ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Taça de Portugal: Η Πόρτο διέλυσε την Μπενφίκα, στον πάγκο ο Βλαχοδήμος

Ο Λουίς Ντίαζ της Πόρτο πανηγυρίζει γκολ κόντρα στη Μίλαν στο Champions League
Ο Λουίς Ντίαζ της Πόρτο © 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η Πόρτο επικράτησε της Μπενφίκα με 3-0 για τη φάση των 16 του Taça de Portugal. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έμεινε στον πάγκο, υπ' ατμόν ο Ζόρζε Ζεζούς.

Η Πόρτο πήρε μία πανηγυρική πρόκριση από τη φάση των 16 του Taça de Portugal, αφού θριάμβευσε με 3-0 επί της Μπενφίκα στο "Ντραγκάο", πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Μόλις στο 7ο λεπτό ήταν μπροστά με δύο γκολ των Εβανίλσον (από το 1') και Βιτίνια. Στο 30' ο Βραζιλιάνος επιθετικός σκόραρε για το 3-0, ύστερα από λάθος του τερματοφύλακα της Μπενφίκα, Έλτον Λέιτε, που προτιμήθηκε από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο (όπως και ο Αγκουστίν Μαρτσεσίν αντί του Ντιόγκο Κόστα για τους "δράκους").

Οι αποσβολωμένοι "αετοί" δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι λόγω μιας απερισκεψίας του Εβανίλσον, που παρά τα δύο γκολ του, βγήκε από το γήπεδο πριν τελειώσει το 1ο ημίχρονο, ύστερα από 2η κίτρινη κάρτα.

Ο αγώνας έγινε πιο ισορροπημένος, αλλά ο Μεχντί Ταρεμί ήταν αυτός που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του 2ου μέρους, όταν μόνος του προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά ο Νικολάς Οταμέντι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από πολλή ώρα ελέγχου του VAR λόγω οφσάιντ 33 εκατοστών. Στις καθυστερήσεις ο Οταμέντι αποβλήθηκε και λίγο αργότερα ακυρώθηκε και γκολ της Πόρτο με τον Σέρζιο Ολιβέιρα μέσω VAR.

Η ήττα αυτή δεν αποκλείεται να αποτελέσει το "κύκνειο άσμα" του Ζόρζε Ζεζούς στον πάγκο των πρωτευουσιάνων, με τον Πορτογάλο τεχνικό ήδη να βρίσκεται σε συζητήσεις για να επιστρέψει στη Φλαμένγκο, την ώρα που οι φίλοι της ομάδας ζητούν την απόλυσή του.

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

  • Τοντέλα - Εστορίλ 3-1
  • Φαμαλικάο - Πορτιμονένσε 2-4 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α.
  • Λέκα - Παρέδες 6-5 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α.
  • Κάζα Πία - Σπόρτινγκ 1-2
  • Μάφρα - Μορεϊρένσε 3-1
  • Ρίο Άβε - Μπελενένσες 6-5 πέν. 1-1 παρ., 1-1 κ.α.
  • Βιζέλα - Μπράγκα 1-0
  • Πόρτο - Μπενφίκα 3-0
TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ