ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Βρούτση με Μαρινάκη και Κοξένογλου: Οικονομικές σχέσεις Λίγκας - ΕΠΟ, βία και επαγγελματική διαιτησία στην ατζέντα

Συνάντηση Βρούτση με Μαρινάκη και Κοξένογλου: Οικονομικές σχέσεις Λίγκας - ΕΠΟ, βία και επαγγελματική διαιτησία στην ατζέντα
INTIME SPORTS

Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο της Λίγκας, Κάτια Κοξένογλου. Παρών ήταν και ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς. Ποια ήταν η ατζέντα της μεταξύ τους συζήτησης.

Με τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο της Λίγκας, Κάτια Κοξένογλου, συναντήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Το προεδρείο της Λίγκας έθεσε τα ζητήματα της ουσιαστικής εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης (διεύρυνση εκλογικού σώματος, αρμοδιότητες Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κλπ), της Επαγγελματικής Διαιτησίας και των οικονομικών σχέσεων της Λίγκας με την Ομοσπονδία (ιδιαίτερα τη μείωση του 5% που καταβάλλεται στην ΕΠΟ για συμβόλαια παικτών και προπονητών).

Ο κύριος Βρούτσης επισήμανε ότι ο ρόλος της Πολιτείας είναι να συμβάλλει έμπρακτα στα αναγκαία βήματα αναβάθμισης του ποδοσφαίρου μας και θα τον επιτελέσει στο ακέραιο, αμβλύνοντας τις υφιστάμενες διαφορές.

Ο Υπουργός ζήτησε από τη Super League, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την αναλυτική πρότασή της για την πρακτική εφαρμογή της Επαγγελματικής Διαιτησίας στη χώρα μας.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι επικείμενες εφαρμογές των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας σχετικά με το νέο τρόπο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, αλλά και οι αναγκαίες συνέργειες όλων των ποδοσφαιρικών φορέων με την Πολιτεία για την πρόληψη του φαινομένου, μέσω εκπαιδευτικών κοινωνικών δράσεων.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ