CHAMPIONS LEAGUE

Τελικός Champions League 2022: Ο Αντσελότι έγινε ο πρώτος προπονητής με τέσσερα τρόπαια

Ο προπονητής της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, στην απονομή του Champions League 2021-2022 ύστερα από τον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ στο "Σταντ ντε Φρανς", Παρίσι | Σάββατο 28 Μαΐου 2022
Ο προπονητής της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, στην απονομή του Champions League 2021-2022 ύστερα από τον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ στο "Σταντ ντε Φρανς", Παρίσι | Σάββατο 28 Μαΐου 2022 © 2022 PETR DAVID JOSEK/ASSOCIATED PRESS

Η κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ στέλνει τον Κάρλο Αντσελότι στο πάνθεον της ιστορίας, χάρη στον τέταρτο θρίαμβό του στο θεσμό.

Ο Κάρλο Αντσελότι έγραψε ιστορία οδηγώντας τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Champions League με το 1-0 επί της Λίβερπουλ, αφού σήκωσε το τρόπαιο για τέταρτη φορά με την ιδιότητα του προπονητή.

Ο Ιταλός τεχνικός άφησε πίσω του τους δύο προπονητές με τους οποίους συγκατοικούσε την κορυφή, τον Μπομπ Πέισλι που οδήγησε τη Λίβερπουλ σε τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών σε πέντε σεζόν μεταξύ 1977 και 1981 και τον Ζινεντίν Ζιντάν με τα τρία διαδοχικά Champions League με τη Ρεάλ μεταξύ 2016 και 2018.

Ο Αντσελότι είχε κατακτήσει δύο με τη Μίλαν το 2003 και το 2007 και ένα με τη Ρεάλ το 2014. Μαζί με το χαμένο τρόπαιο του 2005 ως τεχνικός των "ροσονέρι" (απέναντι στη Λίβερπουλ) ήταν ήδη ο επικεφαλής στη λίστα με τις συμμετοχές σε τελικούς, ύστερα από τη φετινή 5η παρουσία του.

Η νίκη του εκτόξευσε στις 12 τις κατακτήσεις από Ιταλούς προπονητές, με τους Γερμανούς και τους Ισπανούς να μείνουν στις 10.

Από εκεί και πέρα, ήταν ήδη στην πεντάδα των τεχνικών που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο με δύο ομάδες, μαζί με τους Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ, Αμβούργο), Ότμαρ Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ, Μπάγερν), Ζοζέ Μουρίνιο (Πόρτο, Ίντερ) και Γιουπ Χάινκες (Ρεάλ, Μπάγερν).

Αντιστοίχως, είχε προσθέσει εδώ και καιρό το όνομά του στη λίστα με τους προπονητές που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο και ως παίκτης, στην οποία ανήκουν και οι Μιγκέλ Μουνιόθ, Τζιοβάνι Τραπατόνι, Γιόχαν Κρόιφ, Φρανκ Ράικαρντ, Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζιντάν.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2022 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ