ΙΣΠΑΝΙΑ

Τενερίφη - Ζιρόνα 1-3: Επιστροφή στη La Liga για τους Καταλανούς

Τενερίφη - Ζιρόνα 1-3: Επιστροφή στη La Liga για τους Καταλανούς
YOUTUBE

Η Ζιρόνα πήρε τη νίκη 3-1 στα Κανάρια Νησιά απέναντι στην Τενερίφη στο δεύτερο τελικό των playoffs της Segunda Division και επέστρεψε στη La Liga ύστερα από τρία χρόνια απουσίας.

Η Ζιρόνα επέστρεψε στη La Liga ύστερα από τρία χρόνια απουσίας. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 3-1 στα Κανάρια Νησιά επί της Τενερίφης, στον δεύτερο τελικό των playoffs στη Segunda Division και σε συνδυασμό με το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι πανηγύρισε τη σπουδαία άνοδο.

Ο αγώνας ήταν αρκετά αμφίρροπος μέχρι το 42ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ένας πολύπειρος παίκτης των "μεγάλων σαλονιών", ο Κριστιάν Στουάνι. Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο 38χρονος Κάρλος Ρουίθ ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους, όμως η συνέχεια ανήκε στη Ζιρόνα.

Στο 68ο λεπτό, σε μία σέντρα από δεξιά, ο Χοσέ Λεόν έκανε λάθος επέμβαση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η πίεση για την ισοφάριση δεν απέδωσε. Αντιθέτως, στο 80ό λεπτό, ο Αρνάου Μαρτίνεθ έγραψε το 3-1 και "κλείδωσε" τη νίκη - άνοδο της ομάδας του.

Η Ζιρόνα επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία ύστερα από τρία χρόνια για την τρίτη σεζόν της εκεί, ύστερα από τη διετία 2017-2019, όταν έκανε σεφτέ στη La Liga.

Ακολουθεί την Αλμερία και τη Βαγιαδολίδ, που είχαν εξασφαλίσει την άνοδο απευθείας από την κανονική σεζόν.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ