CHAMPIONS LEAGUE

Τελικός Champions League 2022: Εννέα παίκτες της Ρεάλ έπιασαν τις πέντε κατακτήσεις του Ρονάλντο

Οι Τόνι Κρόος, Καζεμίρο και Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ στην απονομή του Champions League 2021-2022 ύστερα από τον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ στο "Σταντ ντε Φρανς", Παρίσι | Σάββατο 28 Μαΐου 2022
Οι Τόνι Κρόος, Καζεμίρο και Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ στην απονομή του Champions League 2021-2022 ύστερα από τον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ στο "Σταντ ντε Φρανς", Παρίσι | Σάββατο 28 Μαΐου 2022 © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ ήταν η πέμπτη επιτυχία για εννέα παίκτες των "μερένγκες", οι οποίοι έφτασαν τον αριθμό τροπαίων του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και ακόμα επτά παικτών.

Οι πρώην συμπαίκτες του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ τον έφτασαν στις κατακτήσεις του Champions League, ύστερα από τη νίκη των "μερένγκες" επί της Λίβερπουλ στον τελικό του "Σταντ ντε Φρανς" στο Παρίσι.

Ο Πορτογάλος επιθετικός είχε τέσσερις κατακτήσεις με τους Ισπανούς (2014, 2016, 2017, 2018) και μία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2008) στην πρώτη θητεία του, κάτι που τον διαφοροποιούσε από την πετυχημένη φουρνιά της Ρεάλ της προηγούμενης δεκαετίας.

Όσοι πρώην συμπαίκτες του έμειναν στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" κατάφεραν να βρουν αυτό που τους έλειπε και να τον φτάσουν στις πέντε κατακτήσεις. Συγκεκριμένα, τόσες έχουν πλέον οι Γκάρεθ Μπέιλ, Καρίμ Μπενζεμά, Ντάνι Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Ίσκο, Μαρσέλο, Λούκα Μόντριτς, Νάτσο και ο Τόνι Κρόος, που μπορεί να έλειπε το 2014, όμως είχε κατακτήσει το τρόπαιο μία χρονιά νωρίτερα ως παίκτης της Μπάγερν.

Αυτοί οι εννέα παίκτες και ο Ρονάλντο είναι οι μοναδικοί με πέντε κατακτήσεις στην εποχή του Champions League, όμως συνολικά υπάρχουν ακόμη επτά παίκτες που πανηγύρισαν τόσες φορές. Οι Χοσέ Μαρία Θάραγα, Έκτορ Ριάλ, Μαρκίτος, Ραφαέλ Λέσμες και φυσικά ο Αλφρέδο ντι Στέφανο πανηγύρισαν τα πέντε σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών της Ρεάλ από το 1956 μέχρι το 1960.

Οι Πάολο Μαλντίνι και Αλεσάντρο Κοστακούρτα ήταν μαζί στη Μίλαν στις κατακτήσεις του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1989, 1990 και του Champions League του 1994, του 2003 και του 2007.

Υπάρχει κι ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται πάνω απ' όλους όμως. Ο μυθικός Πάκο Χέντο ήταν παρών στις πέντε διαδοχικές κατακτήσεις της Ρεάλ, όμως έμεινε στους "μερένγκες" και για την κατάκτηση του 1966 και μέχρι σήμερα παραμένει ο μοναδικός που έχει στεφθεί έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2022 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ