ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Τέλος από την Φλαμένγκο ο Βίτορ Περέιρα

Τέλος από την Φλαμένγκο ο Βίτορ Περέιρα
@2023 BRUNA PRADO/AP IMAGES

Λίγοτερο από τέσσερις μήνες κράτησε η θητεία του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο της Φλαμένγκο, με τον Πορτογάλο προπονητή να αποτυγχάνει σε αρκετά μέτωπα και τη διοίκηση του βραζιλιάνικου συλλόγου να ανακοινώνει την απόλυσή του.

Ο Βίτορ Περέιρα ανέλαβε το τιμόνι της Φλαμένγκο τον περασμένο Ιανουάριο με την προοπτική να την καθοδηγήσει στο εθνικό πρωτάθλημα της Βραζιλίας, όμως λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Brazileirao 2023 αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των ροσονέρι.

Αιτία τα αρκετά άσχημα αποτελέσματα της "Φλα" το τελευταίο διάστημα τα οποία συνοδεύτηκαν από προβληματικές εμφανίσεις, με τη συντριβή με 4-1 από την Φλουμινένσε του Μαρσέλο στο μεγάλο ντέρμπι να είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Συνολικά, ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού είδε την ομάδα του να χάνει πέντε τίτλους σε ισάριθμες διοργανώσεις στις οποίες πήρε μέρος, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στο πρωτάθλημα Καριόκα, στο Supercopa do Brasil, στο Recopa Sudamericana, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων αλλά και στο Taça Guanabara.

Σε σύνολο 21 αγώνων υπό τις οδηγίες του Βίτορ Περέιρα, η Φλαμένγκο είχε απολογισμό 12 νίκες - 2 ισοπαλίες - 7 ήττες (60% ποσοστό επιτυχίας) με 39 γκολ υπέρ και 25 κατά, με την βραζιλιάνικη ιστοσελίδα "Globo" να αναφέρει πως οι διοικούντες τον σύλλογο είναι μεταξύ των δύο έμπειρων προπονητών για να πάρουν τη σκυτάλη στα αποδυτήρια.

Ο λόγος για τον Ζόρζε Ζεσούς και τον Χόρχε Σαμπαόλι, με τον 68χρονο Πορτογάλο να συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις αλλά να έχει συμβόλαιο που τον δένει με την Φενέρμπαχτσε μέχρι τον Ιούνιο και τον 63χρονο Αργεντινό να είναι ελεύθερος έχοντας λύσει πρόσφατα τη συνεργασία του με την Σεβίλλη.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ