SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός της σεζόν 2021/22

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός της σεζόν 2021/22
24 MEDIA / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ύστερα από μακρά αναμονή η Super League 2 αρχίζει οριστικά και το SPORT24 σάς παρουσιάζει και τις 34 ομάδες που θα λάβουν μέρος στους δύο ομίλους της δεύτερης κατηγορίας. Οι προπονητές, τα αστέρια και τα ρόστερ.

Η Super League 2 επιτέλους αρχίζει. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου η δεύτερη κατηγορία κάνει σέντρα με τις ομάδες να πατούν χορτάρι. Το νέο πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο, καθώς συμμετέχουν 34 ομάδες, με την ενοποίηση της Super League 2 με τη Football League, ενώ υπάρχουν και σύλλογοι οι οποίοι πέρυσι συμμετείχαν στη Γ' Εθνική, μετά την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Στην αναδιάρθρωση ψηφίστηκαν και άλλες καίριες διατάξεις, όπως το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο ύψους 350 χιλιάδων ευρώ και η εγγυητική 150 χιλιάδων ευρώ προκειμένου οι ομάδες να είναι βιώσιμες στο μίνιμουμ.

Αν και το σκεπτικό της συγκεκριμένης διάταξης δεν είναι λανθασμένο, αποτέλεσε την αρχή για μια σειρά αναβολών της σέντρας, με ομάδες να δηλώνουν αδυναμία να αγωνιστούν και να καλούνται εσπευσμένα άλλες για ν' αναπληρώσουν τα κενά.

Παρά τις καθυστερήσεις, όλα είναι πλέον έτοιμα.

Μάλιστα έπειτα από τη σεζόν 2014/2015 το πρωτάθλημα επιστρέφει στο format των δύο ομίλων. Ο πρώτος αποτελείται κυρίως από ομάδες που βρίσκονται στο βόρειο κομμάτι της χώρας, ενώ ο δεύτερος από αυτές του νοτιότερου προκειμένου να μειωθούν οι μετακινήσεις και φυσικά τα έξοδα. Ούτως ή άλλως, η εφετινή Super League 2 αποκτά μια ιστορική διάσταση, καθώς για πρώτη φορά συμμετέχουν και Β' ομάδες από την πρώτη κατηγορία.

Συγκεκριμένα, οι δεύτερες ομάδες του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού θα "κονταροχτυπηθούν" με τα σκληροτράχηλα κλαμπ της κατηγορίας, με στόχο οι νεαροί παίκτες να "ψηθούν" και να είναι έτοιμοι για την είσοδό τους στην πρώτη ομάδα. Να σημειωθεί πως οι τέσσερις αυτές ομάδες δεν έχουν δικαίωμα για άνοδο, αλλά ούτε θα υποβιβαστούν.

Όσον αφορά στο σύστημα διεξαγωγής, οι δύο πρωταθλητές των ομίλων θα αναμετρηθούν σε διπλό αγώνα (μέσα-έξω) και ο νικητής θα προβιβαστεί στη Super League Interwetten.

Ο ηττημένος θα αναμετρηθεί με τον 13ο της πρώτης κατηγορίας σε νέους αγώνες μπαράζ και ο νικητής θα αγωνιστεί στη SL1. Στη Γ' Εθνική θα υποβιβαστούν οκτώ ομάδες, δηλαδή οι τελευταίες τέσσερις από τους δύο ομίλους.

Αφού σας περιγράψαμε το νέο πρωτάθλημα αλλά και τα προβλήματα με τα οποία ξεκινά, το SPORT24 σας παρουσιάζει τα προφίλ των 34 μονομάχων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός Β'

Προπονητής: Ο Αριέλ Ιμπαγάσα γνωρίζει καλά τον οργανισμό του Ολυμπιακού έχοντας αναλάβει στο παρελθόν ρόλο βοηθού προπονητή στην πρώτη ομάδα, ενώ ήταν και υπεύθυνος των ακαδημιών. Παράλληλα, η εμπειρία του με μία λαμπρή καριέρα στο ποδόσφαιρο είναι αδιαμφισβήτητη. Γι' αυτόν τον λόγο ανέλαβε και την τεχνική ηγεσία της β' ομάδας του συλλόγου. Στόχος είναι η παραγωγή παικτών, ικανών να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Τι καλύτερο λοιπόν από την σκληραγώγηση των ποδοσφαιριστών μέσω της δύσκολης Super League 2, αλλά και η δουλειά με έναν άνθρωπο, όπως είναι ο Άριελ Ιμπαγάσα.

Φιλικό του Ολυμπιακού Β' απέναντι στον Πανιώνιο
Φιλικό του Ολυμπιακού Β' απέναντι στον Πανιώνιο INTIME SPORTS

Η έδρα: Προπονητικό Κέντρο Ρέντη (3.000)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ (19, αμυντικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Δημήτρης Πινακάς (20, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Ηλίας Καραργύρης (19), Δημήτρης Νίκας (22), Δημήτρης Στουρνάρας (20), Θανάσης Παπαδούδης (18)

Αμυντικοί: Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ (19), Απόστολος Αποστολόπουλος (18), Πέτρος Μπαγκαλιάνης (20), Νικήτας Νικόλης (19), Χαράλαμπος Κατσογιάννης (18), Γιάννης Χριστοφιλόπουλος (18), Αλέξης Καλογερόπουλος (17), Ισίδωρος Κουτσίδης (17), Βαγγέλης Κεραμίδας (19), Νεμάνια Νίκολιτς (20), Φώτης Κίτσος (18), Άντριαν Γκαλιάνι (20), Νίκος Φρέρης (18)

Μέσοι: Γιώργος Ξενιτίδης (22), Τάσος Σαπουντζής (19), Παύλος Μαυρουδής (20), Ανδρέας Ντόη (18), Ιάγο Ιμπαγάσα (18), Ιωάννης Κωστή (21), Γιάννης Καράκουτης (18), Ρενίλντ Κασέμι (18)

Επιθετικοί: Αλγκασίμ Μπα (18), Χρήστος Λιάτσος (18), Τάσος Τσέλιος, Γιώργος Σταμούλης (18), Γιώργος Μαρίνος (21), Αλέξανδρος Βοΐλης (21), Θανάσης Παπαδάκος (18), Δημήτρης Πινακάς (20)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Φυσικά ο Ολυμπιακός Β' στελεχώθηκε κυρίως από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Δεν σημαίνει όμως ότι οι ερυθρόλευκοι δεν βγήκαν στη μεταγραφική αγορά για ταλέντα, με στόχο φυσικά να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Ξεχωρίζουν η απόκτηση του Δημήτρη Πινακά από την ΑΕΛ, του Ετιέν Γιουτέ Κινκουέ που ανήκε στην Ίντερ και του Αντριάν Γκαλιάνι, εγγονό του πολύπειρου Ιταλού παράγοντα.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ΠΑΟΚ Β' (06/11 - εντός), Τρίκαλα (14/11 - εκτός), ΑΕΛ (21/11 - εντός), Απόλλων Λάρισας (24/11 - εκτός), ρεπό (28/11), Πανσερραϊκός (05/12 - εντός).

ΠΑΟΚ Β'

Προπονητής: Ο Πάμπλο Γκαρσία ζει και αναπνέει για τον ΠΑΟΚ. Μετά τη μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα του με ορόσημο τον Δικέφαλο στράφηκε στην προπονητική. Ήταν για τέσσερα χρόνια προπονητής της Κ20, ενώ ανέλαβε και την πρώτη ομάδα την περσινή σεζόν κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ουρουγουανός τεχνικός θεωρήθηκε ο κατάλληλος για να αναλάβει τη β' ομάδα, με στόχο να περάσει το απαραίτητο mentality στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ώστε να στελεχώσουν στη συνέχεια την πρώτη ομάδα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ Β' πανηγυρίζουν γκολ σε φιλικό
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ Β' πανηγυρίζουν γκολ σε φιλικό INTIME SPORTS

Η έδρα: Γήπεδο Μακεδονικού (8.100)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Βλάντμιρ Μπράντονιτς (21, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Παναγιώτης Τζίμας (20, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Χρήστος Ταλιχμανίδης (20), Νικόλαος Μπουργάνης (24), Διονύσιος Μπαλάφας (19), Αλέξανδρος Τσιόπτσης (18)

Αμυντικοί: Μάριος Τσαούσης (21), Αλέξανδρος Αποστολόπουλος (29), Πέτρος Καλουτσικίδης (20), Ευστάθιος Ταχάτος (20), Αβεντίς Αβεντισιάν (19), Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (17), Παναγιώτης Παναγιώτου (19), Ιωάννης Μανωλιούδης (18)

Μέσοι: Δημήτριος Τσοπούρογλου (19), Τίτος Κουτεντάκης (18), Κυριάκος Γιαξής (20), Ζήσης Χατζηστραβός (21), Αναστάσιος Μελετίδης (22), Αχιλλέας Σαλαμούρας (21), Ισμαΐλα Ουεντραόγκο (21), Βασίλειος Γρόσδης (19), Γεώργιος Κουλούρης (17)

Επιθετικοί: Δημήτριος Πανίδης (20), Βασίλειος Γκορντεζιάνι (19), Οδυσσέας Σπυρίδης (20), Παναγιώτης Τζίμας (20), Βασίλειος Φασίδης (25), Γεώργιος Κούτσιας (17), Αντώνιος Γαϊτανίδης (21), Βλάντιμιρ Μπράντονιτς(21)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο ΠΑΟΚ στελεχώθηκε κυρίως από παίκτες των τμημάτων υποδομής, αλλά και νεαρούς της πρώτης ομάδας που θα πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχές. Στις μεταγραφές από άλλες ομάδες ξεχώρισε η απόκτηση του 20χρονου Παναγιώτη Τζίμα από τον Αστέρα, αλλά και του 29χρονου δεξιού μπακ, Αλέξανδρου Αποστολόπουλου που πέρσι αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ολυμπιακός Β' (06/11 - εκτός), Πανσερραϊκός (14/11 - εντός), Ηρακλής (21/11 - εκτός), Βέροια (24/11 - εντός), Απόλλων Πόντου (28/11 - εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (05/12 - εντός).

ΑΕΛ

Προπονητής: Ο Ηλίας Φυντάνης είναι ο προπονητής που θα καθοδηγήσει την ΑΕΛ στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2. O 59χρονος έχει καθίσει ξανά στον πάγκο των βυσσινί τη σεζόν 2019/20 και στόχος του δεν είναι άλλος απ' το να οδηγήσει την ομάδα του ξανά στα σαλόνια της Super League Interwetten. Οι βυσσινί υποβιβάστηκαν πέρσι και στοχεύουν στη γρήγορη επάνοδό τους.

Οι παίκτες της ΑΕΛ πανηγυρίζουν κόντρα στον ΠΑΣ
Οι παίκτες της ΑΕΛ πανηγυρίζουν κόντρα στον ΠΑΣ INTIME SPORTS

Η έδρα: Εθνικό Στάδιο Αλκαζάρ (13.108)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Αντριάν Κολομπίνο (28, μέσος)

Καλύτερη μεταγραφή: Αϊμέν Ταχάρ (32, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Κώστας Θεοδωρόπουλος (31), Ευστράτιος Μισυρλής (20), Στέφανος Σουλούκος (20), Λάμπρος Αντωνόπουλος (16)

Αμυντικοί: Παντελής Θεολόγου (30), Νίκος Γκοτζαμανίδης (20), Θεοχάρης Ηλιάδης (25), Μαξίμ Μαξιμένκο (31), Θανάσης Παπαγεωργίοy (34), Γιώργος Μαϊδανός (23), Μανώλης Μπέρτος (32), Αμπούντ Ομάρ (29), Λάμπρος Αγγελούλης (19)

Μέσοι: Αϊμέν Ταχάρ (32), Αντριάν Κολομπίνο (28), Παναγιώτης Συμελίδης (28), Μάρκος Νίνο (18), Μανώλης Πατράλης (24), Αποστόλης Κοτσιανούλης (20), Γιώργος Ζαχαράκης (20), Ορέστης Γρηγορόπουλος (21), Ηρακλής Γαρουφαλιάς (28), Κυριάκος Ζησούλης (16), Κώστας Παπαγεωργίου (26), Γιώργος Δάκτυλας (20), Αλέξανδρος Νικολιάς (27),

Επιθετικοί: Σπύρος Γλυνός (23), Μάριος Όγκμποε (27), Κρίστιαν Κούστα (23), Δημήτρης Μιλτιάδης (19), Μιχάλης Τσουμάνης (19), Ματίας Ακούνια (28), Δημήτρης Μαυριάς (25), Ζίγκι Μπαντιμπανγκά (29), Ευριπίδης Γιάκος (30)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η ΑΕΛ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς πολλοί παίκτες αποτελούν παρελθόν. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές του Αϊμέν Ταχάρ ως ελεύθερο από τον Παναιτωλικό, του Ζιγκί Μπαντιμπαγκά με παρουσία σε Εργοτέλη και Αστέρα και του Μάριου Όγκμποε της Χάμιλτον. Επιπλέον, ενισχύθηκε με αρκετούς παίκτες που γνωρίζουν την κατηγορία.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: ρεπό (07/11), Απόλλων Λάρισας (14/11), Ολυμπιακός Β' (21/11 - εκτός), Πανσερραϊκός (24/11 - εντός), Ηρακλής (28/11 - εκτός), Βέροια (05/12 - εντός).

Αλμωπός Αριδαίας

Προπονητής: Ακόμη μία σεζόν συνεχίζει στον πάγκο του Αλμωπού, Γιώργος Τυριακίδης. Ο Αλμωπός, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στην Football League, θα προσπαθήσει να έχει μία αξιοπρεπή πορεία στα γήπεδα της Super League 2 απέναντι σε αντιπάλους που συνάντησε και την περσινή σεζόν.

Οι παίκτες του Αλμωπού πριν από τον αγώνα με την Αναγέννηση
Οι παίκτες του Αλμωπού πριν από τον αγώνα με την Αναγέννηση INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας (700)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Χρήστος Ρόβας (27, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Λεονέλ Ρίβας (21, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Παναγιώτης Παϊτέρης (24), Ιβάν Ντόκιτς (21)

Αμυντικοί: Παρασκευάς Πρίκας (22), Δημήτρης Σουλιώτης (26), Χαράλαμπος Σταμπουλίδης (25), Βασίλειος Μαγγίζης (24), Ευστάθιος Καράμπελας (21), Αριστοτέλης Κολλαράς (25), Ραφαήλ Γιαλαμούδης (23), Εμιλιάνο Σέχου (23), Πέτρος Παρασκευάς (20), Απόστολος Αδαμίδης (18)

Μέσοι: Λάμπρος Ζαχαρός (23), Δημήτρης Ασλαμπάλογλου (24), Εζεκιέλ Αντριάν Γκαγιέγος (30), Πέτρος Μπακούτσης (20), Βασίλειος Τριανταφυλλάκης (23), Ραφαήλ Πέττας (25), Λεονέλ Ρίβας (21), Ευάγγελος Κέρθι (22)

Επιθετικοί: Δημήτρης Γιουκούδης (24), Χρήστος Ρόβας (27)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Αλμωπός φρόντισε να αναβαθμιστεί ενόψει της νέα σεζόν, κυρίως με νέους παίκτες που έχουν κίνητρο. Παράδειγμα ο Πέτρος Μπακουτσής που αποκτήθηκε από τον Άρη και ο Εμιλιάνο Σέχου από τον ΟΦ Ιεράπετρας. Ξεχωρίζει η μεταγραφή του Λεονέλ Ρίβας που έχει περάσει από τη δεύτερη ομάδα της Ροζάριο.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Βέροια (07/11 - εκτός), Απόλλων Πόντου (14/11 - εντός), Αναγέννηση Καρδίτσας (21/11 - εκτός), Πιερικός (24/11 - εντός), Ξάνθη (28/11 - εκτός), Θεσπρωτός (05/12 - εντός).

Αναγέννηση Καρδίτσας

Προπονητής: Με τον Περικλή Αμανατίδη θα πορευτεί στη Super League 2 η Αναγέννηση Καρδίτσας. Την περσινή σεζόν βρέθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου και με τη νέα του ομάδα θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Δεν παύει να είναι μία ιστορική ομάδα της κατηγορίας, η οποία την αγωνιστική περίοδο 2020/21 βρισκόταν στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Οι παίκτες της Αναγέννησης Καρδίτσας πανηγυρίζουν πρόκριση στο Κύπελλο
Οι παίκτες της Αναγέννησης Καρδίτσας πανηγυρίζουν πρόκριση στο Κύπελλο INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας (3.500)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Μιγκέλ Μπιανκόνι (29, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Νικόλαος Καρανίκας (29, αμυντικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Φιλίπ Ντμίτροβιτς (26), Νέστορας Γκέκας (26),

Αμυντικοί: Κλεομένης Θεολόγης (25), Νικόλαος Γκόλιας (28), Γιάννης Αντρέου (24), Δημήτρης Κοτσόνης (32), Χουάν Λαρέα (28), Τζέιμς Σταμόπουλος (30), Παναγιώτης Ζάγγος (18), Κωνσταντίνος Μπακράτσας (21), Νικόλαος Καρανίκας (29), Δημήτρης Κουτρομάνος (34)

Μέσοι: Γιώργος Οικονόμου (17), Βασίλης Θεολόδης (19), Κωνσταντίνος Πλέγκας (24), Αναστάσιος Λαγός (29), Παναγιώτης Μπάλας (28), Σπύρος Γκουγκούδης (32), Λούκας Μπραμπίγια (26), Μαρτίν Μπενγκόα (26), Νταμιάν Τζίνι (26), Ίγκορ Βιντάλ (25), Λάμπρος Πολίτης (25)

Επιθετικοί: Βασίλης Κουτσιανικούλης (33), Αριστείδης Λόττας (33), Μανώλης Ροβίδης (29), Μιγκέλ Μπιανκόνι (29), Στέφανος Αθανασιάδης (32), Παναγιώτης Μανιός (25), Γιώργος Ξέρρας (23)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ριζικές ήταν οι αλλαγές στο ρόστερ για την Αναγέννηση Καρδίτσας και βλέπει με όνειρα τη νέα σεζόν της Super League 2. άλλωστε αυτό δείχνουν οι σημαντικές μεταγραφικές της κινήσεις με την απόκτηση παικτών, όπως ο Μιγκέλ Μπιανκόνι, ο Στέφανος Αθανασιάδης και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, αλλά και του Νίκου Καρανίκα που αγωνίστηκε πέρσι στην πρώτη κατηγορία με την ΑΕΛ.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Θεσπρωτός (07/11 - εντός), Καβάλα (14/11 - εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (21/11 - εντός), Νίκη Βόλου (24/11 - εκτός), Ολυμπιακός Βόλου (28/11 - εντός), ΠΑΟΚ Β' (05/12 - εκτός).

Ξάνθη

Προπονητής: Η Ξάνθη θέλει πάση θυσία φέτος να διεκδικήσει την άνοδό της. Γι' αυτό το λόγο επένδυσε στον προπονητή Χάιμε Μονρόι, ο οποίος πέρσι ήταν προπονητής στην Κ23 της Λιντς. Είναι πρώτη του δουλειά ως προπονητής πρώτης ομάδας, ενώ έχει εργαστεί ως τεχνικός στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και ως σκάουτ στην Ατλέτικο. Την περσινή σεζόν έφτασε ένα βήμα πριν από την άνοδο στη Super League Interwetten, όμως δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Παναιτωλικού στα μπαράζ.

Οι παίκτες της Ξάνθης πριν από τον αγώνα με τον Ιωνικό για το Κύπελλο Ελλάδας
Οι παίκτες της Ξάνθης πριν από τον αγώνα με τον Ιωνικό για το Κύπελλο Ελλάδας INTIME SPORTS

Η έδρα: Ξάνθη Arena (7.361)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Μανώλης Τζανακάκης (29, αμυντικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Βισέντε Γκόμες (33, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Πολ Ίζζο (26), Αστέριος Γιακουμής (33), Λάζαρος Ηλιόπουλος (23),

Αμυντικοί: Χρήστος Μπάτζιος (30), Κωνσταντίνος Θυμιάνης (20), Μανώλης Φαζός (26), Αλέξιος Μιχαήλ (35), Τάσος Παπάζογλου (33), Γιαντέρ (33), Δημήτριος Ουνγκιαλίδης (27), Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (25), Μανώλης Τζανακάκης (29), Ηλίας Πόλιμος (26), Γιάννης Στάθης (34)

Μέσοι: Βιάτσεσαβ Αλεξανιάν (19), Αλεσάντρο Τζαφάρι (19), Σαράντης Τσελεμπάκης (15), Βισέντε Γκόμες (33), Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος (22), Φάμπιαν Μονγκέ (20), Ηλίας Τσέλιος (24), Ρασίντ Αΐτ-Ατμάν (28), Ελίνι Δημούτσος (33), Αλέξανδρος Δόρης (23), Ράντου Γκινσάρι (29), Αναστάσιος Δημητριάδης (24), Γεώργιος Τσιλιγγίρης (20)

Επιθετικοί: Ιμπράμ Τανζού Χαλίλ (24), Αλί Ερτουρούλ (18), Βαγγέλης Πλατέλλας (32), Αναστάσιος Κρητικός (26), Στέβεν Τζόσεφ-Μονρόουζ (31), Μπεσάρτ Ιμπραΐμι (34), Δημήτρης Διαμαντόπουλος (32), Μοχάμεντ Άνταμ (21), Νεκτάριος Κοτόπουλος (19)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Ξάνθη προσέθεσε ακόμη περισσότερη εμπειρία στο ρόστερ της με την απόκτηση του 33χρονου αμυντικού μέσου, Βισέντε Γκόμες, ο οποίος έχει θητεία σε Λας Πάλμας και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, όπως και του 33χρονου αριστερού μπακ, Γιαντέρ, που έχει περάσει από Μορεϊρένσε, Απόλλωνα Λεμεσού και Ερυθρό Αστέρα. Παράλληλα, ενισχύθηκε με παίκτες που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, όπως ο Μανώλης Τζανακάκης, ο Χρήστος Μπάτζιος, και ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Πιερικός (07/11 - εκτός), ρεπό (14/11), Θεσπρωτός (21/11 - εντός), Καβάλα (24/11 - εκτός), Αλμωπός Αριδαίας (28/11 - εντός), Νίκη Βόλου (05/12 - εκτός).

Απόλλων Λάρισας

Προπονητής: Λάτιν άρωμα θα έχει ο φετινός Απόλλων Λάρισας. Προπονητής της είναι ο 55χρονος Αργεντίνος, Μαρσέλο Στράκια, ο οποίος την περασμένη σεζόν βρισκόταν στη β' κατηγορία της Αργεντινής, την Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια. Στόχος; Μία καλύτερη χρονιά από την περσινή, όπου η ομάδα της Λάρισας βρέθηκε στη διαδικασία των playouts.

Οι παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας κόντρα στην ΑΕΛ για το Κύπελλο Ελλάδας
Οι παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας κόντρα στην ΑΕΛ για το Κύπελλο Ελλάδας INTIME SPORTS

Η έδρα: Γήπεδο Φιλιππούπολης (5.000)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Αθανάσιος Κανούλας (29, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Ιγκνάσιο Γκονζάλες (27, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Λευτέρης Αστράς (24), Γιάννης Μάντζαρης (25), Ερίντ Πρίφτι (30), Τάλισον (23), Μπραντ Νόρμαν (25)

Αμυντικοί: Μιχάλης Γιαννίτσης (29), Κόνσταντιν Καρίκι (24), Χρήστος Καλούσης (23), Κωνσταντίνος Σκούπρας (33), Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος (22)

Μέσοι: Δημήτριος Ζιάκας (21), Ζαν-Μαρκ Τιμπουέ (21), Ερεβέν Ερνάντες (27), Αμντάλα Λεμάντγκ, Κωνσταντίνος Χατζής (36), Θεόδωρος Λουκάς (22), Πρόδρομος Ποτόσογλου (22), Δημήτριος Λίταινας (26), Τζόσουα Κοζού (22), Ιγκνάσιο Γκονζάλες (27), Βασίλης Καπουράνης (20)

Επιθετικοί: Γιάννης Μπαλογιάννης (24), Βαγγέλης Νούσιος (23), Φρανσουά Ενγκό (22), Αθανάσιος Κανούλας (29), Στέλιος Παναγιώτου (20), Οργκέσι Σούλτσε (21)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Απόλλωνας πέρα από την απόκτηση του Μιχάλη Γιαννίτση από τον Ολυμπιακό Βόλου και του Αθανάσιου Κανούλα από τη Σαντορίνη έψαξε και για ευκαιρίες στο εξωτερικό. Έφερε τον 27χρονο αριστερό μέσο Ινγκνάσιο Γκονζάλες από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, τον 25χρονο γκολκίπερ Μπραντ Νόρμαν από την Ριβαντάβια και τους Τιμπουέ και Λεμάνγκρ από τη Βαλονσιέν, ηλικίας 21 και 22 αντίστοιχα.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Τρίκαλα (07/11 - εντός), ΑΕΛ (14/11 - εκτός), ρεπό (21/11), Ολυμπιακός Β' (24/11 - εντός), Πανσερραϊκός (28/11), Ηρακλής (05/12 - εντός).

Απόλλων Πόντου

Προπονητής: Ο ιστορικός Απόλλων Πόντου επέστρεψε στη Super League 2. Στον πάγκο της γι' ακόμη μία χρονιά, έπειτα από το 2016, συνεχίζει ο πολύπειρος Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο άλλοτε προπονητής του Άρη και της Βέροιας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τερμάτισε πέρσι προτελευταία στον όμιλο της στη Football League και φέτος θα ψάξει την γρήγορη σωτηρία.

Ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης
Ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης INTIME SPORTS

Η έδρα: Γήπεδο Μακεδονικού (8.100)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Κενάν Μπαργκάν (33, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Ούλριχ Ενομό (25, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Πολίτης (26), Βαγγέλης Πίτκας (38)

Αμυντικοί: Εμάνουελ Ρόμπε (18), Ανδρέας Χατζηαθανασίου (24), Γεώργιος Κάλλιας (18), Πάτι Μαλμουματσκόκο (21), Δημήτριος Αμαραντίδης (35), Γιάνης Δαλιανόπουλος (22)

Μέσοι: Σταύρος Αντωνιάδης (20), Φρανκ Ελλέ (21), Γιάννης Καλαϊτζίδης (28), Αλέξανδρος Καλογέρης (35), Βασίλης Ζαχαράκης (30), Μούσα Χαντάντ (23), Ουσμάν Σουντουρά (26)

Επιθετικοί: Αθανάσιος Δεινόπαπας (32), Κενάν Μπαργκάν (33), Βασίλης Φράγκος (20), Αθανάσιος Παπαϊωάννου (19), Ούλριχ Ενομό (25), Δημήτριος Ξιφιλίνος

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Απόλλων προχώρησε σε κάποιες ουσιαστικές κινήσεις για την αναβάθμιση του ρόστερ τους. Ξεχωρίζει φυσικά εκείνη του Κενάν Μπαργκάν, ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο, ενώ πρόσθεσε τον δεξιό εξτρέμ Ούλριχ Ενομό από τον Λεβαδειακό και τον επιθετικό μέσο, Ουσμάν Σουντουρά, από τα Χανιά.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Καβάλα (07/11 - εντός), Αλμωπός Αριδαίας (14/11 - εκτός), Νίκη Βόλου (21/11 - εντός), Ολυμπιακός Βόλου (24/11 - εκτός), ΠΑΟΚ Β' (28/11 - εντός), Τρίκαλα (05/12 - εκτός).

Βέροια

Προπονητής: Ο Παύλος Δερμιτζάκης οδήγησε πέρσι τη Βέροια στην κορυφή της Football League στον Βόρειο Όμιλο. Έτσι, θα συνεχίσει και φέτος στον πάγκο της Βασίλισσας, με στόχο το όσο καλύτερα πλασάρισμα και φυσικά την αποφυγή των κινδύνων. Ένας στόχος ρεαλιστικός, με τις κινήσεις που έγιναν τη μεταγραφική περίοδο. Ο τεχνικός της Βέροιας έχει μεγάλη εμπειρία με θητεία στην πρώτη κατηγορία σε ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης.

Οι παίκτες της Βέροιας πριν από φιλικό απέναντι στον ΠΑΟΚ
Οι παίκτες της Βέροιας πριν από φιλικό απέναντι στον ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας (6.350)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Στέλιος Πόζογλου (25, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Πέτρος Γιακουμάκης (29, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μάρκος Βελλίδης (34), Γιάννης Παπαδόπουλος (23), Βασίλης Τσιμόπουλος (21)

Αμυντικοί: Αναστάσιος Τασιόπουλος (17), Απόστολος Σκόνδρας (32), Στέργιος Δημόπουλος (31), Στέλιος Μαραγκός (32), Μανώλης Περδίκης (22), Σταύρος Πεταυράκης (28), Αναστάσιος Παπαχρήστος (28), Μιχάλης Μπουκουβάλας (33), Αστέριος Μούχαλης (24)

Μέσοι: Γεώργιος Μπλέτσας (26), Λούκας Ράμος (26), Κωνσταντίνος Ισαακίδης (18), Βασίλειος Γαβριηλίδης (29), Σάββας Μούργκος (23), Άγγελος Οικονόμου (26), Μανσού Φοφανά (19), Πέτρος Ορφανίδης (25)

Επιθετικοί: Γιάννης Πασάς (31), Στέλιος Πόζογλου (25), Γιάννης Μυστακίδης (26), Ισμαΐλ Μπαϊντού (22), Αθανάσιος Ντίνας (31), Πέτρος Γιακουμάκης (29).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Βέροια έψαξε μεταγραφές αναβαθμίσεις, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Από τις κορυφαίες ήταν του Πέτρου Γιακουμάκη από τον Ατρόμητο, όπως και του Γιάννη Μυστακίδη από την Ξάνθη. Άξιες αναφορές είναι επίσης οι αποκτήσεις του αμυντικού Στέργιου Δημόπουλου από τον Λεβαδειακό και του εξτρέμ Θανάση Ντίνα από την Ξάνθη.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Αλμωπός Αριδαίας (07/11 - εντός), Νίκη Βόλου (14/11 - εκτός), Ολυμπιακός Βόλου (21/11 - εντός), ΠΑΟΚ Β' (24/11 - εκτός), Τρίκαλα (28/11 - εντός), ΑΕΛ (05/12 - εκτός).

Θεσπρωτός

Προπονητής: Από τον Αύγουστο του 2019 ο πάγκος του Θεσπρωτού κουβαλάει ένα ιστορικό όνομα, αυτό του Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος θα καθοδηγήσει και φέτος την ομάδα της Ηγουμενίτσας στη δεύτερη κατηγορία. Στόχος τη σεζόν 2021/22 είναι η σωτηρία, σε έναν όμιλο με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Πέρσι ο Θεσπρωτός τερμάτισε στην 6η θέση του Βορείου Ομίλου της Football League.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σε αναμέτρηση του Θεσπρωτού
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα σε αναμέτρηση του Θεσπρωτού EUROKINISSI SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας (2.500)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Ροντρίγκο Πατσέκο (25, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Κωνσταντίνος Κολτσίδας (23, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Βασίλης Κίναλης (22), Δημήτριος Παππάς (24), Χρήστος Ψωμιάδης (21)

Αμυντικοί: Λούκας Βαλέντε (23), Γεώργιος Γώγος (23), Μπράιν Γκάντσιερ (22), Δημήτριος Σταυρίδης (28), Κυριάκος Ταουσάνης (20), Σπύρος Βασιλάκης (21), Λορέντσο Ντ'Αλέσιο (20), Ζβι Ζιέ (19), Θεόδωρος Πετράκης (22)

Μέσοι: Σπύρος Μπάλος (17), Γιάννης Καμμένης (22), Κωνσταντίνος Κολτσίδας (23), Κρίστιαν Ραμίρες (26), Γρηγόρης Ζιόγας (22), Κωνσταντίνος Στεργίου (20), Τόμας Ρομέρο (22), Χαρίλαος Μπίκας (29), Νικόλας Διγκόζης (21), Αλασάν Σουμά (22), Κλέων Πούφλης (24)

Επιθετικοί: Κωνσταντίνου Βασίλειος (26), Ροντρίγκο Πατσέκο (25), Παναγιώτης Λύγκας (18), Απόστολος Σαραντίδης (23), Ευάγγελος Παππάς (20), Τομάς Μπονίγια (23)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Θεσπρωτός στη μεταγραφική περίοδο αναζήτησε νεαρούς ποδοσφαιριστές με μεγάλο κίνητρο. Ξεχώρισε η απόκτηση του 23χρονου μέσου Κωνσταντίνου Κολτσίδα από τον Αλμωπό, του 22χρονου Αλασάν Σουμά από τον Ακράτητο και του 20χρονου μπακ, Λορέντζο Ντ' Αλέσιο από τη Ρετζιάνα.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Αναγέννηση Καρδίτσας (07/11 - εκτός), Πιερικός (14/11 - εντός), Ξάνθη (21/11 - εκτός), ρεπό (24/11), Καβάλα (28/11 - εντός), Αλμωπός Αριδαίας (05/12).

Καβάλα

Προπονητής: Η Καβάλα έπειτα από αρκετές περιπέτειες θα αγωνιστεί φέτος στη Super League 2. Θα ξεκινήσει τη σεζόν της με τον Νίκο Καραμπιμπέρη στον πάγκο τους. Την περσινή σεζόν εργάστηκε στη Δόξα Αμυγδαλεώνα, ενώ στη συνέχεια διαδέχθηκε τον Αχιλλέα Καρασαββίδη στην Κ19 της ομάδας. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 2η θέση του Βόρειου Ομίλου της Football League.

Οι παίκτες της Καβάλας πανηγυρίζουν νίκη κόντρα στην Καλαμάτα
Οι παίκτες της Καβάλας πανηγυρίζουν νίκη κόντρα στην Καλαμάτα INTIME SPORTS

Η έδρα: Ανθή Καραγιάννη (10.550)

Το ρόστερ: Η συμμετοχή της Καβάλας στη Super League 2 πέρασε από χίλια κύματα. Την προηγούμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε χωρίς εκείνη και την Ζάκυνθο. Μετά τη δικαίωση της Ζακύνθου από το Διαιτητικό Δικαστήριο, η διοργανώτρια Αρχή πραγματοποίησε την εγγραφή και των "αργοναυτών", οι οποίοι συμμετείχαν στην κλήρωση της Δευτέρας. Ωστόσο, το δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα του ρόστερ. Η Καβάλα περιμένει το Διαιτητικό για να εκδικαστεί η προσφυγή κατά της Ε.Ι.Μ., προκειμένου να μπορεί να γεμίσει το ρόστερ της. Η Καβάλα ζήτησε αναβολή της πρώτης αγωνιστικής, χωρίς το αίτημα να γίνεται δεκτό.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Απόλλων Πόντου (7/11 - εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (14/11 - εντός), Πιερικός (21/11 - εκτός), Ξάνθη (24/11 - εντός), Θεσπρωτός (28/11 - εκτός), Ρεπό (05/12).

Νίκη Βόλου

Προπονητής: Από τον Μάιο του 2021 βρίσκεται στον πάγκο της Νίκης Βόλου ο Αλέκος Βοσνιάδης, ένας προπονητής που γνωρίζει πάρα πολύ καλά την κατηγορία. Θέλει να μεταδώσει την εμπειρία του στην ομάδα του Βόλου, προκειμένου να έχει μία αξιοπρεπή πορεία στη Super League. Πέρσι τερμάτισε 10η στον Νότιο Όμιλο της Football League.

Οι παίκτες της Νίκης Βόλου πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στα Τρίκαλα
Οι παίκτες της Νίκης Βόλου πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στα Τρίκαλα EUROKINISSI SPORTS

Η έδρα: Πανθεσσαλικό Στάδιο (22.700)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Βλάντιμιρ Μπάγιτς (33, τερματοφύλακας)

Η καλύτερη μεταγραφή: Χοσέτε Μιράντα (23, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Κωνσταντίνος Περιστερίδης (30), Βλάντιμιρ Μπάγιτς (33), Μανώλης Αποστολίδης (37)

Αμυντικοί: Χρήστος Γρομιτσάρης (30), Βαγγέλης Ανδρέου (31), Θωμάς Τσιμπούκας (22), Μανώλης Αλιατίδης (26), Παναγιώτης Παναγιωτίδης (23), Πάνος Ξενοφών (32), Γιάννης Κυρίτσης (20), Γεώργιος Τζοβάρας (21)

Μέσοι: Παναγιώτης Κυριακίδης (30), Νεσάτ Μέτσε, Λούκας Μπόσιο (31), Αλέξανδρος Μποτσάκος (29), Παύλος Κυριακίδης (30), Λούκας Γκαρσία (33), Σταύρος Τσουκαλάς (33), Γεώργιος Μπάλλας (20)

Επιθετικοί: Ανδρέας Βλαχομήτρος (24), Χοσέτε Μιράντα (23), Αντόνιο Ροχάνο (30), Θωμάς Βασιλείου (27), Βασίλειος Σπυρίδων Αλτιντζής (19), Πασχάλης Κάσσος (29), Χρήστος Τζιώρας (33)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Νίκη Βόλου φρόντισε να αποκτήσει ποδοσφαιριστές που ξέρουν καλά τη Super League 2, όπως είναι ο Χρήστος Γρομιτσάρης και ο Πασχάλης Κάσσος από τα Χανιά και ο Χρήστος Τζιόρας από τον Λεβαδειακό. Παράλληα, πήρε δανεικό από τη Χετάφε τον εξτρέμ, Χοσέτε Μιράντα, ενώ ενισχύθηκε στα γκολπόστ με τον Βλάντιμιρ Μπάγιτς από την ΑΕΛ.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ηρακλής (07/11 - εκτός), Βέροια (14/11 - εντός), Απόλλων Πόντου (21/11 - εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (24/11 - εντός), Πιερικός (28/11 - εκτός), Ξάνθη (05/12 - εντός).

Ολυμπιακός Βόλου

Προπονητής: Ο 4ος του Βόρειου Ομίλου της Football League συνεχίζει στη Super League 2 με έναν νέο προπονητή στον πάγκο. Ο Γιώργος Βαζάκας, ο οποίος την περσινή χρονιά βρισκόταν στον Αστέρα Βλαχιώτη θέλει να οδηγήσει τον Ολυμπιακού Βόλου σε μία καλή σεζόν στη δεύτερη κατηγορία.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου πριν από την αναμέτρηση με τον Αχέροντα Καναλακίου
Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου πριν από την αναμέτρηση με τον Αχέροντα Καναλακίου INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Βόλου (2.500)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Ίγκορ Φιλίποβιτς (29, αμυντικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Βέλικο Μπάτροβιτς (27, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Γεννάδιος Ξενοδόχοφ (33), Βούκο Βούγιοβιτς (21), Αχιλλέας Κωνσταντίνου (21)

Αμυντικοί: Ίγκορ Φιλίποβιτς (29), Αλκιβιάδης Μαρκοπουλιώτης (25), Δημήτριος Στάμου (30), Νικόλαος Βενέτης (24), Κυριάκος Ασλανίδης (19), Ανδρέας Κόκας (24), Αντουάν Νά'α (19), Αντώνης Ριγόπουλος (19), Κωνσταντίνος Βλάχος (22), Γεώργιος Παπακώστας (22)

Μέσοι: Τιμολέων Πατρώνης (21), Στεφάν Νκοά (21), Ντουάρτε Βαλέντε (21), Κλέβις Κόλα (28), Δημήτριος Κόμνος (19), Ρίτσι Κιτοκό (33), Νικόλαος Χατζής (21), Ορφέας Φραντζέσκος (21), Ερνάντ Ντα Κάμπο (27), Βέλικο Μπάτροβιτς (27), Φίλιπ Χασέκ (24), Φίλιππος Σκοπελίτης (27), Χρήστος Κατσούκης (21)

Επιθετικοί: Χρήστος Κουντουριώτης (23), Οκάν Σουλεϊμάν (21), Γεώργιος Ξύδας (24), Θεόδωρος Βερνάρδος (23), Κωνσταντίνος Χατζηπιρπιρίδης (20), Όσκαε Σιάφα (24), Μπρούνο Μπαράνκο (24)

Τι έκανε στη μεταγραφική περίοδο: Ο Ολυμπιακός Βόλους ενισχύθηκε στη μεσοεπιθετική γραμμή με την απόκτηση του Βέλικο Μπάτροβιτς, ο οποίος βρισκόταν στην Παναχαϊκή. Από την ομάδα της Πάτρας πήρε επίσης τον αμυντικό, Αλκιβιάδη Μαρκοπουλιώτη, ενώ έκανε δικό της και τον Ρίτσι Κιτοκό, ο οποίος έχει περάσει από τον Απόλλωνα Σμύρνης

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Πανσερραϊκός (06/11 - εκτός), Ηρακλής (14/11 - εντός), Βέροια (21/11 - εκτός), Απόλλων Πόντου (24/11 - εντός), Αναγέννηση Καρδίτσας (28/11 - εκτός), Πιερικός (05/12 - εντός).

Πανσερραϊκός

Προπονητής: Ο Πανσερραϊκός τερμάτισε στην 4η θέση πέρσι στον Βόρειο Όμιλο της Football League και η ομάδα των Σερρών θέλει να τα πάει όσο το δυνατόν καλύτερα στη Super League 2 βάζοντας δύσκολα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Προπονητής της είναι ο Ζεράρ Ζαραγόζα, ο Ισπανός, ο οποίος μέσα στο 2020 ήταν ο τεχνικός της Σαμπάμπ Ντουμπάι.

Οι παίκτες του Πανσερραϊκού πριν από τον αγώνα απέναντι στον Βόλο για το Κύπελλο Ελλάδας
Οι παίκτες του Πανσερραϊκού πριν από τον αγώνα απέναντι στον Βόλο για το Κύπελλο Ελλάδας INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Γήπεδο Σερρών (9.500)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Νικόλαος Κρητικός (26, μέσος)

Η καλύτερη μεταγραφή: Δημήτριος Ανάκογλου (30, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Ζαχαρίας Καβουσάκης (32), Παναγιώτης Κατσίκας (22), Χρήστος Γιαννακίδης (21)

Αμυντικοί: Κωνσταντίνος Δημητρίου (22), Χρήστος Κουκόλης (31), Νικόλαος Ζιαμπάρης (30), Τρύφων Κασμερίδης (26), Αθανάσιος Γιανναράκης (22), Αντώνης Φουάσης (23), Μάρκος Πίντο (27), Αλέξνδρος Ζέρης (27)

Μέσοι: Νικόλαος Κρητικός (26), Θωμάς Καραμπέρης (19), Χουλιάν Μαρκιόνι (28), Παύλος Εππάς (23), Δημήτρης Ανάκογλου (30), Στέργιος Τσιμίκας (27), Αλέξανδρος Μασκανάκης (17)

Επιθετικοί: Μάριος Σοφιανός (17), Ντ'Άβιλα Μέσι (21), Φαμπρίτσιο Κόντσι (23), Χιτσάμ Κανίς (24), Σιάκα Χαϊντάρα (2), Ριβάλντο Κορέα (22), Γεώργιος Παπαβασιλείου (29), Δημήτριος Θεοδωρίδης (19)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η μεγαλύτερη μεταγραφή του Πανσερραϊκού ήταν ο Ριβάλντο Κορέα από τη Λέονες, ωστόσο ο 22χρονος επιθετικός υπέστη ρήξη χιαστού στις 27 Οκτωβρίου. Η ομάδα των Σερρών ενισχύθηκε με τον Δημήτρη Ανάκογλου στον Πανσερραϊκό και τον Κωνσταντίνο Δημητρίου από τη Μεκοζέβζντ.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ολυμπιακός Βόλου (06/11 - εντός), ΠΑΟΚ Β' (14/11 - εκτός), Τρίκαλα (21/11 - εντός), ΑΕΛ (24/11 - εκτός), Απόλλων Λάρισας (28/11 - εντός), Ολυμπιακός Β' (05/12 - εκτός).

Πιερικός

Προπονητής: Ο Πιερικός είχε μία άνετη σεζόν στον Βόρειο Όμιλο της Football Leage. O Μάριος Παναγιώτου ανέλαβε τον Απρίλιο του 2021 την ομάδα της Κατερίνης και φέτος στη Super League 2 θα αναζητήσει την σωτηρία του Πιερικού σε έναν α' όμιλο με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Οι παίκτες του Πιερικού πριν από την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή
Οι παίκτες του Πιερικού πριν από την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης (4.995)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Θανάσης Παντελιάδης (34, αμυντικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Τουράλ Μπαϊραμλί (23, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Γιάννης Ράντος (21), Γιάννης Γαλάνης (22) (25), Νίκος Τζήμας

Αμυντικοί: Θανάσης Παντελιάδης (34), Στάθης Καγκελίδης (21), Πασκάλ Εμπουσί (23), Θωμάς Γιαλαμίδης (25), Γιώργος Καρβούνης (25), Αλέξανδρος Ζούρκος (25), Πέτρος Πέλκας (19), Σάββας Τοπαλίδης (24)

Μέσοι: Αναστάσιος Παπουτζίδης (24), Κώστας Ίτσιος (23), Χρήστος Μαυρίδης (20), Τουράλ Μπαϊραμλί (23), Ντανιέλ Σούνταρ (23)

Επιθετικοί: Χαράλαμπος Μουρατίδης (19), Κώστας Χαρτσιάς (29), Φλορεντίν Μπουόλι (23), Αλέξανδρος Ζαφειράκης (25), Δήμος Χαντζάρας (24), Κώστας Μηλιώτης (23), Χρήστος Καρανάτσιος (18), Κώστας Δεμηρτζόγλου (28), Ευρυπίδης Μιτακίδης (22).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Πιερικός διατήρησε έναν κορμό σε σχέση με την περσινή χρονιά και προχώρησε σε παίκτηες ώστε να αλύψει τρύπες, όπως με τον 23χρονο επιθετικό μέσο τον Τουράλ Μπαϊραμλί από τη Ζίρα και τον αριστερό μπακ, Θανάση Παντελιάδη από την Ξάνθη. Απέκτησε επίσης τον 23χρονο Κροάτη μέσο, Ντανιέλ Σουντάρ.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Ξάνθη (07/11 - εντός), Θεσπρωτός (14/11 - εκτός), Καβάλα (21/11 - εντός), Αλμωπός Αριδαίας (24/11 - εκτός), Νίκη Βόλου (28/11 - εντός), Ολυμπιακός Βόλου (05/12 - εκτός).

Ηρακλής

Προπονητής: O Ηρακλής επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες αγοράζοντας το ΑΦΜ της Τρίγλιας. Στον πάγκο του Γηραιού είναι ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, ο περσινός προπονητής της Τρίγλιας, με την οποία τερμάτισε στην 7η θέση του Βόρειου ομίλου της Super League 2. Στόχος να μπουν οι βάσεις για μεγαλύτερα πράγματα τις επόμενες χρονιές. Το ιστορικό βάρος του Ηρακλή άλλωστε είναι μεγάλο.

Ο Μπαστάκος πανηγυρίζει γκολ του Ηρακλή στο Κύπελλο Ελλάδας
Ο Μπαστάκος πανηγυρίζει γκολ του Ηρακλή στο Κύπελλο Ελλάδας INTIME SPORTS

Η έδρα: Καυτανζόγλειο Στάδιο (27.700)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Γελωργιος Κάκκο (24, μέσος)

Η καλύτερη μεταγραφή: Μιχάλης Μπαστάκος (25, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Χρυσόστομος Ιακωβίδης (23), Στέφανος Παλαβράκης (26)

Αμυντικοί: Κωνσταντίνος Πανάγου (23), Δημήτρης Σγουρής (21), Σεμπαστιάν Χρουσιέλ (24), Άγγελος Παπαστεριαννός (30), Γιάννης Μπαλικτσής (20), Μάριος Κωστούλας (25), Γεώργιος Μανωλάκης (22)

Μέσοι: Σταύρος Πήλιος (21), Αντόνιο Ναπολιτάνο (22), Γιώργος Κάκκο (24), Μανώλης Παπαστεριαννός (34), Γιάννης Παπαδόπουλος (22), Φιλόξενος Τουρσίδης (22), Στάθης Ελευθεριάδης (19), Θανάσης Καρτσάμπας (25), Γκέρι Τότσκα (22)

Επιθετικοί: Βιτίνιο (23), Ματίας Τόμας (22), Μιχάλης Μπαστακός (25), Νίκος Μασούρας (20), Γιάννης Φακκής (20)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Ηρακλής κράτησε ποδοσφαιριστές από την Τρίγλια και φρόντισε να ενισχυθεί με παίκτες που θα ανεβάσουν το επίπεδο. Τέτοιες είναι οι μεταγραφές από τον Διαγόρα του επιθετικού, Μιχάλη Μπαστάκου και του αριστερού εξτρέμ, Γιώργου Κάκκο. Στις σημαντικές κινήσεις επίσης ανήκουν ο αμυντικός Σεμπάστιαν Χρουσιέλ από την Επισκοπή και ο ελπιδοφόρος, Σταύρος Πήλιος, από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Νίκη Βόλου (07/11 - εντός), Ολυμπιακός Βόλου (14/11 - εκτός), ΠΑΟΚ Β' (21/11 - εντός), Τρίκαλα (24/11 - εκτός), ΑΕΛ (28/11 - εντός), Απόλλων Λάρισας (05/12 - εκτός).

Τρίκαλα

Προπονητής: Τα Τρίκαλα την περσινή σεζόν αγωνίστηκαν στα playouts της Super League 2 χωρίς να κινδυνεύσουν ιδιαίτερα. Φέτος θέλουν να κάνουν μία καλή πορεία με τον Τίμο Καβακά να βρίσκεται στον πάγκο τους. Ο 48χρονος προπονητής το δεύτερο μισό της σεζόν ήταν στον ΟΦ Ιεράπετρας, με τον οποίο τερμάτισε στην τελευταία θέση της δεύτερης κατηγορίας.

Φάση από τον αγώνα ανάμεσα στα Τρίκαλα και τη Νίκη Βόλου
Φάση από τον αγώνα ανάμεσα στα Τρίκαλα και τη Νίκη Βόλου EUROKINISSI SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων (15.000)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Δημήτρης Σανδραβέλης (31, αμυντικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Νίκος Κουσκουνάς (32, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Βίκτορ Σεντουριόν (35), Αρμάντο Περλιέσι (18), Δημήτρης Γκάρας (20), Μιχάλης Αγριμάκης (29)

Αμυντικοί: Γιώργος Μανίσογλου (19), Κωνσταντίνος Φουτσίνι (22), Ιβάν Μπενίτεζ (29), Ιωάννης Γκοβίνας (19), Δημήτρης Σανδραβέλης (31), Ζογκ Ντιαλόσι (21), Χόρχε Παρέδες (36), Αχιλλέας Σφέτκος (22), Γιούρι Πούσιτς (22), Χρήστος Νιάρος (31), Νίκος Κεχαγιάς (21), Τίμοθι Γουιντέκε (21)

Μέσοι: Παντελής Ριζογιάννης (33), Βασίλης Μπαξεβάνος (28), Γκοτιέ Κλεμέντε(23), Ιβάν Αουντίνο (30), Βίτορ Μπαράτα (25), Θοδωρής Χειρίτραντας (21), Χρήστος Ιωαννίδης (17), Ροντρίγκο Ρεκίν (32), Μαρκέλο Νάστο (20), Βασίλης Πέλκας (22), Λάζαρος Ελευθεριάδης (24)

Επιθετικοί: Νίκος Κουσκουνάς (32), Βασίλης Ευθυμίου (22), Νίκος Τσούπανος (23), Ηλίας Κουλούρης (21), Σωκράτης Μυλόπουλος (19), Λούκα Νίζιτς (21), Ευθύμης Ζησόπουλος (19), Ζαχαρίας Στεφανίδης (20)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Τα Τρίκαλα πρόσθεσαν στην επιθετική τους γραμμή έναν παίκτη που ξέρει καλά την κατηγορία, τον Νίκο Κουσκουνά που αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή. Έκαναν δικό τους επίσης από τον Διαγόρα τον δεξιό μπακ, Δημήτρη Σανδραβέλη και τον έμπειρο Ελβετό μέσο, Ιβάν Αουντίνο.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Απόλλων Λάρισας (07/11 - εκτός), Ολυμπιακός Β' (14/11 - εντός), Πανσερραϊκός (21/11 - εκτός), Ηρακλής (24/11 - εντός), Βέροια (28/11 - εκτός), Απόλλων Πόντου (05/12 - εντός).

Όλες οι αγωνιστικές του Α' Ομίλου

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός της σεζόν 2021/22
PRINT SCREEN

Β' ΟΜΙΛΟΣ

ΑΕΚ Β'

Προπονητής: Η ΑΕΚ στελέχωσε τη δεύτερη ομάδα της με ποδοσφαιριστές που ανήκαν στα σπλάχνα της και δεν ψάχτηκε τόσο πολύ για να βρει παίκτες εκτός αυτής. Αυτή είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πρώτη ομάδα. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ως πρώτος προπονητής έχει καθοδηγήσει σε αυτή την κατηγορία την Παναχαϊκή (δις), Δόξα Δράμας, ενώ τελευταία του δουλειά ήταν στον Λεβαδειακό, λίγες αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των playoffs την περσινή σεζόν, ενώ έχει εργαστεί και ως τεχνικός σε μικρότερα κλιμάκια ομάδων.

Οι παίκτες της ΑΕΚ Β' κόντρα στον Αιολικό
Οι παίκτες της ΑΕΚ Β' κόντρα στον Αιολικό INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Σπατών "Δημήτρης Δημητρίου" (2.500)

Αυτή την έδρα θα τη χρησιμοποιεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Σεραφείδιον στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα.

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Γιάννης Ιατρούδης (22, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Τζούντα Γκαρσία (21, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Αγγελος Αγγελόπουλος (18), Παναγιώτης Γκίνης (22), Βασίλης Χατζηεμαννουήλ (22)

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Παρράς (23), Στέφανος Κάτσικας (19), Βεντάτ Ραντόνια (20), Θανάσης Κώτσιος (19), Γιώργος Μαντζουρανάκης (19), Μανώλης Αρβανίτης (20), Γιώργος Γιαννούτσος (23), Γιώργος Κορνέζος (23), Θανάσης Κώτσιος (19), Μιχάλης Μπούσης (22), Κώστας Σταμούλης (21)

Μέσοι: Χρήστος Γιούσης (22), Τζούντα Γκαρσία (21), Γιάννης Κορομηλάς (19), Πάρης Μπάμπης (22), Μανώλης Τσιόκρης (18), Γιάννης Πιτιλάκος (16), Γιάννης Γερολαίμου (21), Γιώργος Μουστακόπουλος (23), Κώστας Ρουκουνάκης (20), Λαέρτ Πάπα (18), Πέταρ Καρακλάιτς (21)

Επιθετικοί: Παναγιώτης Γεωργέας (18), Αλέξης Γκολφίνος (16), Γιάννης Ιατρούδης (22), Αποστόλης Χριστόπουλος (21), Μιχάλης Κοσίδης (19), Ευθύμης Χριστόπουλος (21).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Λίγους παίκτες πήρε η ΑΕΚ εκτός των κλιμακίων της. Από τις μεταγραφές ξεχωρίζουν η περίπτωση του Τζούντα Γκαρσία, αδερφού του Λιβάι, του Γιανίς Αμούρ αλλά και του Μουστακόπουλου.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Καλαμάτα (07/11 - εντός), Παναθηναϊκός Β' (14/11 - εκτός), Καραϊσκάκης (21/11 - εντός), Εργοτέλης (24/11 - εκτός), Αστέρας Βλαχιώτη (28/11 - εντός), Διαγόρας (05/12 - εκτός).

Παναθηναϊκός Β'

Προπονητής: Το τριφύλλι έχει χτισθεί πάνω στα τμήματα υποδομής του, παίρνοντας παράλληλα παίκτες από την εγχώρια αγορά που ξεχώρισαν. Στόχος των ποδοσφαιριστών είναι να έχουν χρόνο συμμετοχής με την ομάδα Β’, για να πάρουν θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Ο Γιάννης Βονόρτας είναι στο σύλλογο από το 2005, από διάφορα πόστα. Γνωρίζει όσο κανείς τι χρειάζονται οι νέοι ποδοσφαιριστές για να μπορέσει ένας νέος ποδοσφαιριστής να πάει στην πρώτη ομάδα του τριφυλλιού.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Β' σε φιλικό με τον Παναιτωλικό
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού Β' σε φιλικό με τον Παναιτωλικό INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου (2.000)

Ο παίκτης που ξεχωρίζει: Γιώργος Βαγιαννίδης (20, αμυντικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Γιάννης Σουρδής (20, τερματοφύλακας)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Γιάννης Σουρδής (20), Χρήστος Χατζηγιαννάκης (19), Κίρους Μαργκόνο (19), Μανώλης Οικονομάκης(19)

Αμυντικοί: Αλεξάντρο Σαντικάι (19), Κώστας Νταμπίζας (20), Ευαγόρας Αντωνίου (18), Αλέξανδρος Ρόμπι (19), Απόστολος Μαρτίνης (20), Αλέξης Κούτσιας (18), Γιώργος Βαγιαννίδης (20), Γιώργος Τουρκοχωρίτης (19)

Μέσοι: Βαγγέλης Θεοχάρης (23), Ηλίας Ηλιάδης (20), Χρήστος Λατίφης (16), Ανδρέας Αθανασακόπουλος (19), Δημήτρης Σερπέζης (20), Γιάννης Σαρδέλης (20), Δημήτρης Καλοσκάμης (16), Νίκος Δημητρίου (19), Χρήστος Κρυπαράκος (18), Παύλος Καρβούνης (18)

Επιθετικοί: Γιώργος Ματσαδές (22), Νταβίντ Πάνκα (22), Χρήστος Μαραθωνίτης (22), Θόδωρος Τσιριγώτης (21), Κρίστο Σέχου (21.

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Δώδεκα παίκτες πήρε εκτός Παναθηναϊκού, οι οποίοι επάνδρωσαν την ομάδα Β. Ξεχωρίζει η επιστροφή του Βαγιαννίδη, αλλά και οι μεταγραφές των Σουρδή, Σαρδελή και Μαρτίνη.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Κηφισιά (07/11 - εκτός), ΑΕΚ Β' (14/11 - εντός), Καλαμάτα (21/11 - εκτός), ρεπό (24/11), Καραϊσκάκης (28/11 - εντός), Εργοτέλης (05/12 - εκτός).

Αιγάλεω

Προπονητής: Να πάει καλύτερα σε σχέση με την περσινή σεζόν, στην οποία τερμάτισε έβδομο στον νότιο όμιλο της Football League επιχειρεί το “Σίτι”. Με τον κύριο Παλτόγλου στο τιμόνι της ομάδας έχει μεγάλες βλέψεις, ωστόσο η φετινή σεζόν θα είναι πιο δύσκολη από πέρυσι. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης με θητεία σε πολλές ομάδες της κατηγορίας σίγουρα μπορεί να υπηρετήσει με αξιώσεις το πλάνο της ομάδας. Τελευταία ομάδα που ανέλαβε ήταν την περσινή σεζόν στα Τρίκαλα. Στο Αιγάλεω βρίσκεται από το καλοκαίρι.

Η ομάδα του Αιγάλεω πριν από αγώνα Κυπέλλου
Η ομάδα του Αιγάλεω πριν από αγώνα Κυπέλλου INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω Σταύρος Μαυροθαλασσίτης (8.217)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Ηλίας Τσιλιγκίρης (34, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Αλέξανδρος Αρναρέλλης (30, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Νίκος Φυλακτός (24), Γιώργος Σικαλιάς (35), Νίκος Σφυρίδης (21)

Αμυντικοί: Γιώργος Μαγκάκης (23), Γιώργος Καλύβας (25), Μιχάλης Παπανικόλας (28), Μιχάλης Βαλιούτος (20), Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος (27), Σπύρος Βλάχος (25), Αντώνης Αναστασίου (25), Κώστας Παναγιώτου (24), Γιώργος Ντρενογιάννης (19), Θανάσης Ντάνας (20), Γεράσιμος Παπαγγέλης (24)

Μέσοι: Αλέξανδρος Πιαστόπουλος (25), Ιωάννης Σταματάκης (27), Στράτος Λαμπόγλου (22), Παύλος Λάσκαρης (25), Λουάν Σκεντεράι (24), Κώστας Τσίτσαρης (28), Θάνος Δακτυλίδης (19), Νίκος Καθάριος (27), Γιώργος Ντρενογιάννης (19)

Επιθετικοί: Ηλίας Τσιλιγκίρης (34), Αντώνης Τριμμάτης (22), Αργύρης Μπρέμπος (25), Γιώργος Μπαρμπαρούσης (31), Αλέξανδρος Αρναρέλλης (30), Γκερτίν Χοτζάλλι (24), Αλέξανδρος Καββαδίας (21), Νίκος Τσουπάνος (23), Νίκος Σαμπανίδης (22)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Λίγες και στοχευμένες κινήσεις (για τα δεδομένα της κατηγορίας) έκανε το Αιγάλεω. Ο Αρναρέλλης ξεχωρίζει από τις προσθήκες μαζί με τους Πιαστόπουλο, Παπαγγέλη και Καθάριο, ενώ από την ομάδα αποχώρησαν οι Άγγελος Χαντί και Δημήτρη Μαχαίρα.

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: Χανιά (07/11 - εντός), Ζάκυνθος (14/11 - εκτός), ΟΦ Ιεράπετρας (21/11 - εντός), Καλλιθέα (24/11 - εκτός), ρεπό (28/11), Ηρόδοτος (05/12 - εντός).

Αστέρας Βλαχιώτη

Προπονητής: Η ομάδα της Λακωνίας δεν πήγε καλά την περσινή σεζόν, καθώς τερμάτισε ένατη στο νότιο όμιλο της Football League. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε και αυτή περίεργα, καθώς δεν ήταν σίγουρο σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί, ενώ την επηρέασε και το ζήτημα των δελτίων. Ο στόχος της φυσικά είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ο Αλεξάνδρος Βελιτζέλος ήταν ο αρχιτέκτονας του περσινού οικοδομήματος της Ρόδου και φέτος ανέλαβε τον Αστέρα. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον Αλέκο Βοσνιάδη.

Η ομάδα του Αστέρα Βλαχιώτη
Η ομάδα του Αστέρα Βλαχιώτη INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης (1.500)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Μάρκος Ντούνης (29, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Ιρακλί Μαϊσουράτζε (33, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Φώτης Καραγκιολίδης (34), Αλέξανδρος Αθανασόπουλος (24), Γιάννης Ιωαννίδης (22)

Αμυντικοί: Γιώργος Ρόδης (19), Βασίλειος Τουλίκας (21), Ερρίκος Κουτσογκίλιας (20), Ιωάννης Πεχλιβανόπουλος (27), Αθανάσιος Δημητρούλας (22), Τσλιλ Τζιόν Νεμέχια (26), Φράνκο Λάμτσε (23), Φώτης Ζάννης (18), Μαντιμπιραμού Τραορέ (20), Βαγγέλης Αναστασόπουλος (27)

Μέσοι: Ιρακλί Μαϊσουράτζε (33), Σλάβκο Σοκολάροβ (32), Θανάσης Λεωνιδόπουλος (25), Ρονάλντο Σάνι (19), Σαφέτ Ζαίμι (18), Ιάσωνας Σταυρόπουλος (21)

Επιθετικοί: Εμάνουελ Άντο (21), Ανδρέας Τσίπρας (28), Παναγιώτης Παπούλης (21), Μάρκος Ντούνης (29), Βασίλης Χριστόπουλος (25)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ. Αυτό είναι λογικό μιας και έπεσε κατηγορία και ήταν αβέβαιο το μέλλον. Με τον Βελιτζέλο στο τιμόνι ελπίζει ότι φέτος η σεζόν θα είναι καλύτερη.

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: Λεβαδειακός (07/11 - εκτός), Ρόδος (14/11 - εντός), Επισκοπή (21/11 - εκτός), Κηφισιά (24/11 - εντός), ΑΕΚ Β' (28/11 - εκτός), Καλαμάτα (05/12 - εντός).

Διαγόρας

Προπονητής: Ο Διαγοράς είχε μια πολύ θετική παρουσία τη φετινή σεζόν, στην οποία θα ήθελε να δώσει συνέχεια και φέτος. Η γρήγορη παραμονή είναι ένας σημαντικός στόχος για την ομάδα. Ο Σάκης Θεοδοσιάδης είχε μια εξαιρετική παρουσία με τους Ροδίτες, ενώ έχει καταπιεί με το κουτάλι τη συγκεκριμένη κατηγορία. Με όπλο ότι γνωρίζει τι χρειάζεται να κάνει αλλά και τη δουλειά που έχει ήδη κάνει στο Διαγόρα θα πορευτεί και τη φετινή σεζόν.

Οι παίκτες του Διαγόρα πριν από φιλικό με τον Πανιώνιο
Οι παίκτες του Διαγόρα πριν από φιλικό με τον Πανιώνιο INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου “Διαγόρας” (3.693)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Μιχάλης Κουϊρουκίδης (26, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Γιάννης Μπαστιάνος (23, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Ιωάννης Μπίντσης (22), Στράτος Πασαλιμανιώτης (20), Δημήτρης Σκαφίδας (22), Νίκος Αγοραστός (19)

Αμυντικοί: Κώστας Ρουγκάλας (28), Άλμπερτ Ρούσος (25), Γιάννης Γεώργου (25), Δημήτρης Τάτσης (21), Χαράλαμπος Τοπάλ (21), Άγγελος Καρατάσιος (24), Κωνσταντίνος Λαμπίρης (22), Καραμπάλι Ορντόνιεζ (22),

Μέσοι: Σεφκιέτ Χότζα (19), Χοσεΐν Μουμίν (34), Βασίλης Τσιαντούλας (19), Κώστας Παπαδόπουλος (21), Κώστας Μπούμπας (20), Μιράντα Νογκουέιρα (20), Νίκος Σάμπερτ (19), Μάριος Ζούνης (20), Τόμαζ Καβαλιέρι (21), Νίκος Μαγκούλιας (18)

Επιθετικοί: Νίκος Ρουντιζέρης (18), Ραφίνια (19), Γκουρζίντερ Σινγκ (24), Μιχάλης Κουϊρουκίδης (26), Γιάννης Μπαστιάνος (23), Τζιοβάνι ντο Σάντος (20), Γιάννης Λεωντσάκος (20), Σωτήρης Πίσπας (23)

Τι έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι: Με εξαίρεση τον Μουμίν, πήρε ποδοσφαιριστές μικρότερης ηλικίας, αλλά κάποιοι από αυτούς έχουν αποδείξει ότι είναι καλοί στην κατηγορία, όπως ο Κουϊρουκίδης. Αποχώρησαν βέβαια παίκτες σημαντικοί της περσινή σεζόν όπως ο Λινάρδος, ο Αλάεθ, ο Μπαστακός, ο Τσέλιος και άλλοι πολλοί.

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: Ηρόδοτος (07/11 - εκτός), Λεβαδειακός (14/11 - εντός), Ρόδος (21/11 - εκτός), Επισκοπή (24/11 - εντός), Κηφισιά (28/11 - εκτός), ΑΕΚ Β' (05/12 - εντός).

Επισκοπή

Προπονητής: Η Επισκοπή έδειξε πέρυσι τα δόντια της στη Football League, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του νοτίου ομίλου. Ανάλογη πορεία θέλει να έχει και φέτος, αν και δεν θα είναι τόσο εύκολα για εκείνη τα πράγματα τη φετινή σεζόν, συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Ο Γιασμίνκο Βέλιτς είναι για δεύτερη φορά στο τιμόνι της ομάδας, καθώς μεσολάβησε μια σύντομη θητεία στον Εργοτέλη. Έχει χτίσει μια ομάδα αποτελούμενη σε μεγάλο βαθμό από Κρητικούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα θέλει να πουλήσει σε όλους στην κατηγορία ακριβά το "τομάρι" της.

Φάση από τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην Επισκοπή και την Καλλιθέα
Φάση από τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στην Επισκοπή και την Καλλιθέα EUROKINISSI SPORTS

Η έδρα: ΔΑΚ Γάλλου "Παύλος Βαρδινογιάννης" (1.300)

Παίκτης που αξίζει την προσοχή: Ανδρέας Σταθόπουλος (23, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Βαγγέλης Νοικοκυράκης (20, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μανώλης Καλογεράκης (29), Χρήστος Καλαντζής (21), Γιάννης Ψαράς (23)

Αμυντικοί: Βλάσης Ανρικόπουλος (22), Άγγελος Τασιουλής (23), Ματέους Μπαρμπόσα (22), Νούνο Γκονσάλβες (23), Ευάγγελος Θεοδώρου (20), Άγγελος Τσαβός (19), Ηλίας Καραγιάννης (30), Παντελής Πανουργιάς (23), Βασίλης Καφετζής (17)

Μέσοι: Δημήτρης Πολυχρόνης (27), Ματσιέλ Ντεμέτριους (22), Τζόνσον Εμπό (19), Τριντάντε Ντιόγκο (23), Λούκας Γκουέντες (25), Δημήτρης Σουμπασάκης (32), Κώστας Κουκούλης (21), Βαγγέλης Νοικοκυράκης (20), Σπύρος Σκόνδρας (20), Στέφανος Πέτρου (21), Σπύρος Γεωργούσης (22)

Επιθετικοί: Αντώνης Σταθόπουλος (23), Ενρίκε Νταρζίσιο (23), Στέλιος Τζωρτζινάκης (18)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Το ρόστερ άλλαξε σε μεγάλο βαθμό και αυτό αποτελεί ένα στοίχημα για την ομάδα. Πήρε παίκτες όπως ο Σταθόπουλος από τον Ιάλυσο και ο Νοικοκυράκης, ωστόσο είχε και σημαντικές απώλειες σε σχέση με την περσινή σεζόν. Η χημεία θα είναι ένα πρόβλημα για την ομάδα του Ρεθύμνου, τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές.

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: Καραϊσκάκης (07/11 - εντός), Εργοτέλης (14/11 - εκτός), Αστέρας Βλαχιώτης (21/11 - εντός), Διαγόρας (24/11 - εκτός), Χανιά (28/11 - εντός), Ζάκυνθος (05/12 - εκτός).

Εργοτέλης

Προπονητής: Η ομάδα του Ηρακλείου έφτασε και αυτή πολύ κοντά στην άνοδο τη φετινή σεζόν, την οποία τελικά έχασε την τελευταία αγωνιστική, στο συναρπαστικό φινάλε της Super League 2. Η ομάδα του Νίκου Μπαδήμα, επιθυμεί να μείνει στην κατηγορία, μιας και με το νέο ρόστερ δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Ο Νίκος Μπαδήμας ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Γιαννίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα πέρυσι, ενώ πριν από τη συνύπαρξη με τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ ήταν στα τμήματα υποδομής των Ηπειρωτών. Είναι η πρώτη του δουλειά ως πρώτου προπονητή σε επίπεδο ανδρών.

Οι παίκτες του Εργοτέλη πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον ΠΑΟ ΡΟΥΦ
Οι παίκτες του Εργοτέλη πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στον ΠΑΟ ΡΟΥΦ INTIME SPORTS

Η έδρα: Παγκρήτιο Στάδιο (26.240)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Ταϊρόν Κόνραντ (24, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Χοσάμ Ελ Ραγιάλι (20, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Θεμιστοκλής Τσέλιος (24), Γιώργος Τζελέπης (21), Νίκος Ψιμόπουλος (18)

Αμυντικοί: Τζεφρέι Νεράλ (23), Μοστάφα Ελγκάμπρι (20), Γιώργος Σαρρής (32), Αντόνιο Μίκο (21), Παρασκευάς Ντουμάνης (20), Ορέστι Κατσούρι (23), Γιώργος Σερβιλάκης (24), Γιάννης Θεοδωράκης (20), Στέλιος Ποσατζίδης (27), Έντισον Κόλα (20)

Μέσοι: Γιάννης Κουντάντος (21), Νίκος Πέιος (22), Σπύρος Βουτσάς (20), Αντώνης Μπουρσέλης (27), Αμπτουλαχί Αμπτουλσαμέντ (24), Χοσάμ Ελρέι (20), Αντώνης Δασκαλάκης (19)

Επιθετικοί: Αθανάσιος Κωστανάσιος (22), Θεμιστοκλής Πατρινός (20), Τάιρον Κόνραντ (24), Τσαρλς Κουατένγκ (24), Σωτήρης Κοκκίνης (21), Αχμέτ Αμπνταλάχ (20), Στάθης Καπουράνης (20)

Τι έκαναν στο μεταγραφικό παζάρι: Οι Κρητικοί δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι στο μεταγραφικό παζάρι ως προς τις μεταγραφές, ενισχύθηκαν με κάποιους σε νεότερους, ενώ έχασαν αρκετούς καλούς παίκτες (Μαζουλουξής, Τσέλιος, Μανουσάκης, Μπάτζιος, Κατσιμήτρος).

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: Ρόδος (06/11 - εκτός), Επισκοπή (14/11 - εντός), Κηφισιά (21/11 - εκτός), ΑΕΚ Β' (24/11 - εντός), Καλαμάτα (28/11 - εκτός), Παναθηναϊκός Β' (05/12 - εντός)

Ζάκυνθος

Προπονητής: Η Ζάκυνθος την περσινή σεζόν τερμάτισε στην τέταρτη θέση των playoffs για την άνοδο στο νότιο όμιλο, τερματίζοντας πάνω μόνο από τη Θύελλα Ραφήνας. Ωστόσο τα κενά που δημιουργήθηκαν και η αδυναμία του Πανιωνίου να δηλώσεις συμμετοχή στη μεγαλύτερη κατηγορία, σε συνδυασμό με τον δικαστικό της αγώνα, τη βοήθησαν να ανέβει τελικά στη δεύτερη κατηγορία. Στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και το δύσκολο έργο των αντίξοων συνθηκών έχει αναλάβει ο Δημήτρης Νόλης, ο οποίος επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας για τρίτη φορά.

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ζακύνθου με την Κηφισιά
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ζακύνθου με την Κηφισιά EUROKINISSI SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών (2.000)

Ρόστερ: Η ΕΕΑ δεν χορήγησε αρχικά πιστοποιητικό συμμετοχής στη Ζάκυνθο, η οποία το κηνύγησε στο Εφετείο, όπου δικαιώθηκε. Η αρχική μη συνηγόρηση της Ε.Ι.Μ. να μετατρέψει τα εραστιεχνικά δελτία σε επαγγελματικά έφερε νέα δικαστική διαμάχη από την οποία και πάλι κατάφερε την τελευταία στιγμή να δικαιωθεί. Τον μεγάλο δικαστικό αγώνα που έδωσε με πρωτοβουλία του διοικητικού της ηγέτη, Στέλιου Γούναρη να δικαιωθεί και να παίξει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αργοπορημένη έκδοη των δελτίων και η άρνηση της Super League 2 να δεχθεί το άιτημα της ομάδας των Ιονίων Νήσων να αναβληθούν τα τρία πρώτα παιχνίδια την οδηγούν στον ρεαλιστικό στόχο της παραμονής στην κατηγορία και της βάζουν "δύσκολα" τουλάχιστον στα πρώτα της βήματα.

Στις 17 Οκτωβρίου στη φιλική αναμέτρηση με τον Εθνικό Σκουλικάδου χρησιμοποιήθηκαν οι: Πατσιογιώργος, Αλεξανδρόπουλος, Καλαμπόκας, Κούνια, Εμπολό, Καλλιβωκάς, Ντάσης, Κοναγκάγια, Μεταξάς, Μπονίγια Μενσά.

Στον πάγκο ήταν οι: Κολεύρης, Ηλιού, Μπαρμπόπουλος, Ταμαρέσης, Κακολύρης, Τελλέν, Κάρδαρης, Ματέους, Σαββίδης. Απουσίαζαν οι: Σούρμπης, Ψιάννος και Κιτόκο.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Καλλιθέα (07/11 - εκτός), Αιγάλεω (14/11 - εντός), Ηρόδοτος (21/11 - εκτός), Λεβαδειακός (24/11 - εντός), Ρόδος (28/11 - εκτός), Επισκοπή (05/12 - εντός).

Ηρόδοτος

Προπονητής: Ο Ηρόδοτος τερμάτισε δεύτερος στα μπαράζ της περσινής περιόδου και πήρε την άνοδο στη Super League 2, αν και υπήρξε μια μικρή περιπέτεια με το αν θα παίξει στην κατηγορία. Ο Γιάννης Τάτσης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας από το καλοκαίρι. Έχοντας θετική παρουσία στον πάγκο του Πλατανιά στη δεύτερη κατηγορία, αλλά και ένα σύντομο πέρασμα από την ΑΕΛ πέρυσι, κατέληξε στην Καλλιθέα με την οποία τερμάτισε στην τέταρτη θέση του νοτίου ομίλου της Football League.

Οι παίκτες του Ηροδότου πανηγυρίζουν την άνοδο
Οι παίκτες του Ηροδότου πανηγυρίζουν την άνοδο INTIME SPORTS

Η έδρα: Παγκρήτιο Στάδιο (26.400)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Γιώργος Κατίδης (28, μέσος)

Η καλύτερη μεταγραφή: Νίκος Βρεττός (26, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Γιώργος Δήμιζας (27), Τιμόθερος Λουτριώτης (40), Ιωάννης Δερμπιτζάκης (28)

Αμυντικοί: Παναγιώτης Αρναούτογλου (25), Νίκος Λουμπάκης (28), Γιώργος Χαρίτος (30), Γιάννης Κοιλιάρας (33), Μανώλης Ρουσάκης (25), Γιώργος Καργιωτάκης (27), Μανώλης Μπολάκης (27), Ντοριάνο Κόρτσαμ (27)

Μέσοι: Ντανιέλε Ντιμ (26), Μπραΐμα Καντέ (26), Γιώργος Σουρνάκης (21), Νίκος Βρεττός (26), Δημήτρης Κοιλιάρας (35), Γιώργος Αποστολίδης 926), Γιώργος Κατίδης (28), Ρενάτο Γκίνη (21)

Επιθετικοί: Μηνάς Χαλκιαδάκης (26), Χρήστος Χατζησάββας (28).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο Ηρόδοτος κράτησε όλους τους παίκτες κλειδιά από την περσινή σεζόν, αφήνοντας μεγάλο μέρος του ρόστερ να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδες της Κρήτης στη Γ’ Εθνική. Σημαντικές προσθήκες είναι αυτές του Βρεττού, του Κόρτσαμ, του Ρουσάκη και του Κοιλιάρα.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Διαγόρας (07/11 - εντός), Χανιά (14/11 - εκτός), Ζάκυνθος (21/11 - εντός), ΟΦ Ιεράπετρας (24/11 - εκτός), Καλλιθέα (28/11 - εντός), Αιγάλεω (05/12 - εκτός).

Καλαμάτα

Προπονητής: Με όνειρα και αισιοδοξία ξεκινάει τη σεζόν η Καλαμάτα, η οποία ονειρεύεται την επάνοδο στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου τερμάτισε πρώτη στον νότιο όμιλο της Football League την περσινή σεζόν. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος και δεν είναι άλλος από τη διεκδίκηση της ανόδου. Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι στην ομάδα πάνω από ένα χρόνο, μιας και την περσινή σεζόν οδήγησε με επιτυχία την ομάδα στην κορυφή της Football League. Είναι γνώστης της κατηγορίας, καθώς έχει καθοδηγήσει πολλές ομάδες σ' αυτήν.

Οι παίκτες της Καλαμάτας πριν από φιλικό κόντρα στον Πανιώνιο
Οι παίκτες της Καλαμάτας πριν από φιλικό κόντρα στον Πανιώνιο INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Παραλίας Καλαμάτας (4.496)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Μάρκο Μαρκόφσκι (35, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Ανδρέας Τάτος (32, μέσος)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Τόμας Κουτς (22), Κώστας Καπούταγλης (25), Δημήτρης Ταΐρης (31), Βαγγέλης Καραχάλιος (18)

Αμυντικοί: Μάρκος Μόζερ (23), Παναγιώτης Τσαγκαλίδης (20), Μαρτίν Μαβίγνκα (21), Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος (26), Σταύρος Μπούνας (20), Τιμόθεος Τσελεπίδης (25), Μεσέμο Μπακαγιόκο (26)

Μέσοι: Χαράλαμπος Παυλίδης (30), Ανδρέας Τάτος (32), Θοδωρής Καρούτης (24), Ορέστης Αντεμάι (21), Νικός Αναστασόπουλος (28), Αντριάνο Σκεντεράι (21), Θανάσης Παπατόλιος (27), Ματέους Άλβες (21)

Επιθετικοί: Αριστείδης Κόκκορης (23), Φελίπε Ροντρίγκες (24), Μελίς Ασαμόα (18), Μάρκο Μαρκόφσκι (35), Τιάγκο Φερέιρα (23), Γιάννης Λουκίνας (30), Ουάλισον Μαρτίνς (23).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Οι Μεσσήνιοι ενισχύθηκαν με τους έμπειρους Λουκίνα και Τάτο και νεαρούς ποδοσφαιριστές από Ελλάδα και το εξωτερικό, με ορισμένες εκ των οποίων να αποτελούν εξαιρετικές επιλογές. Παράλληλα με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν απώλεσε σημαντικές μονάδες του ρόστερ της από την περσινή σεζόν.

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: ΑΕΚ Β' (07/11 - εκτός), ρεπό (14/11), Παναθηναϊκός (21/11 - εντός), Καραϊσκάκης (24/11 - εκτός), Εργοτέλης (28/11 - εντός), Αστέρας Βλαχιώτη (05/12 - εκτός).

Καλλιθέα

Προπονητής: Με φόρα από τη Football League έρχεται η Καλλιθέα, η οποία αν και αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τα δελτία, τελικά θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές της για την έναρξη του πρωταθλήματος. Την περσινή σεζόν τερμάτισε τέταρτη στον νότιο όμιλο, ενώ φέτος έχει ενισχυθεί σημαντικά. Ο Λεωνίδας Βόκολος ανέλαβε την ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι. Έχει καθοδηγήσει στο παρελθόν ομάδες της Super League 2, αλλά και τον Πανιώνιο στη Super League Interwetten, αφού ξεκίνησε τα πρώτα του προπονητικά βήματα, στα μικρότερα κλιμάκια της Εθνικής.

Η ομάδα της Καλλιθέας πριν από την αναμέτρηση κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας
Η ομάδα της Καλλιθέας πριν από την αναμέτρηση κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας INTIME SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Γρηγόρης Λαμπράκης "Ελ Πάσο" (6.300)

Παίκτης που αξίζει προσοχή: Άντονι Μουνιέ (34, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Μπραχίμα Κονέ (26, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Θανάσης Πάντος (23), Παναγιώτης Βοσνιάδης (32), Γιώργος Στρέζος (26), Θανάσης Κουρεπίνης (30)

Αμυντικοί: Λεωνίδας Ρώσση (22), Ηλίας Ευαγγέλου (24), Ηλίας Ρώππας (26), Μιχάλης Κύργιας (32), Βασίλης Ρέντζας (29), Χρήστος Κοντοχρήστος (30), Γιώργος Κιουλτζόπουλος (22), Λευτέρης Ροκάκης (23), Αλέξανδρος Ζαμάνης (18), Ζιλμπέρτο Γκέγκα (19), Χριστόφορος Καραγιάννης (21), Αιμίλιος Νταούλιας (21)

Μέσοι: Ορέστης Τσιντώνης (22), Κώστας Μπουλούλης-Τσαπρούνης (27), Βασίλης Κωστίκα (22), Χάρης Νάτσης (23), Μανώλης Παυλής (18), Γρηγόρης Στούπης (26), Ομάρ Καμπρέρα (30), Στάθης Βασιλούδης (25), Κώστας Χατζηδίμπας (22)

Επιθετικοί: Χάρης Ποζατζίδης (22), Φλοσάρντ Μάτσι (26), Γιώργος Δούμτσης (21), Μπραχίμα Κονέ (26), Άντονι Μουνιέ (34), Ματθαίος Μαρουκάκης (31).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Με σημαντικούς ποδοσφαιριστές ενισχύθηκε η Καλλιθέα στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Άντονι Μουνιέ υπέγραψε στην ομάδα ως ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ξεχωρίζουν φυσικά και οι μεταγραφές του Κονέ, αλλά και του πρώην αρχηγού του Ιωνικού, Μιχάλη Κύργια. Αντίθετα Χοτζάλι και Παπαγγέλης αποτελούν παρελθόν από την ομάδα.

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: Ζάκυνθος (07/11 - εντός), ΟΦ Ιεράπετρας (14/11 - εκτός), ρεπό (21/11), Αιγάλεω (24/11 - εντός), Ηρόδοτος (28/11 - εκτός), Λεβαδειακός (05/12 - εντός).

Καραϊσκάκης

Προπονητής: Αν και δεν σώθηκε πέρυσι στον αγωνιστικό χώρο, ο Καραϊσκάκης Άρτας έμεινε στην κατηγορία. Ο στόχος της ομάδας είναι να πετύχει φέτος την παραμονή και εύκολα. Με νέο προπονητή και ποδοσφαιριστές προσπαθεί να χτίσει κάτι αξιόλογο και να κάνει την έκπληξη. Ο Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς, που είναι γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό από το πέρασμά του στον ΟΦΗ, ανέλαβε το καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία των Ηπειρωτών. Αυτή θα είναι η πρώτη του δουλειά ως προπονητή στην Ελλάδα, καθώς έχει εργαστεί στο παρελθόν στο εξωτερικό από αυτό το πόστο.

Οι παίκτες του Καραϊσκάκης πανηγυρίζουν στα playouts της Super League 2
Οι παίκτες του Καραϊσκάκης πανηγυρίζουν στα playouts της Super League 2 EUROKINISSI SPORTS

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Αγίων Αναργύρων (1.656)

Παίκτης που αξίζει την προσοχή: Ρούνεϊ Bακενβάι (24, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Ανδρέας Σταματής (28, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Ραφαήλ Σοϊλεμέζογλου (25), Γιάννης Μπότσαρης (20), Χουάντερσον (38)

Αμυντικοί: Ντόνι Βαν Ίπερεν (26), Λάζαρος Μερτύρης (19), Δημήτρης Γιαννιώτης (22), Νταβίντ Ναζίμ (24), Στέφανος Ζιώβας (19), Κωσταντίνος Τάμπας (22), Αλέξανδρος Μπεκατώρος (26), Αλέξανδρος Πάνος (19), Νίκολα Κρισμάρεβιτς (29), Γιώργος Φετεινίδης (19), Ιάσωνας Γλύνος (20), Δημήτρης Κλιγγόπουλος (23)

Μέσοι: Χρηστός Βαφειάδης (20), Ανδρέας Δερμιτζάκης (22), Στιβ Ρουμπανκούγκα (25), Πέδρο Ροντρίγκες (20), Γιάννης Καλουτζής (18), Παντελής Καζέλης (20), Νγκομπά Αντερσόνιο (27)

Επιθετικοί: Ανδρέας Σταματής (28), Γεράσιμος Πετράτος (21), Νασιμέντο (21), Οδυσσέας Κοντοπούλης (21), Ρούνεϊ Βακενβάι (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Όπως συνηθίζει κάθε χρόνο έκανε πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Ήρθαν παίκτες έμπειροι που μπορούν να βοηθήσουν, όπως ο Σταματής, άλλα έχασε κάποιους πολύ καλούς παίκτες της περσινή σεζόν. Θεολόγου, Δούμτσιος, Λόβριτς και Παπανίκου είναι οι “απώλειες” που ξεχωρίζουν.

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: Επισκοπή (07/11 - εκτός), Κηφισιά (14/11 - εντός), ΑΕΚ Β' (21/11 - εκτός), Καλαμάτα (24/11 - εντός), Παναθηναϊκός Β' (28/11 - εκτός), ρεπό (05/12).

Κηφισιά

Προπονητής: Η Κηφισιά εξασφάλισε την άνοδο από τη Γ’ Εθνική, τερματίζοντας πρώτη στα playoffs ανόδου με το απόλυτο και χωρίς να δεχθεί γκολ. Οι νεοφώτιστοι θέλουν να προκαλέσουν κρότο στο πρωτάθλημα και μέχρι στιγμής δείχνουν ότι είναι ικανοί να τα καταφέρουν. Ο Νίκος Κούστας καθοδηγεί την ομάδα από το 2019 και υπό τις οδηγίες του έχει φτάσει η ομάδα στη Super League 2. Είναι μόλις 37 ετών και ανήκει στην κατηγορία των νέων Ελλήνων προπονητών που έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον.

Η ομάδα της Κηφισιάς πριν από την αναμέτρηση με την Ηλιούπολη
Η ομάδα της Κηφισιάς πριν από την αναμέτρηση με την Ηλιούπολη KIFISIA FC

Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής “Μιχάλης Κρητικόπουλος” (4.851)

Ο παίκτης που αξίζει προσοχή: Σόουζα Φερέιρα (23, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Θανάσης Καραγκούνης (30, επιθετικός)

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Ανδρέας Κολοβούρης (29), Θανάσης Μιχελής (31), Στράτος Δασκαλάκης (18), Θοδωρής Αντωνόπουλος (20)

Αμυντικοί: Εσλέρ Μανάρι (31), Βαγγέλης Παππαγέλης (21), Γιάννης Σωτηράκος (26), Παναγιώτης Αρτυματάς (22), Βαγγέλης Γκότοβος (35), Ιωάννης Πριόνας (23), Ανδρέας Μκρτσιάν (33)

Μέσοι: Αντώνης Παπασάββας (26), Παναγιώτης Πρίτσας (22), Ντοριβάλ (34), Βασίλης Αγγελόπουλος (24), Βασίλης Τζέλη (28), Λεωνίδας Ποζατζίδης (20), Ζονατάν Λίμα (29), Γιάννης Οικονομίδης (23)

Επιθετικοί: Στέλιος Κρητικός (35), Άντριους Τεττέι (20), Χαράλαμπος Ρεντζής (25), Νίκος Γιανιτσάνης (27), Θανάσης Καραγκούνης (30), Φελίπε Σόουζα Φερέιρα (23), Μανώλης Καλλέργης (30).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Αν και ανέβηκε από τη Γ’ Εθνική, μεγάλο κομμάτι του κορμού έμεινε και φέτος στην ομάδα, με “ενέσεις ποιότητας” και εμπειρίας από τη δεύτερη κατηγορία. Στην Κηφισιά ήρθαν οι Σόουζα Φερέιρα, Θανάσης Καραγκούνης και Ντοριβάλ, ενώ αποχώρησαν οι Μεγαρίτης και Θέος.

Οι πρώτες έξι αγωνιστικές: Παναθηναϊκός Β' (07/11 - εντός), Καραϊσκάκης (14/11 - εκτός), Εργοτέλης (21/11 - εντός), Αστέρας Βλαχιώτη (24/11 - εκτός), Διαγόρας (28/11 - εντός), Χανιά (05/12 - εκτός).

Λεβαδειακός

Προπονητής: Η ομάδα της Βοιωτίας θα αγωνιστεί για μια ακόμα φορά στη Super League 2, καθώς και την περσινή σεζόν έχασε για πολύ λίγο την άνοδο ακόμα και τη διεκδίκησή της, μέσω των μπαράζ με τον Παναιτωλικό. Φέτος ο στόχος είναι ίδιος για την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη, καθώς η ομάδα χτίστηκε για μια ακόμα φορά για να διεκδικήσει την άνοδο στη Super League Interwetten. Ο Γιάννης Ταουσιάνης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά από την πορεία του στον Εργοτέλη σε δύο σεζόν, ενώ και στο παρελθόν ήταν στους Κρητικούς. Έχει συνεργαστεί ως βοηθός προπονητή με τον Γιάννη Πετράκη και τον Παύλο Δερμιτζάκη.

Οι παίκτες του Λεβαδειακού πανηγυρίζουν την πρόκριση επί του Αστέρα
Οι παίκτες του Λεβαδειακού πανηγυρίζουν την πρόκριση επί του Αστέρα EUROKINISSI SPORTS


Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς “Λάμπρος Κατσώνης” (5.915)

Παίκτης που αξίζει την προσοχή: Λούκας Πολέτο (26, επιθετικός)

Καλύτερη μεταγραφή: Χρήστος Αραβίδης (34, επιθετικός)

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Μαμαντού Σαμάσα (31), Στέφαν Στογιάνοβιτς (24), Γιάννης Αγγελόπουλος (23)

Αμυντικοί: Βαλεντίνος Βλάχος (29), Μάριος Βήχος (21), Τριαντάφυλλος Τσάπρας (20), Σεραφείμ Μανιώτης (21), Θέμης Τζημόπουλος (35), Παναγιώτης Λιάγκας (21), Πάτρικ Μπάχανακ (24), Σταύρος Παναγιώτου (28)

Μέσοι: Γιώργος Νίκας (22), Χοσέ Νίλι (27), Εμμάνουελ Κονέ (34), Αλφρέδο Μεχία (31), Γιώργος Ζησόπουλος, Γιώργος Βρακάς (20), Τιερί Μουτίνιο (30), Παναγιώτης Λινάρδος (30), Στέφεν Χάμοντ (25), Τηλέμαχος Καραμπάς (20), Ροντρίγκο Φιγκεϊρέδο (25)

Επιθετικοί: Λούκας Πολέτο (26), Χρήστος Αλμπάνης (22), Χρήστος Αραβίδης (34), Κωνσταντίνος Δούμτσιος (24)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Από τις μεταγραφές, ξεχώρισαν εκείνες του Γκολκίπερ, Μαμαντού Σαμάσα από τη Σίβασπορ, του Γιώργου Βράκα από τους νέους του ΠΑΟΚ και του Βαλεντίνου Βλάχου από τη Λαμία. Έχασε βέβαια Καραχάλιο, Μπιανκόνι, Μύγα και Συμελίδη, παίκτες με ενεργό ρόλο την περσινή σεζόν.

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: Αστέρας Βλαχιώτη (07/11 - εντός), Διαγόρας (14/11 - εκτός), Χανιά (21/11 - εντός), Ζάκυνθος (24/11 - εκτός), ΟΦ Ιεράπετρας (28/11 - εντός), Καλλιθέα (05/12 - εκτός).

ΟΦ Ιεράπετρας

Προπονητής: Ο ΟΦ Ιεράπετρας δεν κατάφερε την περσινή σεζόν να πετύχει κάτι καλύτερο από την τελευταία θέση στη Super League 2, ωστόσο η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών έδωσε στην ομάδα του Λασιθίου μια νέα ευκαιρία στην κατηγορία. Προφανώς και φέτος ο στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία και η εξασφάλισή της, το συντομότερο δυνατόν. Ο Στάικος Βεργέτης είναι ένας πολύπειρος τεχνικός παρά το νεαρό της ηλικίας του. Έχει οδηγήσει τον Αστέρα Τρίπολης στους ομίλους του Europa League, ενώ γνωρίζει και από τις μικρότερες κατηγορίες.

Οι παίκτες του ΟΦ Ιεράπετρας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στη Super League 2
Οι παίκτες του ΟΦ Ιεράπετρας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στη Super League 2 INTIME SPORTS


H έδρα: Δημοτικό Στάδιο Πέτρος Βουζουνεράκης (3.000)

Παίκτης που ξεχωρίζει: Πάτρικ Βουό (34, επιθετικός)

Καλύτερη μεταγραφή: Χουάν Ντι Λορέντσο (23, αμυντικός)

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Κασωτάκης (25), Τάσος Καραγκιόζης (22), Παναγιώτης Σταθάκης (24), Γιάννης Μανουσάκης (25), Λούκας Σούτο (22)

Αμυντικοί: Αλέξανδρος Κάρδαρης (20), Γιώργος Ζήσης (22), Φραντζίσκο Ντελορέντζι (23), Χουάν Ντι Λορέντσο (23), Στράτος Χιντζίδης (33), Δημήτριος Ψάνης (23), Νόα Τορίμπιο (22), Παναγιώτης Κοντοές (25),

Μέσοι: Αλφρέδο Καζάου, Καλούδης Λεμονής (25), Αλεξ Μεσσιδόρο (24), Δημήτρης Τσιούλης (24), Αριέτα Μπατίστα (21), Μπριαν Μπενίτεζ (25), Σέρτζιο Γκεγκόλι (18), Χουάν Κατάλντι (22), Τόμας Κολν (23), Αμίν Ντοράγκχι (25), Μανώλης Σμυρλάκης (22), Μιχάλης Μαρινάκης (20), Λούκας Νεκόλ (22)

Επιθετικοί: Πάτρικ Βουό (34), Μάριος Γεωργόπουλος (22), Μάρτιν Χιμένεθ (33), Νίκολας Αντερέγκεν (22).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Ο ΟΦΙ στο μεταγραφικό παζάρι επέλεξε παίκτες σε νεαρή ηλικία, ενώ πήρε πολλούς παίκτες από τη Λατινική Αμερική και την Αργεντινή. Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, έχασε σημαντικούς παίκτες της περσινής σεζόν, όπως οι Κούστα, Ντάλα Κόστα και Ντούνης.

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: ρεπό (07/11), Καλλιθέα (14/11 - εντός), Αιγάλεω (21/11 - εκτός), Ηρόδοτος (24/11), Λεβαδειακός (28/11 - εκτός), Ρόδος (05/12 - εντός).

Ρόδος

Προπονητής: Η Ρόδος τερμάτισε πέρυσι δεύτερη στο νότιο όμιλο της Football League και στοχεύει να πάει όσο πιο καλά γίνεται και τη φετινή σεζόν, καθώς έχει όλα τα φόντα να το κάνει πράξη. Ο Σωτήρης Αντωνίου έχει εμπειρία και από Super League Interwetten αλλά και από τη δεύτερη κατηγορία. Στο παρελθόν έχει προπονήσει πολλές ομάδες στην κατηγορίαμε πιο πρόσφατη αυτή του Λεβαδειακού.

Οι παίκτες της Ρόδου πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν σε φιλική αναμέτρηση με την ΑΕΚ Β'
Οι παίκτες της Ρόδου πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν σε φιλική αναμέτρηση με την ΑΕΚ Β' INTIME SPORTS


Η έδρα: Δημοτικό Στάδιο Ρόδου

Παίκτης που ξεχωρίζει: Μαρσελίνιο (34, επιθετικός)

Καλύτερη μεταγραφή: Τάσος Παπάζογλου (33, επιθετικός)

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Χρήστος Θεοδωράκης (25), Μιχάλης Ηλιάδης (25), Παύλος Γκουγκούντρης (19), Ραφαήλ Γιαννούλι (22)

Αμυντικοί: Όργκεστ Σουλάι (23), Αμντέλ Σαάντο, Μπακαρί Ντιαγέ (22), Κώστας Νικολόπουλος (27), Στέργιος Καψάλης (26), Αντώνης Καραγιώργης (24), Διονύσης Μακρυδημήτρης (36)

Μέσοι: Ελιστάνο Μάνγκα (22), Χρήστος Ρέτσος (20), Γιώργος Βουργουντζής (21), Γιώργος Δελαπόρτας (33), Θοδωρής Μίγγος (23), Ιάσων Μπότος (19), Κέβιν Χύσι (26), Μαρσέλο Περέιρα (Μαρσελίνιο) (34), Ντανίλο Μάρκοβιτς (23), Αλνταίρ Φερέιρα (23)

Επιθετικοί: Απόστολος Σταματελόπουλος (22), Τάσος Παπάζογλου (33), Μαρτίν Τσάβες (23), Ιορδάνης Αδαμάκης (21), Στέφανος Μαρτσάκης (31), Ίλια Μαρκόβσκι (24).

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Η Ρόδος τη φετινή σεζόν ενισχύθηκε με δύο ποδοσφαιριστές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην κατηγορία, αλλά και σε υψηλότερο επίπεδο στο παρελθόν. Πρόκειται για τον πρώην φορ (μεταξύ άλλων) του ΠΑΟΚ Τάσο Παπάζογλου και τον Μαρσελίνιο, ενώ ενδιαφέρον προκαλούν οι περιπτώσεις τον Εντιαγέ και Σταματελόπουλου. Αντίθετα αποχώρησαν από την ομάδα ο Αρναρέλλης και οι Ριτάκο και Λιέχτι.

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: Εργοτέλης (06/11 - εντός), Αστέρας Βλαχιώτη (14/11 - εκτός), Διαγόρας (21/11 - εντός), Χανιά (24/11 - εκτός), Ζάκυνθος (28/11 - εντός), ΟΦ Ιεράπετρας (05/12 - εκτός).

Χανιά

Προπονητής: Τα Χανιά κάνουν και αυτά μια σοβαρή προσπάθεια να ανέβουν στη Super League Interwetten. Αρχικά η πορεία τους κόπηκε από την πανδημία, ενώ την περσινή σεζόν, έμεινα νωρίς εκτός στόχου. Αυτός δεν άλλαξε και αυτό θα διεκδικήσουν οι Χανιώτες και τη φετινή σεζόν. Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ένας προπονητής με εμπειρία από την κατηγορία και από τη Super League Interwetten. Την τεχνική ηγεσία των Χανίων ανέλαβε τον Φλεβάρη του 2021.

Οι παίκτες των Χανίων πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στον Ιωνικό για τα playoffs της Super League 2 2020-2021 στο Δημοτικό Στάδιο Περιβολιών | Τετάρτη 5 Μαΐου 2021
Οι παίκτες των Χανίων πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στον Ιωνικό για τα playoffs της Super League 2 2020-2021 στο Δημοτικό Στάδιο Περιβολιών | Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 EUROKINISSI SPORTS


H έδρα: Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων, Χανιά (3.700)

Ο παίκτης που ξεχωρίζει: Αντμίρ Μπαΐροβιτς (26, επιθετικός)

Η καλύτερη μεταγραφή: Φοντέ Καμαρά (23, αμυντικός)

Ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Κατσιμήτρος (24), Φώτης Κουτζαβασίλης (32), Νίκος Σόμογλου (21)

Αμυντικοί: Φοντέ Καμαρά (23), Δημήτρης Πατάπης (25), Λούκας Κογιετέ (23), Σταύρος Γαϊτάνης (19), Κώστας Τσαμούρης (26), Άγγελος Ζιούλης (26), Απόστολος Στίκας (25), Μάριος Καψάλης (22), Φώτης Παντεκίδης (24)

Μέσοι: Αλέξανδρος Μασούρας (23), Βασίλης Βογιατζής (25), Βασίλης Τριανταφυλλάκος (30), Θεόδωρος Βασιλακάκης (33), Κώστας Παναγιωτούδης (26), Κωσταντίνος Καλαϊτζάκης (20), Κλέντι Μύφταρι (17), Ντάνιελ Κάρλος (26)

Επιθετικοί: Ανδρέας Βασιλόγιαννης (30), Αντμίρ Μπαΐροβιτς (26), Γιάννης Βάρκας (23), Άγγελος Κόλα (22), Χρήστος Κόλλας (24)

Τι έκανε στο μεταγραφικό παζάρι: Από το μεταγραφικό παζάρι έπεσε ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών με εξαίρεση τον Βασιλακάκη. Έχασε κάποιους ποδοσφαιριστές που ήταν καιρό στην ομάδα, όπως οι Σωτηράκος, Γρομητσάρης, Βρετός και Κάσος.

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές: Αιγάλεω (07/11 - εκτός), Ηρόδοτος (14/11 - εντός), Λεβαδειακός (21/11 - εκτός), Ρόδος (24/11 - εντός), Επισκοπή (28/11 - εκτός), Κηφισιά (05/12 - εντός).

Όλες οι αγωνιστικές του Β' Ομίλου

Super League 2: Ο απόλυτος οδηγός της σεζόν 2021/22
PRINT SCREEN
TAGS SUPER LEAGUE 2 ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΛ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΞΑΝΘΗ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ ΒΕΡΟΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΑ ΑΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ATHENS KALLITHEA ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΡΟΔΟΣ ΧΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ