euro 2024 να είναι ίσως μια από τις τελευταίες του ευκαιρίες να πρωταγωνιστήσει σε μεγάλη διοργάνωση με το εθνόσημο.

TAGS EURO ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ