ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα 10 πιο απίστευτα ξεσπάσματα προπονητών

Τα 10 πιο απίστευτα ξεσπάσματα προπονητών

Όταν η έκρηξη γίνεται ηφαίστειο. Δείτε 10 κλασικές στιγμές με προπονητές που βγήκαν εκτός ελέγχου και τα έβαλαν με δημοσιογράφους, συναδέλφους, διαιτητές, παίκτες ή ακόμα και με συλλόγους (videos)!

Η είδηση με το αυθόρμητο ξέσπασμα του Τζενάρο Γκατούζο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το περασμένο Σάββατο έχει κάνει το γύρο του κόσμου εδώ και μερικά 24ώρα, δεν είναι ωστόσο ο μόνος που έχει περάσει την κόκκινη γραμμή...

Στο παρελθόν υπήρχαν και άλλοι προπονητές που πήραν μέρος σε ένα one-man-show στο πλαίσιο συνέντευξής τους και ξεσπάθωσαν κατά δικαίων και αδίκων, με την αγγλική ιστοσελίδα Goal.com να τους συμπεριλαμβάνει όλους σε ένα συλλεκτικό Top-10.

Σε αυτό οι Ιταλοί έχουν την τιμητική τους καθώς πέρα από τον τεχνικό του ΟΦΗ θέση στη λίστα βρίσκουν οι Τζοβάνι Τραπατόνι (ως τεχνικός της Μπάγερν) και Αλμπέρτο Μαλεζάνι (με το περίφημο "cazzo" όταν ήταν στον Παναθηναϊκό) ενώ συναντάμε και ονόματα όπως οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Πεπ Γουαρδιόλα, Λουίς Φαν Χάαλ και Ντιέγκο Μαραντόνα.

Δείτε τους σε ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στιγμές:

► Τζενάρο Γκατούζο: Ήταν διάσημος (πέρα από την σπουδαία ποδοσφαιρική του κλάση) και για τις εκρήξεις του εντός γηπέδου, πλέον ο "Ρίνγκιο" το κάνει και εκτός γηπέδου όπως αποδείχτηκε στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε το περασμένο Σάββατο μετά το ματς ΟΦΗ-Ατρόμητος όπου έβαλε στο στόχαστρο ελληνική εφημερίδα κατηγορώντας την για ψευδές δημοσίευμα: " Εγώ ακουμπάω τους παίκτες μου, όχι εσείς. Και αυτά που γράφτηκαν στην εφημερίδα είναι όλα μαλακίες, 100% μαλακίες. Δεν μου αρέσει η δικαιολογία ότι δεν παίζει κάποιος παίκτης επειδή δεν έχει χρήματα. Να πάνε να γ@@@", είπε μεταξύ άλλων ο Ιταλός τεχνικός των Κρητικών.

► Λουίς Φαν Χάαλ: Την εποχή που ήταν στον Άγιαξ το 1996, επιτέθηκε κατά μέτωπο στον δημοσιογράφο του "Voetbal International", Τεντ φαν Λέβεν, με το κερασάκι στην τούρτα να είναι η εξής φράση: "Είσαι τόσο ηλίθιος ή εγώ είμαι τόσο έξυπνος;"

► Κέβιν Κίγκαν: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ μάχονταν στήθος με στήθος για την κατάκτηση του τίτλου της Premier League τη σεζόν 1995-96 και ο Άλεξ Φέργκιουσον είχε καταφέρει με τα περίφημα mind games του να... τρελάνει τον ομόλογό του της Νιούκαστλ, Κέβιν Κίγκαν. Το αποτέλεσμα ήταν κάποια στιγμή να ξεσπάσει ο άλλοτε Άγγλος διεθνής άσος και να πει σε τηλεοπτική εκπομπή: " Θα γουστάρω πολύ να τους νικήσουμε. Θα το γουστάρω πολύ".

► Ντιέγκο Μαραντόνα: Η κριτική προς τον Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν αμείλικτη όταν κάθησε στον πάγκο της εθνικής Αργεντινής και όταν η "αλμπισελέστε" κατάφερε να πάρει τελικά το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ του 2010, ο "Πίμπε Ντ'Όρο"... ξεσάλωσε: "Για όσους δεν πίστεψαν σε μας -ας με συγχωρήσουν οι κυρίες- μπορούν να μου γλείψουν το @#@$ χωρίς να σταματούν. Αυτή η πρόκριση στα τελικά είναι αφιερωμένη σε όλους τους Αργεντίνους εκτός από τους δημοσιογράφους".

► Άλεξ Φέργκιουσον: Ακόμα και ένας Σερ ξεφεύγει μερικές φορές από τα όρια. Στην τελευταία του χρονιά στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετά από έναν αγώνα που έληξε με 4-3 κόντρα στη Νιούκαστλ, ο πλέον πολυνίκης τεχνικός στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου επιτέθηκε στον Άλαν Πάρντιου λέγοντας: "Έχει το θράσος να με κριτικάρει. Είναι απίστευτο. Ξεχνάει τη βοήθεια που του έδωσα... Είμαι ο μάνατζερ του πιο φημισμένου συλλόγου στον κόσμο. Δεν είμαι τεχνικός της Νιούκαστλ, ενός μικρού συλλόγου στη Βορειοανατολική Αγγλία".

► Πεπ Γουαρδιόλα: Τα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης είχαν μία ξεχωριστή αίγλη τα προηγούμενα χρόνια από τη στιγμή που πέρα από τη μάχη εντός γηπέδου υπήρχε και η σκληρή μονομαχία στους πάγκους με πρωταγωνιστές τους Ζοζέ Μουρίνιο και Πεπ Γουαρδιόλα. Ο Μουρίνιο έπαιζε μάλιστα τόσο υποδειγματικά τα mind games ώστε κάποια στιγμή που κατηγόρησε τον Καταλανό πως κριτίκαρε συνέχεια τους διαιτητές, ήρθε το ξέσπασμα από τον τότε προπονητή των "μπλαουγκράνα': "Ο Μουρίνιο έχε κερδίσει ήδη εκτός γηπέδου. Στην αίθουσα συνεντεύξεων είναι το γαμ@@@@@ αφεντικό, ο γαμ@@@@ άνδρας. Δεν θελω να αντιπαρατεθώ μαζί του εδώ".

► Τζο Κινίαρ: Στο μικρό διάστημα που πρόλαβε να καθήσει στον πάγκο της Νιούκαστλ, ο Τζο Κινίαρ, πρόλαβε ουκ ολίγες απολαυστικές στιγμές στο φίλαθλο κοινό, με πιο χαρακτηριστική αυτήν που κλήθηκε να εξηγήσει για ποιο λόγο έδωσε στους παίκτες του ρεπό την πρώτη ημέρα που ανέλαβε: "Δεν είναι δική σας γαμ@@@@@ δουλειά. Τι στο διάολο κάνετε; Δεν έχετε τις μπάλες για να είστε ένα γαμ@@@@ προπονητής. Γαμ@@@@ ρεπό. Χρειάζεται να ζητήσω την άδειά σας για να το δώσω;"

► Αλμπέρτο Μαλεζάνι: Για όλους τους Έλληνες φιλάθλους, το ξέσπασμα του Τζενάρο Γκατούζο ήταν η συνέχεια του "ρεσιτάλ" που είχε δώσει σε συνέντευξη Τύπου ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι τη σεζόν 2005-06, μετά από ένα ματς του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή. "Είμαι εδώ 24 ώρες την ημέρα. Κάθε μία γαμ@@@@ μέρα. Που στο διάολο είμαστε; Πώς έχει γίνει έτσι το ποδόσφαιρο; Μία γαμ@@@@ ζούγκλα. Πρέπει να αρχίσω να φιλάω τους κωλ@@@ όπως εκείνοι οι οπαδοί και εγώ δεν είμαι τέτοιος, εντάξει", ήταν μία μόνο από τις τρομερές ατάκες του σε ένα ξέσπασμα που κράτησε πάνω από 12 λεπτά!

► Τζοβάνι Τραπατόνι: τον Μάρτιο του 1998 και μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες που είχαν χαρίσει ουσιαστικά τον τίτλο στην Κάιζερσλαουτερν, ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Τζοβάνι Τραπατόνι, έδειξε την οργή του για μερικούς παίκτες απευθυνόμενος στα γερμανικά μίντια: "Είμαι προπονητής, όχι ηλίθιος. Δύο ή τρεις παίκτες ήταν αδύναμοι σαν άδειο μπουκάλι. Αυτοί οι παίκτες περισσότερο παραπονιούνται παρά παίζουν. Και ο Στρουντζ! Ο Στρουντζ είναι εδώ 2 χρόνια και έχει παίξει 10 ματς, είναι πάντα τραυματίας. Πώς τολμάς Στρουντζ! Βαρέθηκα να υπερασπίζομαι αυτούς τους παίκτες. Όλο εγώ παίρνω την ευθύνη αντί για τους παίκτες".

► Χάρι Ρέντναπ: Μετά από ήττα της Τότεναμ από τη Γουίγκαν το καλοκαίρι του 2010 και λίγο πριν το κλείσιμο των καλοκαιρινών μεταγραφών, ο δημοσιογράφος Ρομπ Πάλμερ θέλει να μάθει αν ο Ρέντναπ σκοπεύει να πάρει παίκτες στο φινάλε και τον παρομοιάζει ατυχώς με... wheeler dealer (παρουσιαστές στην αμερικανική τηλεόραση με κακή φήμη που προσπαθούσαν με εκνευριστικό τρόπο να πουλήσουν αμάξια). Φυσικά και έρχεται η λυσσασμένη απάντηση από την "αλεπού" των αγγλικών γηπέδων: "Όχι, όχι, όχι, δεν είμαι αυτό που λες. Άντε γαμ@@@@. Δεν έφτιαξα το όνομά μου ως wheeler dealer. Είμαι ένας γαμ@@@@ προπονητής ποδοσφαίρου".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ