SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Το πρωτάθλημα της Super League 2 ξεκινάει και το SPORT24 σάς παρουσιάζει τους μονομάχους της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποσοφαίρου. Οι προπονητές, τα αστέρια, τα ρόστερ και οι φιλοδοξίες τους στο νέο πρωτάθλημα.

Μετά από πολλά χρόνια το πρωτάθλημα της Super League 2 ξεκινάει το μήνα Σεπτέμβριο. Μάλιστα ξεκινάει κανονικά στην ημερομηνία που είχε οριστεί η έναρξή του χωρίς να υπάρξει κάποια αναβολή, όπως είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Στη μάχη ρίχνονται 24 ομάδες και μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τρεις ομάδες. Ο Αλμωπός Αριδαίας αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα για τη μη λήψη πιστοποιητικού συμμετοχής από την ΕΕΑ, ωστόσο προσέφυγε στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και ακύρωσε την απόφαση. Για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα πρέπει να καταθέσει φυσικά να εγγυητική επιστολή. Ο αγώνας με τη Νίκη βόλου για την πρεμιέρα δεν ορίστηκε.

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να βγει η απόφαση της αίτησης αναψηλάφησης του Ηρακλή για την υπόθεση του Μπόγκνταν Μάρα, μια υπόθεση που τον επηρεάζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Την ίδια στιγμή, ο Καμπανιακός δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, ωστόσο στην πρεμιέρα με την ΑΕΛ θα αγωνιστεί κανονικά.

Στον Β' όμιλο, ο Απόλλων Σμύρνης δε δήλωσε συμμετοχή και τη θέση του πήρε ο Γιούχτας, ενώ το κενό του ΟΦ Ιεράπετρας δεν καλύφθηκε.

Οι όμιλοι λοιπόν των δύο ομάδων έχουν καταταριστεί ως εξής:

Α΄ Ομιλος: ΑΕΛ, ΑΕΚ Β', Αιολικός, Αλμωπός Αριδαίας (με αστερίσκο η συμμετοχή του), Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Πόντου, Ηρακλής, Καμπανιακός, Κοζάνη, Λεβαδειακός, Μακεδονικός, Νίκη Βόλου, ΠΑΟΚ Β'.

Β' Ομιλος: Athens Kallithea, Αιγάλεω, Γιούχτας, Διαγόρας Ρόδου, Ηλιούπολη, Ιωνικός, Καλαμάτα, Ολυμπιακός Β', Παναθηναϊκός Β', Παναχαϊκή, Τηλυκράτης, Χανιά.

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή σεζόν

Το φετινό πρωτάθλημα έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με το περσινό. Δεν είναι μόνο ο μειωμένος αριθμός των ομάδων, αλλά η αλλαγή του φορμάτ διεξαγωγής του πρωταθλήματος, καθώς θα περιλαμβάνει playoffs και playouts.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες πέντε θέσεις του πρωταθλήματος θα παίξουν στα playoffs ανόδου, τα οποία θα διεξαχθούν σε δύο γύρους (και δύο ρεπό). Οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δύο ομίλους θα προβιβαστούν στη Stoiximan Super League, όπως συνέβαινε και πέρυσι.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 13η και τη 12η θέση (13 ομάδες έχει μόνο ο Βορράς πλέον εφόσον συμμετάσχει ο Αλμωπός) θα υποβιβαστούν απευθείας στη Γ' Εθνική, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 6-11 θα παίξουν στα playouts. Εκεί οι τρεις τελευταίοι θα υποβιβαστούν στη Γ' Εθνική.

Οι ομάδες θα κουβαλήσουν τους μισούς βαθμούς στα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος (αν μια ομάδα τερματίσει στην κανονική διάρκεια με 48 θα παίξει στα playoffs ή τα playouts με 24 βαθμούς).

Στα playoffs και τα playouts συμμετέχουν και οι ομάδες Β, οι οποίες πλέον δεν αποφεύγουν τον υποβιβασμό, καθώς αν πέσουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού συνεχίζουν στη Γ' Εθνική κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός Β' ξεκινάει το πρωτάθλημα με -10 λόγω των τιμωριών που του επιβλήθηκαν πέρυσι για τις αποχωρήσεις από τα παιχνίδια. Η ΑΕΚ Β' αγωνίζεται στον Βορρά μαζί με τον ΠΑΟΚ Β', ενώ ο Παναθηναϊκός Β' κατεβαίνει στο Νότο μαζί με τον Ολυμπιακό Β'.

Τι ισχύει με τηλεοπτικά και ισοβαθμία

Η Super League 2 δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με κάποιον πάροχο για τα τηλεοπτικά, ωστόσο είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΕΡΤ για μια ακόμα χρόνια. Η πρεμιέρα δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, όμως δύο παιχνίδια της (Athens Kallithea - Παναχαϊκή, Ιωνικός - Χανιά) θα καλυφθούν σε Live Streaming από το νεοσύστατο κανάλι της Super League 2 στο YouTube. Παράλληλα όλοι οι αγώνες θα βιντεοσκοπούνται μέσω μιας πλατφόρμας για να μπορεί να δει η ΕΠΟ και η ΕΠΑΘΛΑ όποιο παιχνίδι θεωρηθεί ύποπτο.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν όσα προβλέπει το άρθρο 20 του ΚΑΠ. Πρώτα, δηλαδή, μετρούν τα αποτελέσματα στα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες που ισοβαθμούν και μετά η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες. Στη συνέχεια μετράει η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος, μετά η καλύτερη επίθεση και στη συνέχεια η καλύτερη άμυνα.

Αφού σας περιγράψαμε τι ισχύει για το νέο πρωτάθλημα και τι αλλαγές υπάρχουν σε σχέση με την περσινή σεζόν, το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα προφίλ των 24 μονομάχων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Αλμωπός Αριδαίας δεν έχει αυτή τη στιγμή στελεχώσει το ρόστερ του.

Α' όμιλος

ΠΑΟΚ Β'

Προπονητής: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο ΠΑΟΚ Β' θέλει να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα φυτώριά του και αναδεικνύει ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποτελέσουν τμήμα της πρώτης ομάδας. Ο Πάμπλο Γκαρσία αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τον πάγκο της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου για να αναλάβει τον Πανσερραϊκό και στη θέση του βρίσκεται ο Αλέξης Αλεξιάδης, ο οποίος έχει υπηρετήσει τον ΠΑΟΚ στα τμήματα υποδομής.

Το ρόστερ του διαθέτει πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν τμήμα της πρώτης ομάδας. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Στέφανος Τζίμας, ο οποίος μάλιστα πλέον προπονείται με την πρώτη ομάδα και είναι τακτικά στις επιλογές του Λουτσέσκου για την αποστολή, ωστόσο δεν πρέπει αποκλείεται εντελώς το ενεδεχόμενο να τον δούμε και με τη δεύτερη ομάδα, μιας και πληροί τα ηλικιακά όρια. Άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη που δεν έχει συμπληρώσει τα 18 έτη.

Στο ρόστερ της δεύτερης ομάδας ξεχωρίζουν επίσης και οι Γκορντεζιάνι, Κανίς, Νινούα και Παντεκίδης, οι οποίοι θα έχουν πιο ενεργό ρόλο από τον Τζίμα στην ομάδα. Η δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου μπορεί να ελπίζει για την είσοδο στα Playoffs προβιβασμού, παρότι δεν έχει δικαίωμα για άνοδο.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
EUROKINISSI

Έδρα: Γήπεδο Μακεδονικού (8.100)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Στέφανος Τζίμας

Καλύτερη μεταγραφή: Φώτης Παντεκίδης

Τερματοφύλακες: Κώστας Μπαλωμένος (21), Δημήτρης Μοναστηρλής (19), Αλέξανδρος Τσιόπτσης (20), Αλέξανδρος Λυπηρίδης (19), Χρήστος Ταλιχμανίδης (22).

Αμυντικοί: Παναγιώτης Παναγιώτου (21), Άγγελος Ζίλο (19), Λευτέρης Τασιούρας (19), Ερμής Σελιμάι (19), Βασίλης Κιτσάκης (20), Δημήτρης Κωττάς (18), Γιάννης Μανωλιούδης (20), Μάριος Σινανάι (19), Φώτης Παντεκίδης (26).

Μέσοι: Νίκα Νινούα (24), Δημήτρης Τσοπούρογλου (21), Αργύρης Δαρέλας (20), Βασίλης Γρόσδης (20), Γιώργος Κουλούρης (19), Ζήσης Τσίκος (19), Κώστας Γκούμας (18), Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ (17), Κυριάκος Γιαξής (22), Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ (19), Θόδωρος Καλόγηρος (19).

Επιθετικοί: Δημήτρης Πανίδης (22), Βασίλης Γκορντεζιάνι (21), Νίκος Σπυράκος (19), Λάμπρος Σμυρλής (19), Μηνάς Βασιλειάδης (18), Χισάμ Κανίς (26), Στέφανος Τζίμας (17).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο ΠΑΟΚ τροφοδότησε τη δεύτερη ομάδα του αποκλειστικά και μόνο από τα τμήματα υποδομής του. Εξαίρεση αποτελεί ο Φώτης Παντεκίδης που αποκτήθηκε από τον Πανσερραϊκό για να προσθέσει εμπειρία στην άμυνα. Αντίθετα αποχώρησαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, μεγαλύτεροι σε ηλικία, οι οποίοι την περσινή σεζόν είχαν ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα όπως οι Χατζηστραβός, Μπράντονιτς, Ουεντραόγκο, Μελετίδης και Μορικέλι.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Απόλλων Πόντου (25/09 - εντός), Καμπανιακός (01/10 - εντός), ΑΕΚ Β' (11/10 - εντός), Ηρακλής (15/10 - εκτός), Αιολικός (22/10 - εντός), Μακεδονικός (29/10 - εκτός).

ΑΕΚ Β'

Προπονητής: Νίκος Κούστας

Ο στόχος της χρονιάς: Η ΑΕΚ Β' θέλει δεδομένα να έχει μια πολύ καλύτερη πορεία σε σχέση με την περσινή, όπου βρέθηκε στο φάσμα της ζώνης του υποβιβασμού. Άλλωστε από φέτος οι δεύτερες ομάδες μπορούν να υποβιβάζονται, οπότε το να παραμείνει σε τροχιά πάνω από τη ζώνη αποτελεί "υποχρέωση".

Ο Νίκος Κούστας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της δεύτερης ομάδας της Ένωσης και θέλει να προετοιμάσει τους παίκτες για να ανεβούν στην πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμείδα, όπως έκανε ο Ζίνι. Από το ρόστερ ξεχωρίζουν οι παλαιότεροι Ραντόνια, Λάτσι, Γκίνης και Τζούντα Γκαρσία, ενώ αποκτήθηκαν και ποδοσφαιριστές με προοπτική για το μέλλον όπως οι Ιλίας Λεφράνκ, Ζαν Πιέρ Τιεΐ και Σάμι Τιλμκενί.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Η ομαδική φωτογραφία των παικτών της ΑΕΚ Β' στο φιλικό με την Ηλιούπολη INTIME SPORTS

Έδρα: Σεραφείδειο (3.000)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Βεντάτ Ραντόνια

Η καλύτερη μεταγραφή: Ιλίας Λεφράνκ

Τερματοφύλακες: Παναγιώτης Γκίνης (24), Άγγελος Αγγελόπουλος (20), Σάμι Τλμεκανί (19), Γιάννης Μαρίνης (18).

Αμυντικοί: Ζίγκα Λάτσι (21), Βασίλης Τρούμπουλος (19), Σπύρος Χατζηκυριάκος (18), Βεντάτ Ραντόνια (22), Στέφανος Κάτσικας (21), Νίκος Κανελλόπουλος (20), Αλέξανδρος Πήλιος (19).

Μέσοι: Χρήστος Λέλεκας (19), Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς (24), Κώστας Ρουκουνάκης (22), Γιάννης Πιτιλάκος (19), Λαέρτ Πάπα (20), Γιάννης Κορομηλάς (21), Χαμέντ Φοφανά (19), Τζέιμς Πανέρας (21)

Επιθετικοί: Τζούντα Γκαρσία (22), Ιλίας Λεφράνκ (19), Παναγιώτης Γεωργέας (20), Αλέξης Γκολφίνος (20), Άρης Ανδρικόπουλος (17), Αποστόλης Χριστόπουλος (20), Γιώργος Σταμούλης (21), Λάμπρος Μουστάκας (20), Σπύρος Σκόνδρας (22), Γιώργος Δημοσθενιάδης (20), Ζαν Πιέρ Τιεΐ (21), Αναστάσιος Κοντορούχας (19).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η ΑΕΚ κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι φέρνοντας ταλέντα από την Αφρική για τη στελέχωση της δεύτερης ομάδας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ζίνι. Οι Ιλίας Λεφράνκ, Σάμι Τλμεκανί Ζαν Πιέρ Τιεΐ εντάσσονται στη δεύτερη ομάδα, ενώ εκεί λογικά θα δούμε και τους Τζάλοου Λαμαράνα και Ρόκσον Γεμπόα να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Φυσικά από την περσινή ομάδα αποχώρησαν και κάποιοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στην ομάδα. Πρόκειται για τους Χατζηεμμανουήλ, Κοσίδη, Παρρά, Γερολέμου και Ευθήμη Χριστόπουλο.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Αναγέννηση Καρδίτσας (24/09 - εκτός), ΑΕΛ (01/10 - εντός), ΠΑΟΚ Β' (11/10 - εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (εκτός), Ρεπό, Λεβαδειακός (εκτός - 29/10).

ΑΕΛ

Προπονητής: Παναγιώτης Γκουτσίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Η ΑΕΛ τερμάτισε για δεύτερη διαδοχική σεζόν πέρυσι στη δεύτερη θέση και φέτος συγκαταλέγεται ξανά στα φαβορί για την άνοδο στη Stoiximan Super League. Ο στόχος για τους βυσσινί παραμένει ο ίδιος και επιθυμούν φέτος με την επιστροφή στην AEL FC Arena να το πετύχουν.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας και έχει αναλάβει το έργο για να επαναφέρει την ΑΕΛ στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, θέση στην οποία ανήκε και στο παρελθόν με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

2023-2024 (  / EIUROKINISSI)
Οι παίκτες της ΑΕΛ στην πρώτη προπόνηση ενόψει της νέας χρονιάς EUROKINISSI SPORTS

Έδρα: AEL FC Arena (16.118)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Μάριος Όγκμποε

Καλύτερη μεταγραφή: Λεάντρο Οτορμίν

Τερματοφύλακες: Κώστας Θεοδωρόπουλος (33), Στέφανος Σουλούκος (22), Θόδωρος Βενετικίδης (22), Λάμπρος Αντωνόπουλος (18)

Αμυντικοί: Πέτρος Καλουτσικίδης (22), Θεοχάρης Ηλιάδης (27), Θανάσης Γιανναράκης (24), Μαξίμ Μαξιμένκο (33), Δημήτρης Στάμου (32), Αχμέντ Ουαταρά (19), Γιώργος Μαϊδανός (25), Γιώργος Παπαδόπουλος (20), Νίκος Κουκουβάρας (18), Στέργιος Παρασκευάς (22), Θανάσης Παπαγεωργίου (36)

Μέσοι: Κώστας Πλέγας (26), Μανώλης Πατράλης (26), Δημήτρης Θωμαΐδης (23), Λούκα Αντράντα (22), Παναγιώτης Νίκας (17), Βασίλης Αρσένης (18), Κώστας Παπαγεωργίου (28), Μάρκος Νίνο (20), Δημήτρης Μιλτιάδης (21), Κυριάκος Ζισούλης (19), Ανισέ Μπρου (24)

Επιθετικοί: Φαμπρίσιο Πεντρόσο (30), Δημήτρης Μαυριάς (26), Σπύρος Ρούσης (21), Λεάντρο Οτόρμιν (27), Μάριος Ογκμπόε (28), Τομπίας Ζάρατε (23), Νίκος Βλιώρας, Ανίς Μπρου (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η ΑΕΛ κράτησε κάποια βασικά κομμάτια του περσινού ρόστερ και φέτος, ωστόσο προχώρησε και σε αλλαγές. Στην επιθετική γραμμή ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των Οτορμίν, Ζάρατε και Μπρου. Ως προς τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν αυτή του Νίκου Γκοτζαμανίδη για τον Πανσερραϊκό και του Αλέξανδρου Νικολιά για τον Λεβαδειακό.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Καμπανιακός (24/09 - εντός), ΑΕΚ Β' (01/10 - εκτός), Ηρακλής (11/10 - εντός), Αιολικός (15/10 - εντός), Μακεδονικός (22/10 - εντός), Αναγέννηση Καρδίτσας (29/10 - εκτός).

Αιολικός

Προπονητής: Απόστολος Χαραλαμπίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Αιολικός επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 37 χρόνια και ο στόχος του είναι να παραμείνει εκεί για αρκετά χρόνια. Η ομάδα της Λέσβου πήρε τον Απόστολο Χαραλαμπίδη στο τιμόνι και ενισχύθηκε σημαντικά με στόχο να πετύχει μια εύκολη παραμονή στην κατηγορία, χωρίς να μπλέξει σε περιπέτειες.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, έχοντας εμπειρία από την κατηγορία, ενώ από το ρόστερ ξεχωρίζει ο Γιώργος Μανούσος που επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, "Ταρλάς" (3.000)

Παίκτης που αξίζει την προσοχή: Γιώργος Μανούσος

Καλύτερη μεταγραφή: Αλέκσα Μιλόγεβιτς

Τερματοφύλακες: Γιάννης Μπότσαρης (22), Ιβάν Ντόκιτς (23), Αλέκσα Μιλόγεβιτς (23).

Αμυντικοί: Γκουρζίντερ Σινγκ (26), Άρης Κολλαράς (28), Μανώλης Αλιατίδης (28), Νίκος Καρανίκας (31), Γιώργος Κριμιτζάς (21), Νίκος Κεχαγιάς (23), Αστέριος Μούχαλης (26), Κώστας Γαλεάδης (24), Δημήτρης Ουνγιαλίδης (29), Λευτέρης Τριανταφύλλου (20), Γιαν Λουμανσρούμπεν (32).

Μέσοι: Κέβιν Γιοκέ (27), Τάσος Λαγός (31), Γκόραν Ζάκαριτς (31), Νίκος Χαλκιαδάκης (19), Στάθης Καγκελίδης (23), Βασίλης Τριανταφυλλάκος (31), Χρήστος Νούλας (18), Ντράγκολιουμπ Σέρνιτς (31).

Επιθετικοί: Γιώργος Μανούσος (36), Ούλριχ ΕνΝομό (27), Γιάννης Ιωάννου (23), Μπραχίμε Κονέ (23), Σαλέτα Κόρντιτς (30).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Αιολικός άλλαξε ολόκληρη την ομάδα, καθώς δεν κράτησε κανέναν ποδοσφαιριστή από την περσινή σεζόν, όπου πανηγύρισε την άνοδο στη Super League 2. Το πρώτο διάστημα η χημεία δεδομένα θα είναι ένα θέμα για την ομάδα του Βορείου Αιγαίου.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Κοζάνη (24/10 - εκτός), Μακεδονικός (01/10 - εντός), Αναγέννηση Καρδίτσας (11/10 - εκτός), ΑΕΛ (15/10 - εντός), ΠΑΟΚ Β' (22/10 - εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (εντός).

Αναγέννηση Καρδίτσας

Προπονητής: Γιώργος Τυριακίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Την περσινή σεζόν η Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν από τις καλύτερες ομάδες, ωστόσο φέτος οι πιθανότητες για άνοδο είναι πολύ λιγότερες. Οι Θεσσαλοί κράτησαν ένα μεγάλο κορμό από το περσινό ρόστερ, ενώ την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Γιώργος Τυριακίδης, επί χρόνια προπονητής του Αλμωπού Αριδαίας. Αν δεν κάνουν την έκπληξη για την άνοδο στη Super League δεδομένα δε θέλουν να μπλέξουν σε περιπέτειες ως προς την παραμονή τους.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Ο Στέφανος Αθανασιάδης με τη φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας (3.500)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Στέφανος Αθανασιάδης

Η καλύτερη μεταγραφή: Σωτήρης Κοκκίνης

Τερματοφύλακες: Νέστορας Γκέκας (28), Θεμιστοκλής Τσέλιος (25).

Αμυντικοί: Νίκος Γκόλιας (30), Απόστολος Σκόνδρας (34), Νίκος Στασινόπουλος (19), Κώστας Μπαλαμότης (18), Τζέιμς Σταμόπουλος (32), Γιώργος Μακρυδάκης (23), Βλάσης Ανδρικόπουλος (24), Παρασκευάς Ντουμάνης (22).

Μέσοι: Βαγγέλης Κέρθι (24), Βαλάντης Κοζορώνης (31), Αχιλλέας Σαλαμούρας (23), Βασίλης Μπούζας (30), Κώστας Κορελάς (23).

Επιθετικοί: Ελιβέλτο (31), Σωτήρης Κοκκίνης (23), Γιώργος Ξύδας (26), Θόδωρος Βερνάρδος (25), Θανάσης Παπαδάκος (20), Παναγιώτης Ζάνγκος (20), Στέφανος Αθανασιάδης (34), Δημήτρης Θεοδωρίδης (21).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Αναγέννηση ενισχύθηκε στο μεταγραφικό παζάρι με νεαρούς ποδοσφαιριστές με τις κινήσεις των Κοκκίνη, Σαλαμούρα και Ανδρικόπουλου να ξεχωρίζουν. Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ έπεσε, καθώς οι περισσότεροι παίκτες που αποχώρησαν ήταν οι πιο έμπειροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία με μικρές εξαιρέσεις, όπως οι Αθανασιάδης, Κοζορώνης, Σταμόπουλος, Σκόνδρας και Γκόλιας.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ΑΕΚ Β' (24/10 - εντός), Ηρακλής (01/10 - εκτός), Αιολικός (11/10 - εντός), Μακεδονικός (15/10 - εκτός), Κοζάνη (22/10 - εκτός), ΑΕΛ (29/10 - εντός).

Απόλλων Πόντου

Προπονητής: Σιρίλ Καλί

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Απόλλων Πόντου κατάφερε και πέρυσι να σωθεί την τελευταία στιγμή, με τις φιλοδοξίες της να μην αλλάζουν και φέτος, καθώς ο στόχος της είναι η παραμονή στην κατηγορία, με την αποστολή φέτος να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Φέτος μετά από πολλά χρόνια είχαμε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, καθώς ο άλλοτε ποδοσφαιριστής Σιρίλ Καλί και πρώην βοηθός του Καλαϊτζίδη, τον διαδέχθηκε στον πάγκο.

Το ρόστερ έχει αλλάξει στο μεγαλύτερο μέρος του σε σχέση με πέρυσι, με τους Θεσσαλονικείς να αποκτούν κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Οι παίκτες του Απόλλωνα Πόντου πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχαν κόντρα στα Χανιά για το Κύπελλο INTIME SPORTS

Έδρα: Δεν έχει γνωστοποιηθεί η έδρα του Απόλλωνα.

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Χουσεΐν Μουμίν

Η καλύτερη μεταγραφή: Κώστας Ρουγκάλας

Τερματοφύλακες: Γιάννης Ράντος (23), Βασίλης Κίναλης (24).

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Κάρδαρης (22), Βαλεντίν Μέτγκενμπεργκ (20), Αλέξανδρος Καλογέρης (37), Δημήτρης Αμαραντίδης (37), Ζογκ Ντιαλόσι (23), Κώστας Ρουγκάλας (29).

Μέσοι: Αλέξανδρος Σαχόλλι (22), Χουσεΐν Μουμίν (36), Γιάννης Καλαϊτζίδης (30), Κώστας Ισαακίδης (20), Βασίλης Κωστίκα (24), Μιλτιάδης Ίννος (20), Σάββας Ζαπουνίδης (19), Βασίλης Πέλκας (24), Κώστας Λαμπίρης (24), Άλεξ Αγκουάδο (20).

Επιθετικοί: Ρουμπέν Ντε Τομάς (23), Αλφρέδρο Μπλανκ (25), Μάριος Χαμοξάρας (19), Χρήστος Αλμπάνης (24), Τζόναθαν Φλένσμποργκ (22).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του Απόλλωνα Πόντου που κινήθηκε κυρίως στην απόκτηση νεότερων σε ηλικία ποδοσφαιριστών χωρίς να κάνει το μεγάλο μπαμ. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των Ρουγκάλα, Αλμπάνη και Κίναλη από την εγχώρια αγορά. Αντίθετα αποχώρησαν μεταξύ άλλων οι Αραβίδης, Ντοναλντόνι και Μπελεβώνης.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ΠΑΟΚ Β' (25/10 - εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (εκτός), ρεπό, Λεβαδειακός (15/10 - εκτός), Νίκη Βόλου (22/10 - εντός), Κοζάνη (29/10 - εντός).

Καμπανιακός

Προπονητής: Ηλίας Σαπάνης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Καμπανιακός επιστρέφει στη Β' Εθνική σχεδόν μισό αιώνα μετά (48 χρόνια). Η ομάδα από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης βέβαια δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ και μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα, η συμμετοχή της παραμένει ένα ερωτηματικό. Στον πάγκο της ομάδας παρέμεινε ο Ηλίας Σαπάνης, ο οποίος την περσινή σεζόν είχε οδηγήσει τους Θεσσαλονικείς στη δεύτερη κατηγορία. Αν ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά κωλύματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, τότε θα παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Οι παίκτες του Καμπανιακού με το Κύπελλο της ΕΠΣ Μακεδονίας την περσινή σεζόν INTIME SPORTS

Έδρα: Γήπεδο Χαλάστρας Θεσσαλονίκης

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Άγγελος Παπαστεριανός

Η καλύτερη μεταγραφή: Δημήτρης Γιυοκούδης

Τερματοφύλακες: Χρήστος Κασαπίδης (22), Αστέριος Γιακουμής (25).

Αμυντικοί: Παύλος Καθάριος (31), Γιώργος Λαγωνίδης (21), Μάριος Προσκυνητόπουλος (27), Μιχάλης Μπούσης (24), Κρίτων Νικολαΐδης (25), Φιλήμων Φροσύνης (22), Άγγελος Παπαστεριανός (32), Γιάννης Βοσκόπουλος (36).

Μέσοι: Στάθης Σαρβανίδης (28), Νίκος Καθάριος (29), Χρήστος Καράμπελας (31), Γιώργος Γαρύφαλλος (29), Παναγιώτης Παντέλης (17), Γιώργος Παπακωνσταντίνου (22).

Επιθετικοί: Δημήτρης Γιουκούδης (26), Παναγιώτης Μανιός (27), Στέλιος Πόζογλου (27), Μιχάλης Ζαννάκης (23), Δημήτρης Ξιφιλίνος (22), Γκερόν Τότσκα (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Καμπανιακός κράτησε μεγάλο κομμάτι από το ρόστερ της περσινής σεζόν στο οποίο συμμετείχε στη Γ' Εθνική και το ενίσχυσε με παίκτες κυρίως από ομάδες της Βόρειας Ελλάδας. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των Γιουκούδη, Παπαστεριανού και Τότσκα, ενώ έχασε τον πρώτο σκόρερ του την περσινή σεζόν, Ηλία Ιγνατίδη.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ΑΕΛ (24/10 - εκτός), ΠΑΟΚ Β' (01/10 - εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (εντός), ρεπό, Λεβαδειακός (22/10 - εντός), Νίκη Βόλου (20/10 - εκτός).

Κοζάνη

Προπονητής: Άγγελος Διγκόζης

Ο στόχος της χρονιάς: Η Κοζάνη εκπλήρωσε ένα όνειρο 42 ετών, καθώς επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας θέλει να πετύχει μια άνετη παραμονή και έχει χτίσει ένα ρόστερ που μπορεί να το πετύχει. Προπονητής της ανέλαβε ο Άγγελος Διγκόζης, ο οποίος στο παρελθόν έχει κοουτσάρει αρκετές ομάδες στην κατηγορία, ενώ το ρόστερ της αποτελείται από ένα κράμα έμπειρων και νεαρών ποδοσφαιριστών.

SUPER LEAGUE 2 /   -  
( /EUROKINISSI)
Ο προπονητής της Κοζάνης, Άγγελος Διγκόζης EUROKINISSI SPORTS

Έδρα: ΔΑΚ Κοζάνης (4.000)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Θεμιστοκλής Τζημόπουλος

Η καλύτερη μεταγραφή: Νίκος Κοροβέσης

Τερματοφύλακες: Τάσος Καραγκιόζης (26), Θανάσης Μπίκος (19), Πρόδρομος Μπλατσιώτης (24).

Αμυντικοί: Ξενοφών Πάνος (34), Δημήτρης Σουλιώτης (28), Θέμης Τζημόπουλος (37), Αδάμ Κούφας (21), Βαγγέλης Αναστασόπουλος (29), Δημήτρης Τάτσης (23), Νίκος Κοροβέσης (32), Κώστας Τρομπούκης (22).

Μέσοι: Κώστας Ίτσιος (22), Θεοχάρης Ψάλτης (27), Μανώλης Καλλέργης (33), Γιώργος Αποστολίδης (28), Σπύρος Βλαχόπουλος (20), Κώστας Βοριαζίδης (21), Γιάννης Παπαδόπουλος (22), Παναγιώτης Κάτανας (16), Σπύρος Νάτσιος (25), Άνταμ Ελ Ιντρίσι (26), Αλέξανδρος Καραγιάννης (30).

Επιθετικοί: Θανάσης Κανούλας (31), Αλεξάντερ Ζαρίκος (23), Θεοχάρης Ποζατζίδης (24), Σάββας Σιατραβάνης (31).

Tι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Κοζάνη ενισχύθηκε σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές (Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Καλλέργης), αλλά και νεότερους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά (Ποζατζίδης, Νάτσος). Ταυτόχρονα κράτησε σημαντικούς παίκτες από την περσινή σεζόν, όπως ο πρώτος σκόρερ Κανούλας, αλλά και ο αρχηγός Ξενοφών Πάνος.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Αιολικός (24/10 - εντός), Λεβαδειακός (01/10 - εκτός), Μακεδονικός (11/10 - εκτός), Νίκη Βόλου (15/10 - εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (22/10 - εντός), Απόλλων Πόντου (29/10 - εκτός).

Λεβαδειακός

Προπονητής: Νίκος Νιόπλιας

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να παραμείνει στη Stoiximan Super League την περσινή σεζόν, καθώς υποβιβάστηκε στη Super League 2, όμως στοχεύει να επιστρέψει άμεσα στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα για πολλούς θεωρείται το Νο.1 φαβορί του Α' ομίλου για να εξασφαλίσει την άνοδο. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος έχει εμπειρίες και παραστάσεις από την Α' Εθνική.

Το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ άλλαξε σε σχέση με το περσινό, ωστόσο οι παλαιότεροι σε συνδυασμό με τις νέες προσθήκες συνθέτουν ένα δυνατό σύνολο το οποίο μπορεί να πετύχει την άνοδο.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Η ομαδική φωτογραφία των παικτών του Λεβαδειακού πριν από το παιχνίδι Κυπέλλου με την Ηλιούπολη INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς (5.915)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Γιώργος Νίκας

Η καλύτερη μεταγραφή: Λούκας Πολέτο

Τερματοφύλακες: Χρυσόστομος Στάγκος (21), Γιάννης Αγγελόπουλος (25), Στέφαν Γιοβάνοβιτς (26), Ντάβιντ Γκροφ (31).

Αμυντικοί: Αντώνης Ντεντάκης (28), Μάριος Βήχος (23), Τριαντάφυλλος Τσάπρας (22), Γιούχα Πίρινεν (32), Γιάννης Σωτηράκος (28), Άνχελ Λόπεθ (26), Παναγιώτης Λιάγκας (24), Κώστας Βέρρης (17), Νίκος Τσάρας (17), Τιμόθεος Τσελεπίδης (27).

Μέσοι: Στέφεν Χάμοντ (27), Αντονί Μπελμόν (28), Γιώργος Νίκας (24), Αλφρέδο Μεχία (33), Ρενίλντ Κασέμι (20), Παναγιώτης Συμελίδης (31), Αλέξανδρος Νικολιάς (29).

Επιθετικοί: Νάντρεϊ Νταγκό (26), Χοσέ Ρομό (30), Μιχάλης Κουιρουκίδης (28), Γιάννης Γιαννιώτας (30), Καζένγκα Λούλα Λούα (33), Μαξιμιλιάνο Κουάδρα (28), Λούκας Πολέτο (28), Θόδωρος Τσιριγώτης (23).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Τα δικαιώματα του Γιώργου Νίκα παραχωρήθηκαν στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο 24χρονος μέσος παρέμεινε στον Λεβαδειακό με δανεισμό. Οι Βοιωτοί κράτησαν μεταξύ άλλων και τους Μεχία, Μπελμόν, Χάμοντ και Γιαννιώτα, επανέφεραν στο ρόστερ τους τον Λούκας Πολέτο, ενώ απέκτησαν τους Κουιρουκίδη, Κουάδρα, Σωτηράκο και Τσελεπίδη που ξεχώρισαν από την περσινή Super League 2, όπως και τον Νταγκό από τον Παναιτωλικό.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ρεπό, Κοζάνη (01/10 - εντός), Νίκη Βόλου (11/10 - εκτός), Απόλλων Πόντου (15/10 - εντός), Καμπανιακός (22/10 - εκτός), ΑΕΚ Β' (29/10 - εντός).

Μακεδονικός

Προπονητής: Στέλιος Μαλεζάς

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Μακεδονικός μπαίνει με τον ίδιο στόχο σε σχέση με πέρυσι στο νέο πρωτάθλημα, καθώς θέλει να παραμείνει στην κατηγορία, μια αποστολή που δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Ο Στέλιος Μαλεζάς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Νέας Ευκαρπίας, η οποία δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, κάνοντας λίγες και στοχευμένες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Η ενδεκάδα του Μακεδονικού κόντρα στο Αιγάλεω INTIME SPORTS

Έδρα: Γήπεδο Μακεδονικού (8.100)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Μιγκέλ Μπιανκόνι

Καλύτερη μεταγραφή: Κώστας Προβυδάκης

Τερματοφύλακες: Κλέτον Περντρέου (24), Στέφανος Γουναρίδης (33), Κώστας Βλάχος (19)

Αμυντικοί: Κώστας Προβυδάκης (27), Οδυσσέας Λυμπεράκης (25), Απόστολος Αδαμίδης (20), Σπύρος Σαραγιώτης (28), Κώστας Τσαμούρης (19), Φεϊζή Χασάνογλου (24), Πέδρο Λούκας (21).

Μέσοι: Θανάσης Λεωνιδόπουλος (27), Σαντιάγκο Ραμίρεζ (25), Κώστας Παναγιωτούδης (29), Θανάσης Μελετίδης (24), Γιώργος Τσιλιγγίρης (22), Σαντιάγκο Μοντόγια (24), Αντρές Σαγκινέντι (32).

Επιθετικοί: Αλέξανδρος Ζαφειράκης (27), Λούκα Μπουλάτοβιτς (24), Κριστιβί Ντόια (18), Λευτέρης Γρηγοριάδης (18), Μιγκέλ Μπιανκόνι (31), Αλμπέρτο Σιμόνι (26).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Μακεδονικός έδωσε εισιτήριο επιστροφής στον Μιγκέλ Μπιανκόνι στην Ελλάδα, ενώ απέκτησε και τον Κώστα Προβυδάκη που πανηγύρισε το πρωτάθλημα με την Κηφισιά την περσινή σεζόν. Την ίδια στιγμή κράτησε βασικά κομμάτια του κορμού της από πέρυσι, όπως οι Γκέντσογλου, Λισγάρας και Σιατραβάνης

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ηρακλής (23/09 - εντός), Αιολικός (01/10 - εκτός), Κοζάνη (11/10 - εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (15/10 - εντός), ΑΕΛ (22/10 - εκτός), ΠΑΟΚ Β' (29/10 - εκτός).

Νίκη Βόλου

Προπονητής: Δημήτρης Ελευθερόπουλος

Ο στόχος για τη νέα χρονιά: Η Νίκη Βόλου έχει μια σταθερή καλή πορεία στην κατηγορία στο πέρασμα των χρόνων, έχοντας πάντα τη φιλοδοξία να ανεβεί στη Super League. Το ίδιο ισχύει και τη φετινή σεζόν, στην οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για τη διεκδίκηση της ανόδου. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας από πέρυσι και φιλοδοξεί να πετύχει το μεγάλο στόχο τη φετινή σεζόν.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Ο προπονητής της Νίκης, Δημήτρης Ελευθερόπουλος INTIME SPORTS

Έδρα: Πανθεσσαλικό Στάδιο (22.700)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Χοσέτε Μιράντα

Καλύτερη μεταγραφή: Βλαντ Μοράρ

Τερματοφύλακες: Θανάσης Γκαραβέλης (31), Νίκος Μπουργάνης (26), Μανώλης Αποστολίδης (40), Βασίλης Κραβαρίτης (21).

Αμυντικοί: Σάββας Τοπαλίδης (26), Χρήστος Γρομητσάρης (32), Απόστολος Στίκας (27), Ζοζέφ Αντουάν Ναά (21), Αντώνης Αναστασίου (27), Βαγγέλης Ανδρέου (33), Πατρίκ Μπάχανακ (26).

Μέσοι: Πασχάλης Κάσσος (32), Παύλος Κυριακίδης (32), Τσόσε Αντόνιο Μιράντα (25), Δημήτρης Λίταινας (28), Ραφαήλ Πέππας (27), Λάμπρος Πολίτης (28), Βασίλης Γαβριηλίδης (31), Παναγιώτης Παναγιωτίδης (25), Νεσάτ Μέτσε (28), Αντριάνο Σκεντεράι (23), Γεράσιμος Βουκελάτος (25).

Επιθετικοί: Βλαντ Μοράρ (30), Χρήστος Τζιώρας (35), Παναγιώτης Μπάλλας (20), Λέο Ριμπέιρο (29).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Νίκη Βόλου ενισχύθηκε σημαντικά στην αιχμή, αποκτώντας τον Βλαντ Μοράρ και τον Λέο Ριμπέιρο, αλλά και του Νάα και Μπάχανακ για την άμυνα. Από εκεί και πέρα στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι "έχασε" τους Μπάγιτς, Τσουκαλά και Τόνι Ροχάνο.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Αλμωπός Αριδαίας (δεν έχει οριστεί), ρεπό, Λεβαδειακός (11/10 - εντός), Κοζάνη (15/10 - εντός), Απόλλων Πόντου (22/10 - εκτός), Καμπανιακός (29/10 - εντός).

Ηρακλής

Προπονητής: Σάκης Τσιώλης

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Ηρακλής είναι ίσως το πιο βαρύ όνομα της κατηγορίας (μαζί με την ΑΕΛ) και πάντα φιλοδοξεί να επιστρέψει στη Super League. Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα αποτελούν τροχοπέδη για τον Γηραιό, ο οποίος όμως έχει μια αρκετά καλή ομάδα και με τον Σάκη Τσιώλη στο τιμόνι θα κυνηγήσει το όνειρο, έστω κι αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Η ενδεκάδα του Ηρακλή στο φιλικό με την Athens Kallithea INTIME SPORTS

Έδρα: Καυτανζόγλειο Στάδιο (27.700)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Βασίλης Βιτλής

Η καλύτερη μεταγραφή: Ενέκο Καπίγια

Τερματοφύλακες: Μάρκος Βελλίδης (36), Στέφανος Παλαβράκης (28), Αποστόλης Μπαρμπόπουλος (22), Δημοσθένης Μακρής (21), Παναγιώτης Λύγκας (21)

Αμυντικοί: Θοδωρής Χειρίτραντας (23), Δημήτρης Σγουρής (23), Σεμπάστιαν Χρουσιέλ (26), Βασίλης Βιτλής (30), Σιμόν Γκμπενιόν (31), Χρήστος Σιούτας (21)

Μέσοι: Ματέο Τόρες (21), Κριστιάν Κούστα (26), Γιάννης Δοϊρανλής (21), Οδυσσέας Σπυρίδης (22), Ντέγια Γκάιτς (22), Νταβίντ Στοϊσέβιτς (22), Στάθης Ελευθεριάδης (21), Τιμίπερε Εμπό (21), Χριστόφορος Δασκαλάκης (20).

Επιθετικοί: Νικολάς Σίλβα (26), Ενέκο Καπίγια (28), Ευθύμης Ζησόπουλος (21), Μιχάλης Μπαλικτσής (23), Μιχάλης Τσουμάνης (21), Χρήστος Κουντουριώτης (25), Μάριος Γεωργόπουλος (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Γηραιός έχει ένα αρκετά αλλαγμένο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Οι Γιουμπιτάνα, Άλεξιτς, Ματίας Τομάς και Πανάγου συνεχίζουν σε ομάδες της Super League και φυσικά δεν είναι οι μοναδικώς "απώλειες". Αντί αυτών αποκτήθηκαν μεταξύ άλλων ο Ενέκο Καπίγια και ο Σιμόν Γκμπενιόν, αλλά και ο Ουρουγουανός μέσος Ματέο Τόρες.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Μακεδονικός (23/09 - εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (01/10 - εντός), ΑΕΛ (11/10 - εκτός), ΠΑΟΚ Β' (15/10 - εντός), Αλμωπός Αριδαίας (εκτός), Ρεπό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Α' ομίλου

Η κλήρωση της Super League 2, ο Α' όμιλος
Η κλήρωση της Super League 2, ο Α' όμιλος PRINT SCREEN

Β' όμιλος

Ολυμπιακός Β'

Προπονητής: Αριέλ Ιμπαγάσα

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Ολυμπιακός Β' θέλει να ξεπεράσει γρήγορα τον βραχνά του -10 για να μη μπλέξει σε περιπέτειες υποβιβασμού. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια για να καθοδηγήσει τη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού στη νέα της προσπάθεια. Όπλο της θα είναι η ομοιογένεια, καθώς τροφοδοτήθηκε από τα τμήματα υποδομής του κλαμπ, αλλά και την προσθήκη του Ραφαήλ Σγούρου από τον Άρη.

/  -   (  / EUROKINISSI)
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Β' στο φιλικό με τον Παναργειακό EUROKINISSI SPORTS

Έδρα: Προπονητικό Κέντρο Ρέντη (3.000)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Αλγκασίμ Μπα

Η καλύτερη μεταγραφή: Ραφαήλ Σγουρός

Τερματοφύλακες: Αρμάντο Περλέσι (20), Παντελής Μιχαήλ (18), Δημήτρης Στουρνάρας (22).

Αμυντικοί: Πέτρος Μπαγκαλιάνης (22), Δημήτρης Ρέτσος (19), Απόστολος Αποστολόπουλος (21), Ισίδωρος Κουτσίδης (19), Ευάγγελος Κεραμίδας (21), Κώστας Κωστούλας (18).

Μέσοι: Ραφαήλ Σγουρός (19), Παύλος Μαυρούδης (22), Βασίλης Κατσουλίδης (21), Ιάγο Ιμπαγάσα (20), Ιωάννης Κώστη (23), Αναστάσιος Σαπουντζής (21), Μιχάλης Πατήρας (19), Γιάννης Καράκουτης (20), Χρήστος Μουζακίτης (17), Άγγελος Αργύριου (20).

Επιθετικοί: Αλγκασίμ Μπα (21), Ανέστης Βλαχομήτρος (22), Γιώργος Συρμής (20), Χρήστος Λιάτσος (20), Αναστάσιος Τσέλιος (21), Γιώργος Χαραλαμπόγλου (19), Αντώνης Παπακανέλλος (18), Γιώργος Μαρίνος (23), Χαράλαμπος Κωστούλας (16), Ντιμπί Κεϊτά (20), Δημήτρης Πινακάς (22).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Ολυμπιακός με εξαίρεση τον Σγουρό δεν ενίσχυσε τη δεύτερη ομάδα με παιδία που δεν ανήκαν μέχρι τώρα στο έμψυχο δυναμικό του. Αντίθετα αποχώρησαν παίκτες όπως οι Αμπντουλαγιέ Νταμπό, Αλίγιαγκιτς, Καλογερόπουλος και Σουρλής.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ηλιούπολη (23/09 - εντός), Athens Kallithea (01/10 - εκτός), Ιωνικός (15/10 - εντός), Παναθηναϊκός Β' (22/10 - εκτός), Τηλυκράτης (29/10 - εντός), Γιούχτας (εκτός).

Παναθηναϊκός Β'

Προπονητής: Σωτήρης Αντωνίου

Ο στόχος της χρονιάς: Η δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού δεν θέλει να μπλέξει σε περιπέτειες ως προς τον υποβιβασμό της, μια αρκετά δύσκολη αποστολή, καθώς ο δεύτερος όμιλος είναι πιο απαιτητικός συγκριτικά με τον πρώτο. Οι πράσινοι δεν έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με την περσινή σεζόν στην οποία τερμάτισαν στην ένατη θέση και επτά βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Σωτήρης Αντωνίου συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας και διαθέτει εμπειρία για να αναλάβει την αποστολή.

Ο Μπιλάλ Μαζάρ
Ο Μπιλάλ Μαζάρ INTIME SPORTS

Έδρα: ΟΑΚΑ (69.618)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Μπιλάλ Αμπντελραχμάν

Η καλύτερη μεταγραφή: Θανάσης Λιούμης

Τερματοφύλακες: Γιάννης Σουρδής (22), Λίλο Κλίντμαν (20), Γιώργος Καρακασίδης (18), Σάιρους Μαργκόνο (22).

Αμυντικοί: Γιώργος Κάτρης (18), Δημήτρης Πιτσώτης (18), Γιώργος Σιδεράς (21), Έλτον Φικάι (18), Απόστολος Μαρτίνης (22), Θανάσης Προδρομίτης (19), Γιώργος Τουρκοχωρίτης (21), Αλέξανδρος Ρόμπι (21), Κώστας Λάμψιας (21), Νίκος Τσεβάς (19).

Μέσοι: Χρήστος Λιατίφης (18), Χρήστος Βουτσάς (22), Ανδρέας Αθανασακόπουλος (22), Δημήτρης Καλοσκάμης (18), Βαλεντίν Μαντσίνι (20), Γκουστάβο Φουρτάδο (22), Γιώργος Κυριόπουλος (19), Χρήστος Κρυπαράκος (20), Μιγκέλ Ταβάρες (24), Γιάννης Σαρδέλης (23), Παύλος Καρβούνης (21), Τάσος Συμεωνίδης (19), Λεάντρο Φρόκου (20), Τηλέμαχος Καραμπάς (22).

Επιθετικοί: Χρήστος Χατζηιωάννου (19), Κώστας Βολάκης (19), Θανάσης Νταμπίζας (19), Μπιλάλ Αμπντελραχμάν (20), Θανάσης Λιούμης (21).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις τέσσερις κινήσεις εκτός ακαδημίας για να ενισχύσει τη δεύτερη ομάδα και από αυτές ξεχωρίζει η μεταγραφή του Λιούμη. Αντίθετα αποχώρησαν κάποιοι πιο μεγάλοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές από την περσινή σεζόν όπως οι Σερπέζης, Αντωνίου και Αλμπάνης.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Καλαμάτα (24/09 - εντός), Παναχαϊκή (01/10 - εκτός), Athens Kallithea (15/10 - εντός), Ολυμπιακός Β' (22/10 - εντός), Γιούχτας (29/10 - εκτός), Αιγάλεω (εντός).

Athens Kallithea

Προπονητής: Αλέκος Βοσνιάδης

Ο στόχος της χρονιάς: Η Athens Kallithea προέρχεται από δύο διαδοχικές σεζόν που τερμάτισε στη δεύτερη θέση και φέτος φιλοδοξεί να είναι η τρίτη και φαρμακερή. Άλλωστε συγκαταλέγεται στα φαβορί για την άνοδο στη Stoiximan Super League και για πολλούς θεωρείται το επικρατέστερο φαβορί. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Αλέξανδρος Βοσνιάδης, ο οποίος διαθέτει τεράστια εμπειρία για να φέρει εις πέρας την αποστολή. Στη φαρέτρα του διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες για τα δεδομένα της κατηγορίας, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν στην ομάδα και την περσινή σεζόν.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Η ομαδική φωτογραφία των παικτών της Athens Kallithea πριν από το φιλικό με τον Ηρακλή INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης "Ελ Πάσο" (6.300)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Χαβιέ Ματίγια

Η καλύτερη μεταγραφή: Νικολάς Μαρότα

Τερματοφύλακες: Θανάσης Πάντος (25), Παναγιώτης Βοσνιάδης (34), Κώστας Κότσαρης (27), Ανδρέας Σακελλιάδης (16).

Αμυντικοί: Τζόσουα Μεχίας (26), Λεωνίδα Ρώσση (24), Νίκος Καινούργιος (25), Γιώργος Μανθάτης (26), Βίκτορ Ματίγιεβιτς (19), Νικολάς Μαρόττα (27), Σπύρος Βλάχος (27), Στέλιος Ποζατζίδης (29), Αμπντούλ Ραχμάν Ουές (25), Κώστας Κολτσίδας (25).

Μέσοι: Αλεξί Ρομαό (39), Γιώργος Τσιντώνης (24), Κώστας Μπουλούλης - Τσαπρούνης (30), Ανδρέας Βασιλόγιαννης (32), Χαβιέ Ματίγια (35), Ντεμέτριους Νασιμέντο (24), Κώστας Έντλαντ (19), Νταμιάν Σίλβα (22), Γιώργος Μουστακόπουλος (25), Μίκαελ Περέιρα (35), Τιερί Μουτίνιο (32), Λάμπρος Κακακιός (18).

Επιθετικοί: Νίκος Ιωαννίδης (29), Αντονί Μουνιέ (35), Γιάννης Λουκίνας (32), Παναγιώτης Κυνηγόπουλος (27), Ετού Βερτάινεν (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Σημαντικά κομμάτια του περσινού παζλ της Athens Kallithea παρέμειναν στο ρόστερ. Όσοι από αυτούς έφυγαν (Ναμπί, Σαντάνα, Μάλτσι) καλύφθηκαν από κάποιες σημαντικές κινήσεις, καθώς προστέθηκαν στο ρόστερ μεταξύ άλλων οι Μαρότα, Βερτάινεν, Ιωαννίδης, Μουτίνιο, Ρομαό.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Παναχαϊκή (23/10 - εντός), Ολυμπιακός Β' (01/10 - εντός), Παναθηναϊκός Β' (15/10 - εκτός), Γιούχτας (22/10 - εντός), Αιγάλεω (29/10 - εκτός), Χανιά (εντός).

Αιγάλεω

Προπονητής: Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς

Ο στόχος της χρονιάς: Το Αιγάλεω άλλαξε σελίδα στα διοικητικά του, καθώς η οικογένεια Παλτόγλου αποχώρησε παραχωρώντας μάλιστα δωρεάν της συμμετοχής. Η νέα διοίκηση που ανέλαβε την ομάδα έχει θέσει σαν στόχο την παραμονή και μάλιστα πιο εύκολα σε σχέση με την περσινή σεζόν. Τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο Ντράγκαν Τζουκάνοβιτς, ο οποίος επιστρέφει στη χώρα μας ως προπονητής, μετά το πέρασμά του από τον Καραϊσκάκη Άρτας.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Οι παίκτες του Αιγάλεω πριν από τον αγώνα Κυπέλλου με τον Μακεδονικό INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω Σταύρος Μαυροθαλασσίτης (8.217)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Δημήτρης Κατσιμήτρος

Η καλύτερη μεταγραφή: Πάρης Μπάμπης

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Κατσιμήτρος (26), Βασίλης Τσιμόπουλος (23).

Αμυντικοί: Παντελής Θεολόγου (32), Γιάννης Χριστοφιλόπουλος (20), Ηλίας Ευαγγέλου (26), Άγγελος Ζιούλης (28), Ευθύμης Παυλάκης (32), Βασίλης Πολίτης (22), Κώστας Τάμπας (24), Κώστας Χατζηδίμπας (24).

Μέσοι: Γιώργος Νταβιώτης (25), Νίκος Κωνσταντακόπουλος (25), Παναγιώτης Μπάλλας (30), Πάρης Μπάμπης (24), Νταβίντ Ναζίμ (27).

Επιθετικοί: Χρήστος Κολλάς (26), Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς (25), Τάσος Δημητριάδης (26), Χρήστος Μαραθωνίτης (25), Ανάργυρος Μπρέμπος (27), Γιάννης Βάρκας (25), Ιωακείμ Ζυγκερίδης (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ άλλαξε σχεδόν όλο, καθώς μόλις δύο παίκτες παρέμειναν στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι, μαζί φυσικά με τον προπονητή. Στην ολοκληρωτικά καινούργια ομάδα ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των Κατσιμήτρου, Μπάμπη, Ευαγγέλου, Ναζίμ, Σταμένκοβιτς και Μαραθωνίτη.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Τηλυκράτης (24/09 - εκτός), Διαγόρας (01/10 - εκτός), Καλαμάτα (15/10 - εντός), Παναχαϊκή (22/10 - εκτός), Athens Kallithea (29/10 - εντός), Χανιά (εντός).

Γιούχτας

Προπονητής: Νίκος Σουργιάς

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Γιούχτας δεδομένα ζει ιστορικές στιγμές καθώς για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ιστορία του. Η ομάδα από τις Αρχάνες σηκώνει το φορτίο όλου του ηρακλειώτικου ποδοσφαίρου στη δεύτερη κατηγορία, καθώς οι υπόλοιπες δυνάμεις βρίσκονται στις χαμηλότερες κατηγορίες. Προπονητής είναι ο Νίκος Σουργιάς, ενώ το ρόστερ απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από ντόπιους ποδοσφαιριστές που ήταν είτε πέρυσι στην ομάδα είτε αποκτήθηκαν φέτος ως έμπειροι στην κατηγορία.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Φωτογραφία από την πρώτη προπόνηση του Γιούχτα INTIME SPORTS

Έδρα: "Μαρκομιχελάκειο" Γήπεδο Αρχανών (1.000)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Γιάννης Μπουτσάκης

Η καλύτερη μεταγραφή: Βαγγέλης Νοικοκυράκης

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Πρινιωτάκης (24), Γιώργος Κόλλιας (30), Αντώνης Μακατουνάκης (20).

Αμυντικοί: Λεονάρντο Μάρτσι (27), Μηνάς Τζανής (39), Γιάννης Θεοδωράκης (22), Γιώργος Τούγλης (27), Λάζαρος Γελαδάρης (28), Νίκος Κορνιλάκης (20), Ιγκνάσιο Λιποράσε (31), Γιάννης Στακάκης (21), Μανώλης Φαζός (28).

Μέσοι: Γιώργος Κίσσας (23), Βαγγέλης Αλεξόπουλος (28), Νίκος Βρετός (28), Άλμπερτ Μπρους (30), Βαγγέλης Νοικοκυράκης (22), Γιάννης Μπουτσάκης (29), Δημήτρης Πολυχρόνης (29).

Επιθετικοί: Θανάσης Κωστανάσιος (24), Μανώλης Ροβίθης (31), Αντώνης Δασκαλάκης (21), Ρενάτο Γκίνη (23).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ του Γιούχτα άλλαξε σημαντικά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη Super League 2. Η ομάδα από τις Αρχάνες κράτησε τους έμπειρους Βρετό και Ροβίθη και ενισχύθηκε σημαντικά με παίκτες που ξέρουν την κατηγορία όπως ο Κωστανάσιος, ο Νοικοκυράκης, ο Μπουτσάκης και ο Αλεξόπουλος.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Διαγόρας (24/09 - εντός), Καλαμάτα (01/10 - εκτός), Παναχαϊκή (15/10 - εντός), Athens Kallithea (22/10 - εκτός), Παναθηναίκός Β' (29/10 - εντός), Ολυμπιακός Β' (εντός).

Διαγόρας

Προπονητής: Θωμάς Γράφας

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Διαγόρας άλλαξε όμιλο σε σχέση με την περσινή σεζόν και κατέβηκε στο Νότο, ωστόσο ο στόχος του παρέμεινε ο ίδιος, καθώς θέλει να παραμείνει στην κατηγορία και μάλιστα όσο πιο εύκολα γίνεται. Προπονητής της ομάδας της Ρόδου είναι ο Θωμάς Γράφας και θα προσπαθήσει να πετύχει τον στόχο των Δωδεκανήσιων.

FOOTBAL LEAGUE 2020-2021 / ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΑΙΓΑΛΕΩ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)
Ο προπονητής του Διαγόρα, Θωμάς Γράφας EUROKINISSI SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου “Διαγόρας” (3.693)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Μιχάλης Μανιάς

Η καλύτερη μεταγραφή: Νίκολα Ιγκνάτοβιτς

Τερματοφύλακες: Βασίλης Σηφάκης (22), Γιάννης Γαλάνης (25), Παναγιώτης Αυγερινός (20).

Αμυντικοί: Κώστας Δημητρίου (24), Σεραφείμ Μανιώτης (23), Νίκολα Ιγκνάτοβιτς (25), Μιχάλης Σταματούλλας (20), Χουάν Μανουέλ Άριας (24), Νικήτας Νικόλης (21), Γιώργος Μανωλάκης (24).

Μέσοι: Γιώργο Λεσάι (24), Λουκ Σαβιέρ Κιτ (20), Ράιαν Φαλάταχ (20), Βασίλης Τσιαντούλας (22), Ματθαίος Μουντές (20), Σάμερ Αλμοχαϊμέντ (22), Δημήτρης Κωστόπουλος (20), Γιώργος Φέκκας (22), Σωκράτης Μουστάκας (19), Ινταλέσιο Ροντρίγκες (21).

Επιθετικοί: Χρήστος Ταχματζίδης (24), Νίκος Κλωνάρης (17), Μιχάλης Μανιάς (33), Μουμπάρακ Αντεσίμα (21), Βίκτορ Λούκιτς (23).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Αρκετές αλλαγές έκανε ο Διαγόρας στο ρόστερ του σε σχέση με την περσινή σεζόν, παίρνοντας και δανεικούς νεαρούς παίκτες από ομάδες της Super League. Ο αρχηγός Μιχάλης Μανιάς παρέμεινε και θα ηγηθεί της επίθεσης, ενώ ο Νίκολα Ιγκνάτοβιτς ήρθε στη Ρόδο για να ενισχύσει τα μετόπισθεν.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές:: Γιούχτας (24/09 - εκτός), Αιγάλεω (01/10 - εντός), Χανιά (15/10 - εντός), Ηλιούπολη (22/10 - εκτός), Ιωνικός (29/10 - εκτός), Τηλυκράτης (εκτός).

Ηλιούπολη

Προπονητής: Νίκος Παντέλης

Ο στόχος της χρόνιας: Η Ηλιούπολη την περσινή σεζόν παρουσίασε ένα καλό πρόσωπο και παρέμεινε στην κατηγορία χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Το ίδιο θέλει να πετύχει και φέτος σε ένα πιο απαιτητικό πρωτάθλημα. Ο Νίκος Παντέλης παραμένει στον πάγκο της ομάδας και με την πλούσια εμπειρία του και όπλο τη χημεία που έχει το ρόστερ από την περσινή σεζόν θα παλέψει για τον στόχο του.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Η ομαδική φωτογραφία των παικτών της Ηλιούπολης κόντρα στον Λεβαδειακό INTIME SPORTS

Έδρα: Α' Δημοτικό Στάδιο Ηλιούπολης (2.000)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Μιχάλης Μπαστακός

Η καλύτερη μεταγραφή: Ματέους Μπαρμπόσα

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Πολίτης (28), Κώστας Περιστερίδης (32), Στέλιος Βαλλήνδρας (18).

Αμυντικοί: Δημήτρης Βοσνακίδης (29), Βουκασίν Λατίνοβιτς (26), Γιώργος Τσαφταρίδης (33), Χαράλαμπος Τοπάλ (23), Σπύρος Φουρλάνος (30), Γκερτιάν Μπουσάι (23), Φαουστίνο Ντέτλερ (25), Μαρκ Ασίγκμπα (33), Σπύρος Βενάρδος (24), Κώστας Ντόη (18).

Μέσοι: Στάθης Βασιλούδης (27), Ορέστης Κρέτση (22), Γιάννης Γκοτσούλιας (33), Αριστοτέλος Σεφερλής (26), Ροντρίγκες Ράμος (24).

Επιθετικοί: Εμμάνουελ Άντο (23), Μπόγκνταν Μάντιτς (25), Αλεχάντρο Μπαρμπάρο (31), Μιχάλης Τσαμπουράκης (20), Χάγκαν Φρίμπονγκ (21), Μιχάλης Μπαστακός (27), Παύλος Παντελίδης (21).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Οι περισσότεροι βασικοί της περσινής σεζόν παρέμειναν και φέτος με μικρές εξαιρέσεις. Από τις προσθήκες ξεχωρίζει αυτή του Ματέους Μπαρμπόσα που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα με την Κηφισιά, όπως και του των Αλεχάντρο Μπάρμπαρο και Φαούστινο Ντέτλερ.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ολυμπιακός Β' (23/10 - εκτός), Ιωνικός (01/10 - εντός), Τηλυκράτης (15/10 - εκτός), Διαγόρας (22/10 - εντός), Καλαμάτα (29/10 - εκτός), Παναχαϊκή (εντός).

Ιωνικός

Προπονητής: Γιώργος Σίμος

Ο στόχος της χρονιάς: Ο Ιωνικός υποβιβάστηκε μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στη Super League και δεδομένα θέλει να επιστρέψει όσο πιο σύντομα γίνεται εκεί. Η ομάδα της Νίκαιας είναι μέσα σε αυτές που διεκδικούν την άνοδο, όμως δεν είναι το πρώτο φαβορί. Ο Γιώργος Σίμος κάθεται στον πάγκο της, μετά την περσινή σεζόν του με την Athens Kallithea και θέλει να πετύχει τον στόχο του Ιωνικού που είναι αρκετά ανανεωμένος σε πρόσωπα.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Οι παίκτες του Ιωνικού στον αγώνα Κυπέλλου με την Athens Kallithea INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης Νίκαιας (5.500)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Ματίας Ιγκλέσιας

Η καλύτερη μεταγραφή: Τομάς Ντε Βινσέντι

Τερματοφύλακες: Μιχάλης Αγριμάκης (31), Μάτιτς Κότνικ (33), Γιώργος Χριστοδούλης (22).

Αμυντικοί: Φραντς Ιμεραλιλάι (28), Χρίστος Τασουλής (32), Κώστας Τσιριγώτης (22), Ιβάν Γκοράνοβ (31), Νίκο Πετράς (18), Μανώλης Τζανακάκης (31), Αντόνιο Μήτσο (23).

Μέσοι: Ντέιβιντ Καντσόλα (27), Βασίλης Πογοσιάν (25), Ματίας Ιγκέσιας (38), Δημήτρης Σερπέζης (22), Νταμιάνο Γκίνη (28), Χρήστος Ιωαννίδης (19), Παναγιώτης Παπαναστασίου (16).

Επιθετικοί: Τομάς Ντε Βινσέντι (34), Γιάννης Οικονομίδης (25), Αμπιολά Ντάουντα (35), Παναγιώτης Λινάρδος (32), Πέτρος Γιακουμάκης (31), Ζοάο Πέδρο (33), Ιερόθεος Δρίτσας (23).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Οι ομάδες που υποβιβάζονται συνήθως αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ τους και ο Ιωνικός δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Οι Νικαιώτες συγκρότησαν μια ομάδα με αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας και φιλοδοξούν να πετύχουν τον στόχο της άμεσης επαναφοράς στη Stoiximan Super League.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Χανιά (24/09 - εντός), Ηλιούπολη (01/10 - εκτός), Ολυμπιακός Β' (15/10 - εκτός), Τηλυκράτης (22/10 - εντός), Διαγόρας (29/10 - εκτός), Καλαμάτα (εντός).

Καλαμάτα

Προπονητής: Περικλής Αμανατίδης

Ο στόχος της χρονιάς: Η Καλαμάτα έθεσε και φέτος τον στόχο της ανόδου στη Super League και γι' αυτό το λόγο προχώρησε σε αρκετές αλλαγές μετά την παταγώδη αποτυχία της περσινής σεζόν. Ο Περικλής Αμανατίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας και θέλει να πετύχει ό,τι δεν πέτυχε με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Στο ρόστερ έγιναν αρκετές αλλαγές, καθώς αποκτήθηκαν αρκετοί έμπειροι ποδοσφαιριστές με εμπειρία από Super League.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Ο Χερόνιμο Μπαράλες σε προπόνηση της Καλαμάτας ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Παραλίας Καλαμάτας (4.496)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Χερόνιμο Μπαράλες

Η καλύτερη μεταγραφή: Χοσέ Κάνιας

Τερματοφύλακες: Γιώργος Λαδάς (24), Ζόνας Μέντες (34), Μάκης Γιαννίκογλου (30), Βαγγέλης Καραχάλιος (20).

Αμυντικοί: Μάρκος Μόζερ (25), Νίκος Μπαξεβάνος (24), Αλεχάντρο Αρίμπας (34), Σέλσο Ραπόζο (27), Γιώργος Βαλεριάνος (31), Μάριος Κωστούλας (27), Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος (28), Στέργιος Δημόπουλος (33).

Μέσοι: Χουάν Κατάλντι (25), Ανδρέας Τάτος (34), Βασίλης Τριανταφυλλάκης (25), Μπράιαν Μπενίτεζ (27), Θανάσης Παπατόλιος (29), Βασίλης Καραγκούνης (29), Ματέους Άλβες (23), Χρήστος Δρούγας (20), Χοσέ Κάνιας (36).

Επιθετικοί: Αλέξανδρος Αρναρέλλης (32), Χρήστος Ρόβας (29), Γκαέλ Ακόστα (31), Αχιλλέας Γκότσης (19), Γιάννης Πασάς (33), Φρίξος Γρίβας (23), Χερόνιμο Μπαράλες (36).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Καλαμάτα ήταν ιδιαίτερα ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι κάνοντας δύο σημαντικές κινήσεις με Μπαράλες και Κάνιες. Παράλληλα πήρε τους εξίσου έμπειρους Βαλεριάνο, Γιαννίκογλου, Δημόπουλο, ενώ κράτησε από τον περσινό κορμό μεταξύ άλλων τους Πασά, Τάτο, Ρόβα και Μόζερ.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Παναθηναϊκός Β' (24/09 - εκτός), Γιούχτας (01/10 - εντός), Αιγάλεω (15/10 - εκτός), Χανιά (22/10 - εντός), Ηλιούπολη (29/10 - εντός), Ιωνικός (εκτός).

Παναχαϊκή

Προπονητής: Στέφανο Φρανσιόζα

Ο στόχος της χρονιάς: Η Παναχαϊκή την περσινή σεζόν τα πήγε αρκετά καλά και ήταν από τις δυνατές ομάδες του δευτέρου ομίλου. Φέτος όμως η ποιότητα του ρόστερ έχει πέσει και ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Η αποστολή του Στέφανο Φρανσιόζα δεν θα είναι εύκολη, καθώς του ρόστερ του είναι αρκετά αλλαγμένο κυρίως με νεαρούς παίκτες.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Οι παίκτες της Παναχαϊκής δίνουν όρκο νίκης πριν το ματς με τον Αχαρναϊκό INTIME SPORTS

Έδρα: Στάδιο Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης (11.321)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Αμαντού Τραορέ

Η καλύτερη μεταγραφή: Γιοχάν Μπαρέτ

Τερματοφύλακες: Μάριος Μικές (20), Ανδρέας Κολοβούρης (31), Ραφαήλ Πιττάτζης (23).

Αμυντικοί: Χριστόφορος Καραγιάννης (24), Μπράιαν Γκανσιέρ (24), Ανέστης Νάστος (34), Ορέστης Γρηγορόπουλος (23), Λευτέρης Μικές (20), Μανώλης Λιοφάγος (20), Γιώργος Αντωνιάδης (24), Νίκος Νταμπίζας (23), Άγγελο Τόσκα (22), Γιόχαν Μπαρέτ (22).

Μέσοι: Ματίας Μαρτίνες (23), Κώστας Αποστολόπουλος (30), Κώστας Γαλαριώτης (19), Γιώργος Ανθουλάκης (21), Γκιόργκι Μαγκράντζε (20), Ζουράμπ Μπεντοσβίλι (22), Βαγγέλης Βλησαρούλης (20).

Επιθετικοί: Γιώργος Πετσίτης (23), Θέμης Πατρινός (22), Τζόνι Ντε Ολιβέιρα (24), Γιάννης Παραστατίδης (23), Αμαντού Τραορέ (21), Βαλεντίν Ζέκχοβ (22), Νίκος Μασούρας (22), Αλέξης Κούτσιας (21), Ηλίας Πετράτος (18), Ευθύμης Χριστόπουλος (23), Κυριάκος Κυρσανίδης (19).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ άλλαξε σε αρκετά μεγάλο βαθμό όπως και ο προπονητής και με ελάχιστες εξαιρέσεις αποκτήθηκαν νεαροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζουν οι ξένοι Τραορέ και Μπαρέ, αλλά καιαπό τους Έλληνες οι Ιατρούδης και Ευθύμης Χριστόπουλος.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Athens Kallithea (23/09 - εκτός), Παναθηναϊκός Β' (01/10 - εντός), Γιούχτας (15/10 - εκτός), Αιγάλεω (22/10 - εντός), Χανιά (29/10 - εκτός), Ηλιούπολη (εκτός).

Τηλυκράτης

Προπονητής: Ανδρέας Παντζιαράς

Ο στόχος της χρονιάς: Όπως και ο Γιούχτας έτσι και ο Τηλυκράτης Λευκάδας συμμετέχει για πρώτη φορά στη δεύτερη εθνική κατηγορία. Η ομάδα των Ιονίων Νήσων ήταν τα τελευταία χρόνια από τις καλύτερες ομάδες στη Γ' Εθνική και πέρυσι ανταμείφθηκε για τους κόπους της. Μαζί φυσικά και ο προπονητής Ανδρέας Παντζιαράς ο οποίος πέτυχε τον στόχο του με το σημαντικότερο κεφάλαιο της καριέρας του. Φυσικά ο Τηλυκράτης δεν ανέβηκε για τη συμμετοχή απλά, αλλά για να μείνει, μόνο που η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη.

Η ομάδα του Τηλυκράτη Λευκάδας στον φετινό τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας / Λευκάδας
Η ομάδα του Τηλυκράτη Λευκάδας στον φετινό τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Πρέβεζας / Λευκάδας INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Γήπεδο Λευκάδας (1.300)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Κώστας Τεγούσης

Η καλύτερη μεταγραφή: Λιονέλ Ρίβας

Τερματοφύλακες: Μιχάλης Παρδαλός (22), Γιώργος Τζελέπης (24).

Αμυντικοί: Γιάννης Ρίζος (21), Γιώργος Τακίδης (28), Λάμπρος Σουλιώτης (17), Δημήτρης Γιαννιώτης (24), Σπύρος Καταγής (36), Σπύρος Κωστόπουλος (23), Ηλίας Λαζαρίδης (20), Γιάννης Ανδρέου (26).

Μέσοι: Κλάιντι Τόσκα (29), Κώστας Μπούμπας (22), Κώστας Τεγούσης (32), Κώστας Ζδραβός (30), Γιώργος Σπανουδάκης (25), Βασίλης Σκιαδάς (21), Βαγγέλης Καραμποΐκης (22), Λιονέλ Ρίβας (24).

Επιθετικοί: Θόδωρος Περιστέρης (27), Φώτης Γκουντρουμπής (28), Γρηγόρης Νιφορόπουλος (23), Αριστείδης Κόκκορης (25), Στάθης Μπελεβώνης (25), Νίκος Κατσής (22).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ του Τηλυκράτη άλλαξε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, κυρίως με νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Ξεχωρίζει η μεταγραφή του Λιονέλ Ρίβας, αλλά και των Στάθη Μπελεβώνη, Γιάννη Ρίζου.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Αιγάλεω (24/09 - εντός), Χανιά (01/10 - εκτός), Ηλιούπολη (15/10 - εντός), Ιωνικός (22/10 - εκτός), Ολυμπιακός Β' (29/10 - εκτός), Διαγόρας (εντός).

Χανιά

Προπονητής: Γιάννης Ταουσιάνης

Ο στόχος της χρονιάς: Τα Χανιά ενισχύθηκαν αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι και μπαίνουν δυναμικά στη διεκδίκηση της ανόδου στη Stoiximan Super League, ένα στόχο που είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Γι' αυτό το λόγο τα κλειδιά δόθηκαν στον Γιάννη Ταουσιάνη, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε οδηγήσει τον Λεβαδειακό στην πρώτη κατηγορία, νικώντας μάλιστα και την άλλη πρωταθλήτρια τη Βέροια στη μεταξύ τους μονομαχία.

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος
Οι παίκτες των Χανίων πριν από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου INTIME SPORTS

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων, Χανιά (3.700)

Ο παίκτης που αξίζει την προσοχή: Γιώργος Μάναλης

Η καλύτερη μεταγραφή: Δημήτρης Μάνος

Τερματοφύλακες: Μανώλης Καλογεράκης (31), Στέφανος Πενταράκης (23), Ηλίας Κυρίτσης (26).

Αμυντικοί: Νεμάνια Νίκολιτς (22), Χρήστος Μπάτζιος (32), Ορέστης Κατσούρι (25), Γιώργος Σερβιλάκης (26), Εμιλιάνο Σέχου (25), Σταύρος Παναγιώτου (30), Κυριάκος Μαζουλουκής (26).

Μέσοι: Νούνο Έντγκαρ (22), Καλούδης Λεμονής (28), Νίκολας Τσορνομάζ (28), Βόρφι Μαργιόλ (19), Χόρχε Ντίαζ (34), Ηλίας Τσέλιος (26), Αντώνης Μπουρσέλης (29).

Επιθετικοί: Γιώργος Μανουσάκης (25), Χρήστος Ελευθεριάδης (32), Αντώνης Δερμιτζάκης (19), Άγγελος Κόλα (29), Γιώργος Μάναλης (29), Φεντερίκο Μιούλερ (24), Πάτρικ Βουό (36).

Τι έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι: Τα Χανιά έκαναν κάποιες πολύ καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Στο ρόστερ τους ανήκουν πλέον ο Δημήτρης Μάνος, ο Χόρχε Ντίας (παίκτες με εμπειρία από τη Super League), ενώ σημαντική ενίσχυση για τα μετόπισθεν είναι ο Κυριάκος Μαζουλουξής. Έχασε όμως μεταξύ άλλων τους Κατσιμήτρο, Μπουτσάκη και Κάσα Καμαρά.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ιωνικός (23/09 - εκτός), Τηλυκράτης (01/10 - εντός), Διαγόρας (15/10 - εκτός), Καλαμάτα (22/10 - εκτός), Παναχαϊκή (29/10 - εντός), Athens Kallithea (εκτός).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Β' ομίλου

Η κλήρωση της Super League 2, ο Β' όμιλος
Η κλήρωση της Super League 2, ο Β' όμιλος PRINT SCREEN
TAGS SUPER LEAGUE 2 ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΛ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ATHENS KALLITHEA ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΧΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ