STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League Interwetten: Όλα τα σενάρια των playoffs, τρεις ομάδες για μια θέση

Μονομαχία του Πραξιτέλη Βούρου με τον Κέβιν Σόνι στο ΟΦΗ - Αστέρας
Μονομαχία του Πραξιτέλη Βούρου με τον Κέβιν Σόνι στο ΟΦΗ - Αστέρας EUROKINISSI SPORTS

Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ διεκδικούν το ένα και μοναδικό εισιτήριο που έχει απομείνει για την εξάδα των playoffs στη Super League Interwetten.

Το απόγευμα της Κυριακής (06/03, 19:00) διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League Interwetten, με τους Αστέρα, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ να διεκδικούν το ένα και μοναδικό εισιτήριο που έχει απομείνει για την εξάδα των playoffs.

Οι πέντε πρώτες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στην τελική εξάδα της Super League Interwetten είναι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης και Παναθηναϊκός.

Η βαθμολογία μετά την επιστροφή των βαθμών στον Άρη:

  1. Ολυμπιακός 65
  2. ΠΑΟΚ 50
  3. ΑΕΚ 43
  4. Άρης 42
  5. Παναθηναϊκός 39
  6. Αστέρας 35
  7. ΠΑΣ 34
  8. ΟΦΗ 34

Όλα μπορούν να ανατραπούν εάν επιστραφεί το -5 στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς τότε θα έχει "κλειδώσει" η εξάδα και η 26η αγωνιστική δεν θα έχει σημασία για τις έξι ομάδες που θα μπουν στα playoffs, αλλά μόνο για τη διαφορά των βαθμών ανάμεσα στην κάθε ομάδα. Ας ξεκινήσουμε με τα κριτήρια ισοβαθμίας.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

  1. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
  2. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
  3. Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
  4. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
  5. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

6. Αστέρας: 35 βαθμούς

Ο Αστέρας βρίσκεται στην 6η θέση με 35 πόντους και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι Αρκάδες αν κερδίσουν είναι η έκτη ομάδα των playoffs και δεν ενδιαφέρονται για το τι θα γίνει στα ματς του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΟΦΗ.

Αν οι Αρκάδες πάρουν το "Χ" στο ΟΑΚΑ θα πάνε στους 36 βαθμούς και θα θέλουν να μην κερδίσει ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα αλλά ούτε και ΟΦΗ.

Αν την Κυριακή η ομάδα του Ράσταβατς γνωρίσει την ήττα από την ΑΕΚ τότε και πάλι μπορεί να περάσει στα playoffs με ήττες ή ακόμα και ισοπαλίες του ΠΑΣ και του ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική.

Η τελευταία αγωνιστική του Άστέρα:

  • 6/3, 19:00, ΑΕΚ (εκτός)

7. ΠΑΣ Γιάννινα: 34 βαθμούς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την αφαίρεση των πέντε πόντων είναι στην 7η θέση με 34 βαθμούς. Σε περίπτωση που δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό τότε έχει κλειδώσει θέση στα playoffs και τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον.

Με τα τωρινά δεδομένα ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει μόνο νίκη επί του Βόλου και την ίδια ώρα να μην κερδίσει ο Αστέρας την ΑΕΚ ενώ αν κερδίσει ο ΠΑΣ δεν τον ενδιαφέρει ουσιαστικά τι θα κάνει ο ΟΦΗ.

Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο η ομάδα των Ιωαννίνων θα μείνει εκτός της πρώτης εξάδας καθώς αν ο ΠΑΣ έρθει ισόπαλος και οι Αρκάδες χάσουν τότε θα μείνει έβδομος στην ισοβαθμία, είτε διπλή μόνο με τον Αστέρα, είτε τριπλή αν μπει σε αυτή και ο ΟΦΗ.

Ο τελευταίος αγώνας του ΠΑΣ:

6/3, 19:00, Βόλος (εκτός)

8. ΟΦΗ: 34 βαθμούς

Ο ΟΦΗ είναι στην 8η θέση με 34 πόντους και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τον Απόλλωνα στο Γεντί Κουλέ. Οι Κρητικοί για να έχουν ελπίδα εισόδου στην πρώτη εξάδα χρειάζονται μονάχα το τρίποντο και παράλληλα συνδυασμό αποτελέσματων ώστε να βάλουν από κάτω τόσο τον Αστέρα (35) όσο και τον ΠΑΣ (34). Επομένως θα έχουν το μυαλό τους και στα αποτελέσματα των αντιπάλων τους.

Αυτό γιατί ακόμα και με ήττα του Αστέρα από την ΑΕΚ και ισοπαλία του ΠΑΣ τότε οι τρεις ομάδες θα βρεθούν στους 35 πόντους και οι Κρητικοί θα μείνουν εκτός των playoffs.

Το ίδιο θα συμβεί ακόμα και αν έρθει ένα από τα δύο αποτελέσματα για τον Αστέρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς και στη διπλή ισοβαθμία ο ΟΦΗ μένει εκτός.

Ο τελευταίος αγώνας του ΟΦΗ:

  • 6/3, 19:00, Απόλλων Σμύρνης (εντός)

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης (COSMOTE SPORT 2 HD)

Άρης - Ολυμπιακός (Novasports Prime)

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός (Novasports 2HD)

Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTE SPORT 9 HD)

Ιωνικός - Παναιτωλικός (COSMOTE SPORT 8 HD)

ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης (COSMOTE SPORT 7 HD)

Λαμία - ΠΑΟΚ (COSMOTE SPORT 3 HD)

*Όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 19:00

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ