SUPER LIG

Τέλος από την Αδάνα Ντεμίρσπορ ο Κλάιφερτ

Ο Πάτρικ Κλάιφερτ δίνει οδηγίες από τον πάγκο κατά τη διάρκεια αγώνα του Κουρακάο απέναντι στον Παναμά
Ο Πάτρικ Κλάιφερτ δίνει οδηγίες από τον πάγκο κατά τη διάρκεια αγώνα του Κουρακάο απέναντι στον Παναμά @2021 ARNULFO FRANCO/AP IMAGES

Ο Πάτρικ Κλάιφερτ δεν μπόρεσε να μακροημερεύσει στον πάγκο της Αδάνα Ντεμίρσπορ, με μία σειρά αρνητικών αποτελέσματων να ωθεί τη διοίκηση του τουρκικού συλλόγου να πάρει την απόφασή για την απομάκρυνσή του.

Δεκαπέντε χρόνια μετά από την αποχώρησή του από τα γήπεδα όπου διέπρεψε ως ποδοσφαριστής ο Πάτρικ Κλάιφερτ μπήκε στο στίβο της προπονητικής αναλαμβάνοντας ρόλο βοηθού σε διάφορους συλλόγους αλλά και στην εθνική Ολλανδίας, με την πρώτη μεγάλη πρόκληση να έρχεται πάντως το περασμένο καλοκαίρι μέσω της Αδάνα Ντεμίρσπορ.

Ο σύλλογος της Superlig του προσέφερε πόστο πρώτου προπονητή, με τον Ολλανδό να αρχίζει δυνατά στον πάγκο οδηγώντας την ομάδα του στην πέμπτη θέση αλλά τη συνέχεια να μην είναι ανάλογη.

Για την ακρίβεια, συμπλήρωσε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς επιτυχία, με το τελευταίο αποτέλεσμα να είναι η εντός έδρας ήττα με 3-2 από την Ινσταμπούλσπορ και να φέρνει το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Αυτό επισημοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, με την ομάδα στην οποία αγωνίζονται παίκτες όπως οι Εμπαγέ Νιάνγκ, Γιουνές Μπελχαντά, Νάνι και Μάριο Μπαλοτέλι να παίρνει την απόφαση για το διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών και να τελειώνει πολύ γρήγορα την παρουσία του Κλάιφερτ ως προπονητή στην Ντεμίρσπορ.

Σημειώνεται πως ο σκόρερ του νικητήριου γκολ του Άγιαξ στον τελικό του Champions League το 1995 κόντρα στην Μίλαν πρόλαβε να κοουτσάρει 20 φορές την Αδάνα, με τον απολογισμό του σε αυτό το διάστημα να είναι 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες.

TAGS SUPER LIG ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ