STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Στα πέντε κρούσματα αναβολή αγώνα

Η μπάλα της Super League
Η μπάλα της Super League EUROKINISSI SPORTS

Η ΓΓΑ ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής (13/11) τη Super League πως έγινε δεκτό το αίτημα για αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και πλέον πρέπει να υπάρξουν πέντε αντί για τρία θετικά δείγματα παικτών για να αναβληθεί ένας αγώνας.

Σε αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου προχώρησε η ΓΓΑ, σε συνεργασία με την αρμόδια υγειονομική αρχή, προκειμένου να μην προκύψουν πολλά ζητήματα αναβολών στους αγώνες της Super League το προσεχές διάστημα εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η ΓΓΑ ενημέρωσε τη Super League πως έγινε δεκτό το αίτημα του Συνεταιρισμού για αλλαγή του πρωτοκόλλου και πλέον πρέπει να υπάρχουν πέντε αντί για τρία θετικά δείγματα παικτών προκειμένου να αναβληθεί ένας αγώνας. Ο αριθμός των πέντε κρουσμάτων αποτελεί απόφαση της υγειονομικής επιτροπής. Η Λίγκα είχε ζητήσει αύξηση του αριθμού και οι αρχές κατέληξαν στον αριθμό πέντε με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τα πολλά κρούσματα στις ομάδες το τελευταίο διάστημα είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή πορεία του πρωταθλήματος.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως για να υπάρξει αναβολή ενός αγώνα πρέπει να υπάρχουν πέντε θετικά δείγματα στο τελευταίο τεστ που θα υποβληθούν οι ομάδες και να αφορά παίκτες κι όχι μέλη του τεχνικού επιτελείου. Το τελευταίο τεστ γίνεται 48 ώρες πριν την τέλεση των αγώνων.

Αν για παράδειγμα μια ομάδα εμφανίσει τρία κρούσματα την Δευτέρα και εν συνεχεία άλλα τρία την Παρασκευή, τότε μετράνε τα τρία τελευταία και όχι τα προηγούμενα, για τα οποία είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της καραντίνας και είχαν αποκλειστεί από το ματς. Αυτό διευκρινίζεται, ώστε να αποφευχθεί το όποιο μπέρδεμα δημιουργούνταν και στις ίδιες τις ομάδες αναφορικά με το πόσα κρούσματα έχουν.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος κινείται πάντα με γνώμονα να διεξάγονται τα παιχνίδια, πάντα με την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αφού το κύριο μέλημα είναι η διασφάλιση της υγείας όλων και η αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΡΗΣ ΑΕΛ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΟΦΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΜΙΑ ΒΟΛΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ LOCKDOWN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ