STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League Interwetten: Υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας οι ομάδες, η πλειοψηφία θέλει Κλάτενμπεργκ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ PHOTO CREDITS: INTIME

Ο νέος πρόεδρος της Super League Interwetten έθεσε το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας στο Δ.Σ. της Λίγκας και βρήκε σύμφωνες τις ομάδες, ενώ οι περισσότερες τάχθηκαν υπέρ του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Super League Interwetten, ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έθεσε το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας, το οποίο βρήκε σύμφωνο όλες τις ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, ενώ η συζήτηση έφτασε και στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος τυγχάνει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των ομάδων.

Θετικές στην παραμονή του είναι οι 11 από τις 14 ΠΑΕ και συγκεκριμένα οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Ιωνικός, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία και Παναιτωλικός. Αντίθετη είναι η ΑΕΚ, απουσίαζε ο Βόλος, ενώ ο ΠΑΟΚ τόνισε ότι το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης και το Δ.Σ. είναι αναρμόδιο ν’ αποφασίσει.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχει συμφωνήσει ν’ αναλάβει το πόστο του προέδρου στην Επιτροπή Ανάπτυξης της διαιτησίας στην Αίγυπτο, ενώ το τρέχον συμβόλαιό του με την ΕΠΟ ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ.

"Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League εξέφρασε τη θέση του σχετικά με τη βούληση υλοποίησης του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, ως σημαντικού βήματος εξέλιξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κατά πλειοψηφία (11 ΠΑΕ τοποθετήθηκαν υπέρ, 1 ΠΑΕ κατά, 1 ΠΑΕ απούσα, 1 ΠΑΕ επιφυλάχθηκε), το Δ.Σ. εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Mark Clattenburg, για το έργο που έχει επιτελέσει στη Διαιτησία μέχρι σήμερα, καθώς και τη βούλησή του να εισηγηθεί και να στηρίξει την ανανέωση της θητείας του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Επίσης, ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να ενημερωθούν εγγράφως FIFA, UEFA, ΕΠΟ και αρμόδιες αρχές, για τη βούληση των ΠΑΕ, όπως εκφράστηκε παραπάνω.

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε εξουσιοδότηση προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., περί σύγκλησης Γενικών Συνελεύσεων της Super League".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΙΩΝΙΚΟΣ ΟΦΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ