STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τι έκαναν οι ξένοι διεθνείς της Super League με τις εθνικές τους ομάδες

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα EUROKINISSI SPORTS

Το διάλειμμα λόγω εθνικών ομάδων ολοκληρώθηκε σε όλες τις γεωγραφικές ζώνες χθες (31/03) και το SPORT 24 καταγράφει τα όσα έκαναν οι ξένοι διεθνείς ποδοσφαιριστές των οκτώ εκ των δεκατεσσάρων μονομάχων της Super League Interwetten.

Οκτώ ομάδες της Super League Interwetten είδαν ποδοσφαιριστές τους να καλούνται στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας τους, εξαιρουμένης της Eθνικής μας.

Από την παρακάτω λίστα αίσθηση προκαλεί η απουσία του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν είχε κάποιον ξένο παίκτη στο ρόστερ του ο οποίος να κλήθηκε από την εθνική του ομάδα. Οι Γιουνούς Σανκαρέ και Γενί Ενμπαγκοτό έχουν αγωνιστεί με την Σενεγάλη και το Κονγκό αντίστοιχα, ωστόσο αυτές τις μέρες παρέμειναν στην Παιανία.

Εκτός του Παναθηναϊκού, δεν κλήθηκε κανένας ξένος ποδοσφαιριστής και από τους Αστέρα, Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Λαμία.

Πρωταθλητής στους... ξένους διεθνείς ήταν ο Ολυμπιακός, έχοντας επτά παίκτες, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να έχουν από πέντε αντίστοιχα. Δύο είχε ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ από έναν είχαν οι Άρης, Βόλος, Παναιτωλικός και ΑΕΛ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός είδε επτά ποδοσφαιριστές του να αποχωρούν από το Ρέντη (συν τους Μπουχαλάκη, Μασούρα, Φορτούνη) και να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων των χωρών τους.

Κάποιοι εξ αυτών είχαν παιχνίδια στα πόδια τους, ενώ άλλοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια από τον πάγκο. Ο Ντρέγκερ μάλιστα βρήκε δίχτυα με την εθνική Τυνησίας.

Ζοζέ Σα: Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας βρέθηκε από σπόντα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, καθώς δεν ήταν στις αρχικές κλήσεις του Φερνάντο Σάντος. Ο Ρούι Πατρίσιο τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Γουλβς με την Λίβερπουλ, με τον 28χρονο πορτιέρε να καλείται στη θέση του.

Ο Σα παρακολούθησε από τον πάγκο τις τρεις αναμετρήσεις της Πορτογαλίας, κόντρα σε Αζερμπαϊτζάν, Σερβία και Λουξεμβούργο. Δεν έχει κάνει ακόμα επίσημο ντεμπούτο με τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2016.

Ογκμουντούρ Κρίστινσον: Και ο 31χρονος Ισλανδός τερματοφύλακας δεν αγωνίστηκε καθόλου, στα παιχνίδια με Γερμανία, Αρμενία και Λιχτενστάιν, εν αντιθέσει με τους άλλους δύο τερματοφύλακες που κλήθηκαν για τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Πρόκειται για τους Χάλντορσον (Βαλούρ Ρέικιαβικ) και Ρούναρσον (Άρσεναλ).

Ουσεϊνού Μπα: Ο 25χρονος Σενεγαλέζος στόπερ πραγματοποίησε ντεμπούτο κόντρα στο Κονγκό του πρώην μέσου του Ολυμπιακού και νυν του Παναιτωλικού Ντελβίν Εντινγκά, για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα, με τον Αλιού Σισέ να τον αντικαθιστά στο 64ο λεπτό, περνώντας στο παιχνίδι τον Αμπντουλαγιέ Σεκ.

Έμεινε στον πάγκο στο ισόπαλο 1-1 με την Εσουατίνι (ή Σουαζiλάνδη αν προτιμάτε) για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών. Η Σενεγάλη, όπως αναμενόταν, προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης.

Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ: Ο 23χρονος Μολδαβός δεξιός οπισθοφύλακας δεν έχασε λεπτό από τις αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ήταν ο κορυφαίος Μολδαβός παίκτης για το 2020.

Βίωσε ωστόσο μια πολύ σκληρή βραδιά κόντρα στη Δανία, όπου η ομάδα του διασύρθηκε με 8-0, έκανε καλό παιχνίδι με το Ισραήλ (1-4), ενώ οι Μολδαβοί δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε τα Νησιά Φερόε, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Δεν πέτυχε κάποιο γκολ, ούτε μοίρασε κάποια ασίστ σε αυτό το παιχνίδι.

Μοχαμέντ Ντρέγκερ: Ο 24χρονος Τυνήσιος στόπερ αγωνίστηκε σε ένα από τα δύο παιχνίδια που έδωσε η Τυνησία για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα, κόντρα στη Λιβύη. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Ντρέγκερ πέτυχε ένα από τα πέντε τέρματα της ομάδας του, το τελικό σκορ ήταν 2-5, ενώ δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 2ο λεπτό. Δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Γουινέα Ισημερινού.

Μαντί Καμαρά: 0 24χρονος διεθνής μέσος αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι της εθνικής Γουινέας, κόντρα στο Μάλι, όπου επικράτησαν με 1-0 και εξασφάλισαν την πρόκριση στο Κόπα Άφρικα. Η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη, καθώς αισθανόταν ενοχλήσεις, ενώ κόντρα στο Μάλι αντικαταστάθηκε στο 71ο λεπτό.

Από την ομοσπονδία της Γουινέας προτιμήθηκε οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό, να αποχωρήσουν, καθώς δεν υπήρχε λόγος να παραμείνουν άλλο με την ομάδα. Αυτό δεν είχε σχέση με το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε.

Συγκεκριμένα μέσα της πατρίδας του ανέφεραν ότι φιλοξένησε μία γυναίκα και έναν άνδρα δημοσιογράφο στο δωμάτιο του. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να τους δώσει φανέλες του. Ο κορονοϊός δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τέτοιες συναντήσεις.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Ο πρώτος σκόρερ της Super League Interwetten είχε δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές, στα παιχνίδια με τη Μαυριτανία, μπήκε στο 80' και το Μπουρουντί, όπου μπήκε στο 89'.

Και στα δύο παιχνίδια αντικατέστησε τον ίδιο ποδοσφαιριστή, τον Σελίμ Άμαλαχ της Σταντάρ Λιέγης, ενώ για την κορυφή της επίθεσης ο Βαχίντ Χαλίλχοζιτς εμπιστευόταν περισσότερο τον Εν-Νεσίρι της Σεβίλλης.

ΑΡΗΣ

Παρά την καλή πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα, μόλις ένας ποδοσφαιριστής των κίτρινων απουσίαζε από το Δασυγένειο Αθλητικό Κέντρο το τελευταίο διάστημα, για λογαριασμό της εθνικής του. Πρόκειται για τον 25χρονο Κύπριο αριστερό μπακ, Νίκο Ιωάννου. Μαζί του απουσίαζε και ο Απόστολος Μαρτίνης για την κ-19 της εθνικής μας ομάδας.

Ο 25χρονος αριστερός οπισθοφύλακας δεν έχασε λεπτό από τις τρεις αναμετρήσεις της Κύπρου για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, κόντρα σε Σλοβακία, Κροατία και Σλοβενία. Παρ' όλα αυτά δεν κατάφερε να καταγράψει κάποιο γκολ ή ασίστ, ωστόσο ως αμυντικός του πιστώνεται ότι έβαλε το λιθαράκι του στο να δεχτεί η Κύπρος μόλις ένα γκολ κόντρα στην Κροατία.

ΠΑΟΚ

Πέντε ξένοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δεν ήταν στη διάθεση του Πάμπλο Γκαρσία στις προπονήσεις των τελευταίων ημέρων, με το πραγματικό νούμερο να είναι πολύ μεγαλύτερο αν βάλουμε μέσα σε αυτούς τον Τζόλη αλλά και τους Τσινγάρα, Λύρατζη, Κούτσια, Μιχαηλίδη (κ-21), Γιώργο Βρακά και Χρήστο Ταλιχμανίδη (κ-19) που συμμετείχαν με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας μας.

Ίνγκασον και Μπάμπα είχαν γεμάτα παιχνίδια, ο Σβιντέρσκι βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά με την Πολωνία, ενώ χρόνο συμμετοχής κατέγραψαν και οι Ζίβκοβιτς και Κρμέντσικ.

Σβερίρ Ίνγκασον: Ο 27χρονος Ισλανδός στόπερ του ΠΑΟΚ είχε τρία γεμάτα 90λεπτα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, κόντρα σε Γερμανία, Αρμενία και Λιχτενστάιν, έχοντας απολογισμό μία νίκη κόντρα στους τελευταίους. Ο 27χρονος στόπερ δεν είχε κάποιο γκολ ή ασίστ, ενώ δέχθηκε κάρτα με τους Αρμένιους στο 63ο λεπτό.

Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα: Ούτε αυτός έχασε λεπτό ο Μπάμπα στα δύο παιχνίδια της Γκάνας με Νότια Αφρίκη με Σάο Τομέ και Πρίνσιπε. Μάλιστα κόντρα στους δεύτερους πέτυχε και γκολ, το πρώτο του σε διεθνές επίπεδο. Η Γκάνα θα βρίσκεται και αυτή στα τελικά του Κόπα Άφρικα.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου κατέγραψε μόλις μια συμμετοχή με τη Σερβία στα προκριματικά του Μουντιάλ κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν, όταν αντικατέστησε τον Κόστιτς στο 64ο λεπτό. Στα παιχνίδια με Ιρλανδία και Πορτογαλία δε χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Ντράγκαν Στοΐκοβιτς.

Μίχαελ Κρμέντσικ: Δύο συμμετοχές σε τρεις αγώνες κατέγραψε ο 28χρονος Τσέχος επιθετικός του ΠΑΟΚ, μια ως βασικός μια ως αλλαγή. Στο πρώτο παιχνίδι των Τσέχων κόντρα στην Εσθονία δε χρησιμοποιήθηκε καθόλου (2-6), ενώ με το Βέλγιο ξεκίνησε ως βασικός, με τον Γιάροσλαβ Σιλχαβί να τον αντικαθιστά με τον Ματέι Βύντρα, της Μπέρνλι.

Κόντρα στην Ουαλία πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Τόμας Χόουλς στο 53'. Ο βασικός επιθετικός της Τσεχίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, Πάτρικ Σικ, αποβλήθηκε στο 48ο λεπτό για χτύπημα εκτός φάσης.

Κάρολ Σβιντέρσκι: Ο 24χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ, πραγματοποίησε ντεμπούτο με γκολ την εθνική Πολωνίας, καθώς πέτυχε το τρίτο γκολ της εθνικής του κόντρα στην Ανδόρα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Απέναντι στην Αγγλία, στο Γουέμπλεϊ, ξεκίνησε ως βασικός, ωστόσο έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Αρκάντιους Μίλικ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο. Στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών, κόντρα στην Ουγγαρία στο συναρπαστικό 3-3, δεν ήταν καν στην αποστολή του Πάουλο Σόουζα.

ΑΕΚ

Στο διάλειμμα λόγω εθνικών ομάδων, από την Ένωση απουσίαζαν 13 ποδοσφαιριστές, οκτώ εξ αυτών σε επίπεδο ανδρών, με τον Νασίμ Χνιντ να συμμετέχει στις υποχρεώσεις της εθνικής κ-23 της Τυνησίας. Δύο από αυτούς βρήκαν δίχτυα (Ανσαριφάρντ, Λιβάι Γκαρσία) ενώ ο Μάριο Μιτάι έκανε ντεμπούτο με την εθνική Αλβανίας σε επίπεδο ανδρών.

Ίονουτς Νεντελτσιάρου: Δεν αγωνίστηκε καθόλου στα τρία παιχνίδια που έδωσε η εθνική Ρουμανίας, κόντρα στις Βόρεια Μακεδονία, Γερμανία και Αρμενία. Αντιθέτως στα δύο τελευταία παιχνίδια αγωνίστηκε ως βασικός ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ, Αλίν Τόσκα.

Μάριο Μιτάι: Ο 17χρονος Αλβανός αριστερός μπακ έκανε ντεμπούτο με την εθνική του κόντρα στο Σαν Μαρίνο (31/03), με τον προπονητή του να τον περνάει στο παιχνίδι στο 88', αντί του Ερμίρ Λενγιάνι. Σίγουρα το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ. Δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τα παιχνίδια με Ανδόρα και Αγγλία.

Νέναντ Κρίστισιτς: Ο Σέρβος μέσος δεν αγωνίστηκε καθόλου στις τρεις αναμετρήσεις της Σερβίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι με την Ιρλανδία (3-2 νίκησαν οι Σέρβοι) έμεινε εκτός αποστολής, ενώ κόντρα στην Πορτογαλία και το Αζερμπαϊτζάν ήταν στον πάγκο.

Λιβάι Γκαρσία: Ο 23χρονος εξτρέμ είναι ένας εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, αν όχι ο καλύτερος, κάτι που το απέδειξε στα δύο τελευταία παιχνίδια με τη φανέλα της χώρας του. Κόντρα στη Γοιϊάνα πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε μια ασίστ, ενώ στην ισοπαλία με το Πουέρτο Ρίκο (1-1) ήταν αυτός που τροφοδότησε τον σκόρερ της ομάδας του.

Το γκολ και η ασίστ του Λιβάι Γκαρσία με την Γουϊάνα:

Η ασίστ με το Πουέρτο Ρίκο:

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Στη μοναδική αναμέτρηση που έδωσε το Ιράν, σε φιλικό παιχνίδι με τη Συρία, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρήκε δίχτυα. Ο 30χρονος επιθετικός πέρασε στο ματς στο 74ο λεπτό και εννιά λεπτά μετά διαμόρφωσε το τελικό σκορ του αγώνα με ωραίο τελείωμα.

ΒΟΛΟΣ

Πλην του Τάσου Δουβίκα, σε επίπεδο ανδρών κλήθηκε στην εθνική ομάδα του Ισραήλ ο Μπορίς Κλέιμαν. Ο 30χρονος τερματοφύλακας έμεινε στον πάγκο και στα τρία παιχνίδια της εθνικής του ομάδας, ενώ έχει καθίσει κάτω από τα δοκάρια μόλις μια φορά και αυτή σε φιλικό παιχνίδι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο Μάκης Χάβος ήδη δύο ποδοσφαιριστές του να αναχωρούν από τη χώρα μας το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις των αντιπροσωπευτικών τους συγκροτημάτων. Πρόκειται για τους Αντρέ Κάλισιρ (Αρμενία) και Βικίντας Σλίβκα (Λιθουανία).

Μάλιστα ο 30χρονος Αρμένιος στόπερ της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" συμπλήρωσε δύο γεμάτα ενενηντάλεπτα, κόντρα σε Λιχτενστάιν και Ρουμανία, με την ομάδα του να πανηγυρίζει τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια, νικώντας και την Ισλανδία.

Βασικός και στα τρία παιχνίδια ξεκίνησε και ο Βικίντας Σλίβκα, με Ελβετία και Ιταλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ και με το Κόσοβο σε φιλική αναμέτρηση. Οι Λιθουανοί σε τρεις αναμετρήσεις δέχθηκαν ισάριθμές ήττες, ενώ ο Σλίβκα αγωνίστηκε για ολόκληρο το 90λεπτο μόνο κόντρα στην Ιταλία, καθώς έγινε αλλαγή στο δεύτερο μέρος με Κόσοβο και Ελβετία.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ο 33χρονος πρώην αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού και νυν των Αγρινιωτών, Ντελβίν Εντινγκά, αγωνίστηκε και στις δύο αναμετρήσεις της εθνικής Κονγκό, καθώς είναι και ο αρχηγός της ομάδας. Στο 0-0 με την Σενεγάλη ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, ενώ κόντρα στη Γουινέα-Μπισάου μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο (46') ως αλλαγή.

ΑΕΛ

Έναν διεθνή είχε και η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα σε επίπεδο ανδρών. Ο αρχηγός της εθνικής Φινλανδίας, Τιμ Σπαρβ, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις μάχες της Φινλανδίας με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αγωνίστηκε για οκτώ λεπτά κόντρα στην Βοσνία.

Ο λόγος που αγωνίστηκε τόσο λίγο ήταν ο τραυματισμός που αποκόμισε έναν τραυματισμό στο γόνατο και θα υποβληθεί σε απαραίτητη χειρουργική επέμβαση, με αποτέλεσμα να χάσει κάποια παιχνίδια των "βυσσινί" στα playouts.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΑΡΗΣ ΒΟΛΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΕΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ