STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League Interwetten: "Κλείδωσε" την εξάδα ο Παναθηναϊκός, τα υπόλοιπα σενάρια

Ο Παλάσιος πανηγηρίζει το γκολ που σημείωσε στο Παναθηναϊκός - Άρης | 5 Ιανουαρίου 2022
Ο Παλάσιος πανηγηρίζει το γκολ που σημείωσε στο Παναθηναϊκός - Άρης | 5 Ιανουαρίου 2022 EUROKINISSI

Επτά συν ένα παιχνίδια απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Super League Interwetten και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το παραμικρό αναφορικά με τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στα playoffs με τον Παναθηναϊκό να είναι σίγουρα η τέταρτη ομάδα της εξάδας και απλά να περιμένει να δει σε ποια θέση θα τερματίσει.

Τα δύο από τα τρία εξ αναβολής ματς που λείπουν, πλην της τελευταίας αγωνιστικής, για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Super League Interwetten ολοκληρώθηκαν χωρίς όμως να αλλάξει κάτι δραματικά όσον αφορά τα σενάρια για την είσοδο των ομάδων στα playoffs.

Το μόνο δεδομένο πλέον είναι πως ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδο του στα playoffs, απλά δεν γνωρίζει ακόμα δεδομένα τη θέση που μπορεί να τερματίσει αλλά σίγουρα δεν μπορεί να βγει έβδομος.

Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν αν την Πέμπτη (3/3) ηττηθεί ο Βόλος από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και μείνει οριστικά εκτός μάχης για την πρώτη εξάδα.

Οπότε με μια αγωνιστική να απομένει και αρκετές ομάδες να διεκδικούν την είσοδο στα playoffs τα σενάρια παραμένουν αρκετά, όπως και οι ισοβαθμίες, ενώ όλα μπορούν να ανατραπούν εάν επιστραφεί το -5 στον ΠΑΣ Γιάννινα και το -6 στον Άρη. Ας ξεκινήσουμε με τα κριτήρια ισοβαθμίας.

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

  1. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
  2. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
  3. Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
  4. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
  5. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

4. Παναθηναϊκός: 39 πόντους

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 4η θέση με 39 πόντους αλλά "κλείδωσε" την παρουσία του στα playoffs και απλά παίζεται η θέση με την οποία θα μπει σε αυτά.

Αρχικά εάν πάρουμε ως δεδομένο το -5 του ΠΑΣ Γιάννινα και το -6 του Άρη, τότε οι πράσινοι βρίσκονται στα playoffs ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Ατρόμητο (6/3, 19:00).

Βέβαια πλέον ακόμα αν επιστραφούν οι βαθμοί σε ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη ο Παναθηναϊκός απλά κινδυνεύει να βρεθεί στην 6η θέση, ανάλογα με το τι θα κάνει την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ατρόμητο.

Η τελευταία αγωνιστική του Παναθηναϊκού:

  • 6/3, 19:00, Ατρόμητος (εκτός)

5. Άρης: 36 πόντους

Στην 5η με 36 πόντους βρίσκεται ο Άρης. Οι κίτρινοι περιμένουν την απόφαση του CAS και σε περίπτωση επιστροφής του -6 έχουν περάσει στα playoffs. Ωστόσο, με τα τώρα δεδομένα θέλουν νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο Αστέρας με την ΑΕΚ. Βέβαια η κατάσταση περιπλέκεται σε περίπτωση ισοβαθμιών. Σε τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Άρη, ΟΦΗ και ΠΑΣ (37 πόντοι), οι Ηπειρώτες και οι Κρητικοί μπαίνουν playoffs με τους κίτρινους να μένουν εκτός.

Εάν ο Άρης ηττηθεί τότε απειλείται απ' όλους τους ανταγωνιστές για τα playoffs. Φυσικά, εάν οι Ηπειρώτες πάρουν πίσω τους πέντε βαθμούς, ο Άρης θα χρειαστεί νίκη την τελευταία αγωνιστική και να χάσουν οι Αρκάδες έστω έναν πόντο.

Η τελευταία αγωνιστική του Άρη:

  • 6/3, 19:00, Ολυμπιακός (εντός)

6. Αστέρας: 35 πόντους

Ο Αστέρας βρίσκεται στην 6η θέση με 35 πόντους και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι Αρκάδες εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στα playoffs με νίκη, ανεξάρτητα τι θα συμβεί στα άλλα παιχνίδια, εκτός αν επιστραφούν οι πόντοι σε ΠΑΣ Γιάννινα ή Άρη.

Αν την Κυριακή η ομάδα του Ράσταβατς γνωρίσει την ήττα τότε περνάει στα playoffs με ήττες ή ακόμα και ισοπαλίες του ΠΑΣ και του ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική ενώ θέλει έστω μία ήττα του Βόλου στα δύο παιχνίδια που έχει να δώσει.

Αν οι Αρκάδες πάρουν το χ στο ΟΑΚΑ και πάνε στους 36 και σε ενδεχόμενη ήττα του Άρη θα βρεθούν ισόβαθμοι με την ομάδα του Μπούργος, και θα θέλουν επίσης να μην κερδίσουν ΟΦΗ και ΠΑΣ. Τότε ο Αστέρας θα μπει στην εξάδα ως έκτος με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την ισοβαθμία και να τερματίζουν πέμπτοι.

Η τελευταία αγωνιστική του Άστέρα:

  • 6/3, 19:00, ΑΕΚ (εκτός)

7. ΠΑΣ Γιάννινα: 34 πόντους

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την αφαίρεση των πέντε πόντων είναι στην 7η θέση με 34 βαθμούς. Σε περίπτωση που δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό τότε σχεδόν έχει κλειδώσει θέση στα playoffs. Μπορεί να απειληθεί μονάχα αν επιστραφούν και οι βαθμοί στον Άρη.

Με τα τωρινά δεδομένα, εάν ο ΠΑΣ Γιάννινα επικρατήσει του Βόλου, τότε θέλει ήττα ή ισοπαλία του Αστέρα στο ματς με την ΑΕΚ. Παράλληλα κοιτάζει και τον ΟΦΗ, με την μεταξύ τους ισοβαθμία να πηγαίνει στη διαφορά των γκολ (+4 ο ΠΑΣ, -1 ο ΟΦΗ).

Σε τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Άρη, ΟΦΗ και ΠΑΣ, οι Ηπειρώτες και οι Κρητικοί μπαίνουν playoffs με τους κίτρινους να μένουν εκτός. Τέλος σε τριπλή ισοβαθμία Αστέρα, ΠΑΣ, ΟΦΗ στους 35 πόντους στα playoffs μπαίνουν οι Αρκάδες.

Ο τελευταίος αγώνας του ΠΑΣ:

6/3, 19:00, Βόλος (εκτός)

8. ΟΦΗ: 34 πόντους

Ο ΟΦΗ είναι στην 8η θέση με 34 πόντους και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τον Απόλλωνα στο Γεντί Κουλέ. Οι Κρητικοί για να έχουν ελπίδα χρειάζονται μονάχα το τρίποντο. Χρειάζονται να βάλουν από κάτω τους δύο ομάδες εκ των Άρη (36), Αστέρα (35) και ΠΑΣ (34), επομένως κοιτάζουν τα παιχνίδια των αντιπάλων τους. Σε περίπτωση επιστροφής των πόντων στους Ηπειρώτες, τότε κυνηγούν μονάχα Άρη και ΠΑΣ. Όπως προαναφέρθηκε επίσης σε τριπλή ισοβαθμία με Άρη και ΠΑΣ στους 37, οι κίτρινοι μένουν εκτός, ενώ σε τριπλή ισοβαθμία Αστέρα, ΠΑΣ, ΟΦΗ στους 35 πόντους μένουν εκτός.

Ο τελευταίος αγώνας του ΟΦΗ:

  • 6/3, 19:00, Απόλλων Σμύρνης (εντός)

10. Βόλος: 29 πόντους

Μαθηματικές ελπίδες έχει και ο Βόλος, ο οποίος είναι 10ος στους 29 πόντους. Χρειάζεται δύο νίκες με Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα και να μην πάρουν βαθμούς Αστέρας και ΟΦΗ. Τότε, θα κοιτάξει την διαφορά των γκολ, με τους Θεσσαλούς να είναι αρκετά πίσω στο -6. Εάν βέβαια επιστραφούν οι βαθμοί στους Ηπειρώτες οι ελπίδες εκμηδενίζονται.

Οι τελευταίοι αγώνες του Βόλου:

  • 3/3, 19:30, Ατρόμητος (εκτός)
  • 6/3, 19:00, ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης (COSMOTE SPORT 2 HD)

Άρης - Ολυμπιακός (Novasports Prime)

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός (Novasports 2HD)

Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTE SPORT 9 HD)

Ιωνικός - Παναιτωλικός (COSMOTE SPORT 8 HD)

ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης (COSMOTE SPORT 7 HD)

Λαμία - ΠΑΟΚ (COSMOTE SPORT 3 HD)

*Όλα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 19:00

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΟΦΗ ΒΟΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ