ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα "όργια" του Ιωαννίδη και το ξέσπασμα του Μαρθελίνο: "Επιτέλους, ας τον κόψει ένας"

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο Παναθηναϊκός - Ρεν
Ο Φώτης Ιωαννίδης στο Παναθηναϊκός - Ρεν EUROKINISSI

Ο Μαρθελίνο ξέσπασε στον πάγκο του μετά το σλάλομ του Φώτη Ιωαννίδη στο 83ο λεπτό του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, φωνάζοντας: "επιτέλους, ας τον κόψει ένας!"

Ο Παναθηναϊκός δεν ξυπνούσε ευχάριστες αναμνήσεις στον Μαρθελίνο Τοράλ. Γνωστά και γραμμένα όλα απ’ την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Βιγιαρεάλ τον περασμένο μήνα κι άπαντες είχαν σημαδέψει το προχθεσινό (30/11) παιχνίδι με το "τριφύλλι" στο "Ceramica", όπου ο 57χρονος τεχνικός θα συναντούσε ξανά τους πράσινους περίπου 3,5 μήνες μετά τον αποκλεισμό του στον τρίτο προκριματικό του Champions League, ως προπονητής της Μαρσέιγ.

Κι όσο κι αν ο ίδιος είχε πει στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα πως δεν είναι τύπος που λειτουργεί με τη λέξη "εκδίκηση" στο μυαλό του ήθελε όσο τίποτε άλλο να το πάρει αυτό το ματς. Για να εξασφαλίσει την πρόκριση με τη Βιγιαρεάλ, για να βγάλει από μέσα του όλη αυτή την πίεση που του δημιούργησε το πρώτο αντάμωμά του με τον Παναθηναϊκό, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόλυσή του απ’ την ομάδα της Μασσαλίας.

Κάτι που φάνηκε κι απ’ τις τρεις συνεντεύξεις που έδωσε σ’ όλους αυτούς τους μήνες, μιλώντας και ξαναμιλώντας για εκείνα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είπε και κάτι άλλο όμως, στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (29/11) ο Μαρθελίνο: "Είναι μια ομάδα που συνηθίζει να κερδίζει, με ανταγωνιστικούς και έμπειρους παίκτες και δεν τα παρατάνε ποτέ".

Το τελευταίο το ξαναβρήκε μπροστά του και το βράδυ της Πέμπτης (30/11). Κι όσο κι αν το 3-0 στο 47ο λεπτό του έδωσε την ευκαιρία να χαλαρώσει λίγο στον πάγκο του, η συνέχεια δεν ήταν η ίδια κι ο Ισπανός τεχνικός τα... χρειάστηκε για τα καλά.

Αυτό δε που τον έκανε έξαλλο ήταν η αδυναμία των ποδοσφαιριστών του να βάλουν... φρένο στα "σλάλομ" του Φώτη Ιωαννίδη απ’ την στιγμή που ο Έλληνας επιθετικός πέρασε στο γήπεδο στο 60ο λεπτό. Μέσα σε ένα 20λεπτο, ο 23χρονος φορ πρόλαβε:

  • Να χάσει ένα πέναλτι (το πρώτο του με το "τριφύλλι") που δεν κόστισε, καθώς ο Παλάσιος πήρε το ριμπάουντ και μείωσε σε 3-1.
  • Να κάνει μία τρομερή ενέργεια στο 70’, περνώντας τρεις παίκτες από τα δεξιά και να βγάλει σε θέση βολής τον Αϊτόρ που έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 3-2, πλασάροντας ελάχιστα άουτ με το δεξί απ’ το ύψος του πέναλτι.
  • Να μειώσει στο 80’ σε 3-2 βάζοντας στην πλάτη όλη την άμυνα της Βιγιαρεάλ μετά την εξαιρετική μπαλιά του Βιλένα (το πρώτο πολύ καλό παιχνίδι του Ολλανδού μετά από καιρό) και το ψύχραιμο πλασέ του μπροστά στον Ρέινα.

Στο 83' όταν ο Ιωαννίδης επιχείρησε ακόμα μία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, ο Μαρθελίνο ξέσπασε στον πάγκο του φωνάζοντας "επιτέλους, ας τον κόψει ένας!". Δείγμα της πίεσης, αλλά και των πονοκεφάλων που του είχε προκαλέσει ο διεθνής Έλληνας επιθετικός.

Ο εκνευρισμός του Μαρθελίνο μεταφέρθηκε και στον πάγκο της Βιγιαρεάλ, με συνεργάτες του να βλέπουν δύο κίτρινες από τον Ιβάν Κρούζλιακ για διαμαρτυρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ εκεί που τα χρειάστηκαν όλοι ήταν στη φάση του 94ου λεπτού, όπου ο Γκάμπια πρόλαβε στο... δευτερόλεπτο κι έκανε το τάκλιν μπροστά απ’ τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, τη στιγμή που ήταν έτοιμος να εκτελέσει και να ψάξει το 3-3 προ του Ρέινα.

Εκεί ο έμπειρος Ισπανός τεχνικός γύρισε προς τον πάγκο του "παγωμένος", αλλά και με έναν μορφασμό τεράστιας ανακούφισης, γιατί δεν έζησε το deja vu (και) σε ισπανική version.

Κι όπως έλεγαν και οι οπαδοί της Βιγιαρεάλ σε πηγαδάκια με τους Έλληνες απεσταλμένους μετά το ματς την ώρα που έφευγαν απ’ το Ceramica: "Sufrimos", δηλαδή υποφέραμε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ