THE SPORTS ECONOMIST

Τα δεδομένα για τον Λημνιό: Η προτεραιότητά του, οι απολαβές του και οι σκέψεις του ΠΑΟΚ

Ο Λημνιός πανηγυρίζει το γκολ στο Κόσοβο, το ίδιο βράδυ που έμαθε ότι έκλεισε στην Κολωνία
Ο Λημνιός πανηγυρίζει το γκολ στο Κόσοβο, το ίδιο βράδυ που έμαθε ότι έκλεισε στην Κολωνία INTIME SPORTS

Ποιο το στάτους του Δημήτρη Λημνιού μετά το τέλος του δανεισμού του στην Τβέντε, η προτεραιότητά του ως προς τη συνέχεια της καριέρας του, οι σημαντικότατες δυσκολίες για την επέκταση της παραμονής του στο Ένσεντε, η Μπράγκα και το πλαίσιο της πρόσφατης φημολογίας περί σκέψεων επιστροφής του στον ΠΑΟΚ.

Περίεργο θα ήταν να βρισκόμασταν στα πρόθυρα μεταγραφικής περιόδου και το όνομα του Δημήτρη Λημνιού να μην φιγουράριζε σε σενάρια. Πρόπερσι πήρε τη μεταγραφή στην Κολωνία, πέρυσι συνδέθηκε με παντελώς αβάσιμη– όπως στη συνέντευξή του στο SPORT24 είχε επιβεβαιώσει – φημολογία επαναπατρισμού, φέτος, ήδη εγχώρια δημοσιεύματα τον έφεραν εκ νέου ενώπιον επιστροφής στον ΠΑΟΚ.

Ρεπορταζιακά λοιπόν τι προκύπτει ως προς το στάτους του διεθνή εξτρέμ και το άμεσο μέλλον του. Η Τβέντε, με την οποία εξασφάλισε συμμετοχή στο Conference League, δεν πρόκειται να κάνει χρήση του buyout που είχε στη συμφωνία δανεισμού του από την Κολωνία. Έτσι κι αλλιώς ήταν ανέφικτο βάσει των οικονομικών δεδομένων του ολλανδικού συλλόγου, οι υπεύθυνοι του οποίου πάντως ενημέρωσαν ήδη τους "τράγους" πως θα ήθελαν παράταση του δανεισμού του δεύτερου φετινού τους σκόρερ στην Eredivisie για ακόμη μία σεζόν.

Όχι με λιγότερα χρήματα, όπως ανέφεραν σαββατιάτικα δημοσιεύματα στην Ολλανδία, αλλά καταβάλλοντας ακριβώς το ίδιο ποσό (όπως και φέτος) επί των απολαβών του Λημνιού – όπως προβλέπονται στο συμβόλαιο του στην Κολωνία – κάτι που όμως, επειδή του χρόνου αυτές αυξάνονται, σημαίνει χαμηλότερη ποσοστιαία συμμετοχή.

Πρόταση στην οποία η Κολωνία δεν έχει απαντήσει. Μοιάζει απίθανο πάντως, τη δεδομένη στιγμή να την δεχτεί, έχοντας σε κάθε περίπτωση βγάλει τον 24χρονο επιθετικό στην αγορά, μιας και δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του Στέφεν Μπάουμγκαρτ ούτε για την επόμενη χρονιά.

Προτεραιότητα του ίδιου του Λημνιού είναι η παραμονή στο εξωτερικό. Προτεραιότητα, η οποία όμως φιλτράρεται σε διάφορα επίπεδα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραμείνει στο Ενσεντε, όπου άλλωστε μόλις ολοκλήρωσε την παραγωγικότερη σεζόν της καριέρας του, ωστόσο δεν παραγνωρίζεται η δυσκολία – για δεύτερη στη σειρά χρονιά – να… βγουν τα κουκιά και να υλοποιηθεί ένα ακόμη (περίπλοκο στην κατασκευή του, ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι στο τέλος) deal.

Ενδεικτικό απολύτως πως για την επόμενη διετία που ο Λημνιός δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Κολωνία έχει να λαμβάνει - των ετήσιων μπόνους συμπεριλαμβανομένων - περίπου 900.000 ετησίως. Ποσό που προφανώς επηρεάζει (αρχικά) την επιθυμία της Τβέντε να τον κρατήσει, αλλά και κυρίως οποιαδήποτε επαγγελματική επιλογή κάνει ο Ελληνας εξτρέμ στο καλοκαίρι που έρχεται.

Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχει ενδιαφέρον από την Μπράγκα, το μισθολογικό ταβάνι όμως της οποίας δεν φτάνει ούτε στο 50% των τρεχουσών απολαβών του Λημνιού, οπότε οι πιθανότητες των "αρσεναλίστας" είναι ακόμη μικρότερες.

Και ο ΠΑΟΚ; Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να τοποθετηθεί και η όποια πρόθεση του Δικέφαλου να ελέγξει αρχικά αν υπάρχουν συνθήκες επαναφοράς στην Τούμπα ενός εκ των στελεχών της ομάδας του νταμπλ. Διαπραγματεύσεις ή έστω κρούσεις, με Κολωνία ή ποδοσφαιριστή δεν έχουν γίνει, υπάρχει όμως αρμόδια και επακριβής γνώση των ποσών και των δεδομένων – για κάθε σενάριο – στους υπευθύνους του αγωνιστικού σχεδιασμού του δικέφαλου.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ