ΙΡΑΝ

Συνελήφθη ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ιράν Βοριά Γκαφουρί για "προπαγάνδα εναντίον του κράτους"

Ο Βοριά Γκαφουρί του Ιράν μονομαχεί με τον Αλέξις Σάντσες της Χιλής σε φιλικό αγώνα, Ζανκτ Πέλτεν | Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015
Ο Βοριά Γκαφουρί του Ιράν μονομαχεί με τον Αλέξις Σάντσες της Χιλής σε φιλικό αγώνα, Ζανκτ Πέλτεν | Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 © 2015/RONALD ZAK/AP IMAGES

Ο πρώην διεθνής της εθνικής Ιράν, Βοριά Γκαφουρί, συνελήφθη γιατί άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της χώρας του.

Οι αστυνομικές αρχές του Ιράν συνέλαβαν την Πέμπτη τον Βοριά Γκαφουρί, πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και πρωταθλητή της χώρας με την Εστεγκλάλ, για τη στάση που πήρε εις βάρος του καθεστώτος της χώρας.

Ο 35χρονος δεξιός μπακ συνελήφθη έπειτα από την προπόνησή του με τη Φούλαντ, στην οποία πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι, κάτω από πίεση της κυβέρνησης για την κριτική του εις βάρος της.

Ο Γκαφουρί είναι κουρδικής καταγωγής και πρόσφατα είχε δηλώσει: "Σταματήστε να σκοτώνετε Κούρδους. Ο κουρδικός λαός είναι το Ιράν το ίδιο. Το να σκοτώνετε Κούρδους είναι σαν να σκοτώνετε το Ιράν. Όλες οι εθνικές ομάδες είναι το Ιράν".

Πριν από τη σύλληψή του, ο Γκαφουρί είχε ανεβάσει μία φωτογραφία του στο Instagram στην οποία φορούσε παραδοσιακή ενδυμασία του Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας, ο Γκαφουρί συνελήφθη γιατί συμμετείχε σε "προπαγάνδα κατά του κράτους" και επειδή "προσέβαλε" την εθνική Ιράν.

TAGS ΙΡΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ