ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα 12+1 μυστικά του Ριέρα

Τα 12+1 μυστικά του Ριέρα
INTIME SPORTS

Μπορεί κάποιοι να μην είναι ακόμη ικανοποιημένοι από την απόδοση του Άλμπερτ Ριέρα στον Ολυμπιακό, όμως οι αριθμοί λένε το αντίθετο, αφού ο Ισπανός από τους πρωταγωνιστές σε 12+1 ειδικές κατηγορίες βαθμολόγησης. Το Sport24.gr έχει το θέμα...

Η έλευση του 28χρονου άσου στην Ελλάδα έφερε ντελίριο ενθουσιασμό στους φιλάθλους του Ολυμπιακού που είχαν χρόνια να δουν ένα αστέρι να έρχεται στην ομάδα τους, ενώ γνώριζαν πως θα λυθεί μια για πάντα το πρόβλημα στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής.

Ο Ριέρα ήταν ένα δώρο του Βαγγέλη Μαρινάκη όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και στην ομάδα που χρειαζόταν έναν τέτοιο παίκτη και σ' αυτή τη θέση και το έκανε ξοδεύοντας μάλιστα παραπάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε μια εποχή γεμάτη προβλήματα και κρίσεις οικονομικές και μη.

Ο κόσμος λοιπόν τον υποδέχθηκε όπως πρέπει (πατήστε εδώ για να θυμηθείτε), ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος και άπαντες περίμεναν να τον δουν στο γήπεδο με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα.

Αυτή η στιγμή άργησε κάπως να έρθει, αφού ο Ισπανός ήταν αρκετά πίσω από θέμα φυσικής κατάστασης και έτσι δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του στα ευρωπαϊκά ματς. Απλά παρακολούθησε τον απρόσμενο αποκλεισμό και ετοιμαζόταν για το πρωτάθλημα.

Το επίσημο ντεμπούτο του 28χρονου ήρθε 37 ημέρες μετά την έλευσή του στην χώρα μας και δυστυχώς γι' αυτόν δεν συνοδεύτηκε με νίκη, αφού την πρώτη αγωνιστική ο Ολυμπιακός γνωρίζει την ήττα στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή.

Η απόδοση του Ριέρα δεν ήταν η αναμενόμενη, όμως παιχνίδι με το παιχνίδι ο Ισπανός ανέβαζε στροφές και έγινε από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, έχοντας μάλιστα και ένα γκολ.

Σίγουρα οι απαιτήσεις του κόσμου είναι πολλές από την σπουδαιότερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού στην Ελλάδα, όμως όσοι βιάστηκαν να πουν πως ο Άλμπερτ Ριέρα δεν έχει βοηθήσει ουσιαστικά μέχρι τώρα κάνει μεγάλο λάθος.

Είναι βέβαιο πως τα στάνταρ του Ισπανού είναι πολύ ψηλότερα, όμως ακόμη και έτσι είναι από τους σημαντικότερους παίκτες του Ολυμπιακού. Και που να φορμαριστεί δηλαδή...

Όπως και να 'χει το Sport24.gr έψαξε στα στατιστικά, μπερδεύτηκε λίγο με τους αριθμούς αλλά βγήκε ζωντανό και σας παρουσιάζει τα 12+1 μυστικά του Άλμπερτ Ριέρα μετά από 5 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

1) Είναι πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού σε ενέργειες (88) και 6ος στην γενική κατάταξη του πρωταθλήματος.

2) Είναι πρώτος στην αξιολόγηση του πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας 128 βαθμούς, έναντι 115 του δεύτερου Ντουντού.

3) Είναι τρίτος στην αξιολόγηση INDEX παίκτης του Ολυμπιακού (0.289) μετά τον Μιραλάς που φιγουράρει στην κορυφή (0.361) και τον Ιμπαγάσα που είναι στην τρίτη θέση της γενικής βαθμολογίας (0.292).

4) Είναι πρώτος στην επιθετική παρουσία έχοντας 23 βαθμούς.

5) Είναι πρώτος για τον Ολυμπιακό σε ασίστ έχοντας 3.

6) Είναι πρώτος στην πίεση των επιθετικών του Ολυμπιακού έχοντας συγκεντρώσει 30 βαθμούς.

7) Είναι ο πρώτος "ερυθρόλευκος" σε κεφαλιές και σουτ έχοντας 19, έστω κι αν δεν είναι επιθετικός.

8) Είναι πρώτος σε σουτ εντός περιοχής έχοντας 12 ενώ ο μόνος που τον περνά στην γενική κατάταξη ο Σισέ με 14.

9) Είναι δεύτερος "ερυθρόλευκος" σε σουτ εκτός περιοχής έχοντας 6, ένα λιγότερο από τον Φουστέρ.

10) Είναι δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού σε επιτυχημένες σέντρες έχοντας 6, ενώ ο Ιμπαγάσα 13!

11) Είναι δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στην ομαδική δουλειά έχοντας 62 βαθμούς πίσω από τον Ιμπαγάσα που έχει 75.

12) Είναι ο τέταρτος σε λεπτά συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα (443), πίσω από Νικοπολίδη (468), Τοροσίδη (468) και Αβραάμ Παπαδόπουλο (450).

12+1) Αφήσαμε για το τέλος ένα αρνητικό και γι' αυτό γράφουμε 12+1. Είναι λοιπόν ο μόνος που έχει χάσει πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα.



TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ