ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Συνεδριάζει ο δήμος για το "παλάτι"

Συνεδριάζει ο δήμος για το "παλάτι"
Νέογήπεδο

To όνειρο για την απόκτηση ενός σύγχρονου γηπέδου του Πανιωνίου, περνά την Δευτέρα(18/6) από το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης.

Τη στιγμή που η ΠΑΕ έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται στην δεύτερη φάση το σχέδιο και στις αρχές του επόμενου χρόνου θα έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την κατασκευή του "κυανέρυθρου" παλατιού, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Κουτελάκης φέρνει το θέμα στο δήμο.
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Κωνσταντίνος Τσακίρης έχει καταθέσει πλήρη φάκελο για το μεγαλόπνοο έργο και η συνεδρίαση αναμένεται να είναι κρίσιμη καθώς στο πλευρό του Ιστορικού θα χρειαστεί να βρίσκεται και η δημοτική αρχή για την υλοποίηση του.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο γήπεδο του Πανιωνίου θα κατασκευαστεί στη θέση που βρίσκεται το σημερινό και το κόστος θα φτάσει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο θα περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου 12.000 θέσεων(+-10%) θέσεων , κλειστό αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων το οποίο θα περιλαμβάνει κλειστό γήπεδο μπάσκετ 3.300 θέσεων, εγκαταστάσεις υγρού στίβου με πέντε πισίνες, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδο βόλεϊ, γήπεδο προπόνησης μπάσκετ, αίθουσες πυγμαχίας, ρυθμικής γυμναστικής, πάλης ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.

Παράλληλα όμως τη λειτουργία το αθλητικό κέντρο θα συμπληρώνουν αθλητικοί ξενώνες, προπονήτηρια στίβου και ένα κτηριακό συγκρότημα 3.500 τ.μ. για τη στέγαση των υποστηρικτικών χρήσεων του γηπέδου, (εστιατόρια, χώροι VIP, χώροι φιλοξενίας των ΜΜΕ, αίθουσες διοίκησης του συλλόγου).

Το νέο αθλητικό κέντρο θα διαθέτει ακόμη υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, 900 περίπου θέσεων καθώς και χώρους γραφείων, εμπορικά καταστήματα, χώρους αναψυχής και διασκέδασης.

Το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου θα έχει πλήρως στεγασμένες κερκίδες, 18 σουίτες των 10 ατόμων και VIP εστιατόριο μεταξύ άλλων και από την στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έργα θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

"Κλήρώνει" για το γήπεδο στην Ευρώπη

Το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να δώσει τους ευρωπαϊκούς του αγώνες στην Νέα Σμύρνη, είναι κάτι που δεν θέλει να το σκέφτεται κανείς στον Πανιώνιο και η διοίκηση παρουσιάζεται αισιόδοξη ότι το γήπεδο θα πάρει την έγκριση από την UEFA.

Κλιμάκιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα επισκεφτεί το στάδιο και μετά τις βελτιωτικές εργασίες που έγιναν σε ορισμένους χώρους, ευελπιστείται ότι τελικά θα ανάψει το πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση του γηπέδου.
















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ