SUPER LEAGUE 2

Super League 2: Έπιασε κορυφή ο Λεβαδειακός, πέρασε από την Ξάνθη ο Εργοτέλης

Οι παίκτες του Λεβαδειακού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στα Τρίκαλα για την 5η αγωνιστική της Super League 2.
Οι παίκτες του Λεβαδειακού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στα Τρίκαλα EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, χάρη στην άνετη επικράτηση επί των Χανιών εντός έδρας με 3-0. "Τεράστιο" διπλό στην Ξάνθη για τον Εργοτέλη, επιστροφή στις νίκες με πεντάρα για τον Ιωνικό.

Η Super League 2 βαδίζει προς το τέλος της, καθώς σήμερα (16/05) διεξήχθη η τέταρτη (και προτελευταία) αγωνιστική των playoffs.

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα τέσσερις ομάδες (Λεβαδειακός, Ιωνικός, Εργοτέλης, Ξάνθη), διεκδικούν από δύο εισιτήρια, με τις τέσσερις ομάδες να αγωνίζονται μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική. Η Ξάνθη υποδέχεται τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια, ενώ ο Ιωνικός τον Εργοτέλη στη Νίκαια. Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος της Super League 2 θα αντιμετωπίσει τον 13ο της Super League Interwetten, Παναιτωλικό.

ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Στη Ρόδο έγινε το πιο χορταστικό παιχνίδι της κατηγορίες, καθώς οι δύο ομάδες πέτυχαν οκτώ γκολ, πράγμα που δεν συνηθίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη σε αγώνα playoffs.

Οι Ροδίτες πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Σμυρλή στο 11' με ωραίο τελείωμα. Οι Ροδίτες δύο λεπτά μετά κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αθανασίου, ο οποίος ευστόχησε και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να ανατρέψουν το παιχνίδι στο ίδιο ημίχρονο. Αρχικά η ομάδα του Δημήτρη Σπανού μείωσε με τον Κύργια στο 16'. Στο 40' ο πρώην μέσος της Λαμίας, Ιμπραχίμα Νιασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ενώ ο Ρόλε έφερε τούμπα το ματς στο 45+3'.

Μάλιστα ο Ιωνικός είχε και δύο δοκάρια στο διάστημα της αντεπίθεσης. Αρχικά ο Μάναλης με κεφαλιά στο 29', έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπιντσή, ενώ η προσπάθεια του Αμπούντ Ομάρ στο 42', είχε την ίδια κατάληξη.

Ο Ιωνικός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στην έναρξη του δευτέρου μέρους και δεν άργησε να βρει δίχτυα. Οι παίκτες του Ιωνικού συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Κάστρο έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής και με ωραίο πλασέ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πέτυχε το 16ο του γκολ στο πρωτάθλημα, όντας πρώτος σκόρερ

Οι Ροδίτες μείωσαν στο 3-4 με τον Νάτση στο 59'. Ο Διαγόρας κέρδισε πέναλτι στο 59', με την παράβαση να υποδεικνύεται για μαρκάρισμα σε εναέρια μονομαχία εντός περιοχής. Ο Νάτσης ανέλαβε την εκτέλεση, ο Αναγνωστόπουλος τον σταμάτησε αρχικά, όμως ο Νάτσης πήρε το ριμπάουντ και την έστειλε στα δίχτυα.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κουϊρουκίδης στο 69', με ωραίο τελείωμα από κοντά, έπειτα από μια ακόμα ωραία ενααλλαγή της μπάλας των ποδοσφαιριστών των Νικαιωτών.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Ο Εργοτέλης έψαχνε μόνο το διπλό στην Ξάνθη και κατάφερε να το βρει, χάρη στη βολίδα του Τσέλιου στο 46'.

Η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 69 με τον Καπνίδη ο οποίος είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στο δοκάρι του Κατσιμήτρου, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο Λεβαδειακός έκανε το καθήκον του, κόντρα στα Χανιά, επικρατώντας των Κρητικών με 3-0 και σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, στο ντεμπούτο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στον πάγκο της ομάδας.

Τα γκολ για τος Βοιωτούς πέτυχαν ο Ενομό στο 27', έπειτα από τεράστιο λάθος του Κουτζαβασίλη στο 27'. Στο δεύτερο μέρος ήταν η σειρά του Μεχία να χριστεί σκόρερ με ωραία εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 90+2' οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Λιάγκα, με τρομερό τακουνάκι-λόμπα, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα.



ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ PLAYOFFS

Ξάνθη - Εργοτέλης 0-1

Λεβαδειακός - Χανιά 3-0

Διαγόρας - Ιωνικός 3-5

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λεβαδειακός 50

----------------------------

2. Ιωνικός 50

----------------------------

3. Εργοτέλης 48

4. Ξάνθη 48

5. Χανιά 39

6. Διαγόρας 30

*Ο 1ος προβιβάζεται απευθείας, ενώ ο 2ος θα αναμετρηθεί σε αγώνες μπαράζ με τον Παναιτωλικό.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS SUPER LEAGUE 2 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΗ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΧΑΝΙΑ ΔΙΑΓΟΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ